fredag den 5. april 2013

Salsa Piccante Harissa Brød

- et lille brød med smæk på smagen


Måske kender du Sorgenfri Specialiteter, måske ikke, og hvis det er tilfældet, så burde du stifte bekendtskab med dem. Jeg har før nævnt dem herinde på bloggen, da de har været så søde at sende mig en del forskellige sager, dog mest chokolade'pålæg, men også andre skønne specialiteter. Blandt andet sendte de mig en smuk, men stærk rød peber pesto. Nøjh der er spark i den :)

Well, da jeg ikke lige havde udtænkt en plan for, hvad det præcis skulle bruges til (udover en gang pasta), så blev det altså prøvet i en omgang brød :) Jeg kan så fortælle, at selvom glasset ikke er kæmpe stort, så er der altså nok til to gange brød mere, eller en anden lækker ret med stærk rød pesto tilsat. Du skal nemlig ikke bruge helt så meget af denne svend, som du skal med eksempelvis alm. grøn pesto. Der er god smag i, så prøv dig frem :) 

Opskrift til ca. store 10 brød

50 g. gær
4 dl. lunken kærnemælk
1½ dl. lunken vand
½ dl. olie
2 tsk. salt
1 æg
2 tsk. salsa piccante Harissa (rød peber pesto)
1 rød peber, hakket i små tern
3 spsk. tørret basilikum
+ mel til det passer (ca. 1 kg.)
+ oregano (eller tørret basilikum) til drys

Lun kærnemælken og rør gøren ud heri. Tilsæt herefter det lunkne vand, salt, olie, tørret basilikum, æg, peber i tern og salsa piccante (rød peber pesto). Kom herefter melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem undervejs.  Når din dej er elastisk og lækker smidig stilles den til hævning et lunt sted og under klæde i ca. 30 minutter. 

Når dejen er færdighævet rulles den ud på et meldrysset bord, formes til en lang pølse som rulles flad (ca. 1½ - 2 cm. tyk). Nu står du med en dej, formet som et langt rektangel. Dette rektangel skæres nu ud i skarpe "slices" - ligesom ved pizza. Jeg brugt desuden også et pizzahjul til formålet. Brødene placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæver nu igen - denne gang i ca. 15 minutter. Imens varmes ovnen op på 200 grader. 

Når brødene har efterhævet pensles de med sammenpisket æg, drysses med lidt oregano og bages ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Lad brødene køle af på en bagerist. 
Note: et lækkert og krydret madbrød, som egner sig perfekt til diverse gryderetter, men bestemt også som madpakkebrød. De har både en god størrelse, og et god krydret smag, som gør at dit pålæg bliver fulgt helt til dørs ! Haaaaps det er lækkert. Jeg ser allerede frem til min fredags-madpakke ;) Yum. 

2 kommentarer:

 1. Ser smukke ud !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også love for, at det var en smuk madpakke, men bestemt også velsmagende ;-)

   Slet