søndag den 12. maj 2013

Pink Ombre Petal Cake

- med chokolade og jordbær


Jeps, den perfekte kage'kombination hvis du spørger mig!? Og det var tilsyneladende også, hvad den søde Maja (fødselaren) synes, for hun var både ellevild med kagen ved første øjekast, men altså bestemt også efter at have sat tænderne i den meget lyserøde sag :)

Ja for vi kan ikke komme udenom, at den er noget lyserød i det. Eller skulle man nærmere kalde den for pink!? Man kan i hvert fald ikke komme og sige, at jeg ikke har overholdt kravet, som jo var "en tøsekage", for jeg har jo nærmest KUN holdt mig til tøse farverne. Well - tilbage til virkeligheden Barbie! Kagen blev lavet på de altid skønne chokoladebunde, som I naturligvis får opskriften på herunder, for de er ganske enkelt himmelske og ekstremt nemme at kreere. Bundende blev så smurt med nutella og lagt sammen med en jordbærskum lavet på flødeskum, jordbærcoulis og lidt vanilje. Jeeeeps, en rigtig bombe rig på både jordbær og chokolade, haaaps!

Opskrift til 3 tykke lagkagebunde (eller 4 tynde)

3 æg
300 g. sukker
75 g. flydende becel
2 tsk. vaniljesukker
4 dl. natural yoghurt
300 g. hvedemel
50 g. kakao
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
+ 150 g. hakket mørk chokolade

Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt dernæst vaniljesukker, flydende becel og yoghurt. Sigt mel og kakaopulver i, og kom så natron og bagepulver i, og afslut med den hakkede chokolade, som kun lige skal vendes rundt i dejen. Husk endelig ikke at røre for meget, efter bagepulveret er kommet i. 

Hæld nu dejen ud i en foret springform eller bagering (cm.) og bag kagen ved 180 grader i ca. 30-45 minutter. Sørg for, at kagen er bagt helt igennem, før du tager den ud. Dette gøres let ved, at prikke en tandstik eller en kødnål ned igennem midten af kagen. Hvis den er ren og fin, så er kagen færdig. 

Tag da kagen ud og lad den afkøle i formen de første 5-10 minutter. Vend den da ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist. Når kagen er helt kold, kan den skæres/deles ud i tre/fire lige tykke bunde. Dette gøres med en lagkagedeler, men hvis du ikke har sådan en, så kan en helt alm. brødkniv fint gøre det :) 

Når bundene er skåret ud, er de klar til at blive prydet med alskens lækkert fyld. I denne omgang blev det så jordbærskum og chokolade der stod for skud, og det er jo aaaaltid en lækker kombination, ikk? :) Kagen er desuden prydet med vaniljemousse og jordbærmousse, som blev indfarvet m. pastafarve i to nuancer.
Note: ja nu smagte jeg jo ikke selv herligheden, men bundene, skum og mousse har jeg lavet flere gange før, så jeg ved, at hvis man bare er en smule til jordbær og chokolade, ja så er den kombination jo altid et hit. Jeg har dog også hørt fra gårsdagens fødselar, som har givet udtryk for, at den da var godkendt af både hende selv, gæsterne og idag hendes forældre ;) 

7 kommentarer:

 1. Jøsses - aldrig i mit liv har jeg set et vidunder som dette. Hvor er du bare enestående. Nyder dine smukke billeder. Vil helt sikkert give mig i lag med kagen her til pinse - dog vil jeg ikke give mig i kast med pynten:-)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Næææh altså, er det rigtigt? Tusind tusind tak for de meget pæne ord. Det er helt ærligt så SKØNT, at vide at I derude nyder godt af både opskrift og billeder. Og hvad der glæder mig endnu mere er, at selvom denne kage er pyntet som den er, ja så holder det dig ikke fra, at få den afprøvet. Hertil vil jeg så lige sige, at du SAGTENS kan efterligne pynten også. Det er ikke helt så vildt som det ser ud ;)

   Slet
 2. For dælen da, det er en vild flot kage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. MANGE TAK Gitte :) Fødselaren blev også glad :)

   Slet
 3. Hvilken størrelse er din kageform? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det kan jeg ikke huske præcist, men omkring 25-30 cm

   Slet
 4. Næste spørgsmål er så, er det varmluft eller alm ovn den skal bages ved? :)

  SvarSlet