torsdag den 16. maj 2013

Gulerodstærte m. pesto

- endda nye gulerødder m. top på


Herhjemme er jeg  nemlig den eneste der elsker at sætte tænderne i sådan en nybagt tærte, så jeg kan helt selv bestemme, hvad sådan en fætter skal bestå af, når jeg i ny og næ kreerer en sådan. Det betyder dermed også, at jeg har endnu større mulighed for, at eksperimentere mig ud i alskens mystiske og mindre mystiske varianter.

Denne udgave blev altså knap så mystisk, men alligevel lidt anderledes i og med at gulerødderne stadig har den fine og friske top på. Det er sådan set ikke for smagens skyld at den stadig sidder der, men mere for udseendets skyld! Men ser det ikke også ret lækkert og friskt ud? Det synes jeeeeg :)

Opskrift til én aflang tærte, eller én rund (mellemstor)

Tærtedej:
3 dl. rugmel
45 g. hvedemel
45 g. grahamsmel
1 tsk. salt
3 spsk. olie
5-6 spsk. vand

Fyld:
2 store æg
½ pk. Buko, Rucola Pesto*
1 dl. hytteost
½ tsk. salt
½ løg (lille), hakket
4-5 nye, friske gulerødder

*hvis du ikke har en Buko, Rucola Pesto på lager, så kan du helt fint bruge en alm. natural flødeost, og istedet tilsætte lidt pesto til æggeblandingen. 

Bland rugmel, hvedemel, grahamsmel, salt, olie og vand sammen og ælt dejen sammen til en fast og sammenhængende, let elastisk dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og pres så dejen ned i en smurt tærteform. Bag bunden i ca. 10 minutter ved 200 grader, sammen med de fine nye og evt. skrællede gulerødder, som også lige bages i godt 10-15 minutter inden den kommes i selve tærten. Jeg penslede mine gulerødder med lidt olie og dryssede dem med lidt salt inden de røg i ovnen. De blev efterfølgende placeret på et stykke bagepapir på risten, lige ved siden af formen med tærtebunden i. 

Imens der arbejdes i ovnen, laves fyldet til tærten. Dette gøres nemt ved, at piske æg, Buko ost, hytteost, sal og løg sammen, som herefter hældes direkte ned i den varme tærtebund. Bag så din tærte i a. 5 minutter, inden gulerødderne placeres fint ovenpå. Fyldet skal stadig være let flydende indeni, men med en let-fast overflade. Placer daa gulerødderne ovenpå, og bag tærten færdig i yderlige 5-10 minutter. 
Note: en dejlig og smagfuld tærte, som har to dejlige og sprøde komponenter, nemlig de let-sprøde gulerødder og den sprøde og knasende bund. Perfekt til en frokostaftale, eller bare som ekstra tilbehør til aftenens forskellige salater. Tærten er også god at have med på madpakken, da den uden problemer kan spises kold, men som heller ikke har noget imod en tur i mikroovnen. Den mister nemlig ikke sin sprødhed lige med det samme ;) Wiiiin. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar