tirsdag den 14. maj 2013

Banan Roulade

- med både nutella og peanutbutter


Oh yes, en fryd i både ører og mund, for hvis der er noget jeg er gået hen og blevet helt pjattet med (eller jeg har nok alid været det, men måske bare ikke dyrket det i en helt så høj grad som nu), jamen så er det altså kombinationen mellem især nutella og peanutbutter, men bestemt også nutella, peanutbutter og banan. 

KOmbination af de tre ting spiser jeg gerne i både kager og brød, eller bare på og i bagværk generelt, men bestemt også på morgenmadsbordet, enten i form af topping på amerikanske pandekager eller som smagsgiver i morgengrøden. Yummy.

Nå, men nok om mine laster. Denne roulade blev kreeret igår, hvor jeg pludselig fik en voldsom lyst til at bage. Jeg er gået lidt i roulade-mode for tiden, fordi det ganske enkelt er så nemt og ikke mindst hurtigt at lave. Jeg havde samtidig en ustyrlig lyst til banankage, så det blev altså til en kombi af de to - nemlig en bananroulade. Det var lidt et eksperiment, da jeg kun kunne finde opskrifter rundt omkring, hvor bananen skulle i som fyld, men da jeg havde udtænkt at komme det i selve dejen til rouladen, så måtte jeg jo selv igang med eksperimentet. 

Det gik egentlig rigtig fint, men den blev dog ikke helt så luftig, som den ellers ville være blevet. Dette skyldes naturligvis den ekstra mængde fugt og fylde fra bananen, men nu var jeg altså heller ikke fedtet med mængden af banan :) Opskriften får I herunder:

Opskrift til én roulade

4 æg
150 g. sukker
60 g. mel
60 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 overmodne bananer
+ nutella

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt dernæst kartoffelmel, hvedemel og bagepulver. Mos bananerne og vend dem over i dej-massen og pisk det let sammen til en ensartet dej. 

Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen udover. Sørg for at sprede dejen helt ud i kanterne, og bag den så i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 5 minutter, eller indtil den er gylden i toppen og bobler let i overfladen. Når den er færdig drysses overfladen med sukker, og en anden bageplade beklædes med et stykke bagepapir. Denne plade placeres så ovenpå den færdigbagte kage, og begge plader vendes så rundt på samme tid, så kagen flyttes fra den ene og varme plade til den "nye" og kolde plade. Her skal kagen køle af og imens dette sker, dækkes kagen til med et fugtigt viskestykke, så bagepapiret nemmere slipper kagen, når den er helt afkølet. 

Når kagen er kølet helt af smøres den med nutella og dernæst peanutbutter, hvorefter den rulles stramt sammen og til sidst drysses med kakaopulver. Jeg valgte at bruge en lille skabelon, så pynten blev lidt mere dekorativ end ellers.  
Note: selve rouladen er en anelse mere klæg og "fast" en normalt, da bananerne giver en del ekstra fugt og svampethed. Rouladen her er også en anelse mere "sej" end ellers, og minder på mange måder bare mere om en banankage i konsistensen. Den smager lækkert med den skønne kombination af både nutella og peanutbutter, men smagen af banan er desværre ikke helt så gennemtrængende, som jeg havde håbet og troet. 

10 kommentarer:

 1. Suk.. Får helt dårlig samvittighed når jeg ser dine roulader, for jeg har en roulademåtte, der ligger og venter på at blive testet. Der har den efterhånden lagt længe! Den er er rigtig fin:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Neej nej nej, det må du endelig ikke. Du skulle hellere se af, at få bagt en bette en af slagsen. Det er SÅ nemt og hurtigt gjort. Og med den fine måtte du skal have testet, så må det jo kun blive endnu nemmere ;)

   Tak søde. Den smagte bestemt heller ikke dårligt. Og sammen med en klat vaniljeis (ja det prøvede vi lige) gør den bestemt ikke ringere ;)

   Slet
 2. Den ser både smuk og mega mums ud ...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Marianne :) Den var også virkelig lækker, så den fik hurtig ben at gå på ;)

   Slet
 3. Den ser godt nok lækker ud :)

  SvarSlet
 4. Har du lavet striberne med kakao, eller? Den ser enormt lækker og indbydende ud - lige til et kaffebord, dessert bord eller andet. MUMS!!! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, de er lavet med kakao og en skabelon ;)
   Netooop. Vi fik også en lille klat is til igår, så lidt dessert var der også over den ;)

   Slet
 5. Meget spændende kombination - og flot kage i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, en himmelsk kombi :) Og tak :) Det blev til en bette tiger-stribet ;)

   Slet