søndag den 19. maj 2013

Red Velvet Pancakes

- til mors dags brunch


For selvom Mor's Dag blev en smule udskudt i år, så blev der altså kræset for min kære mutter alligevel. I fredags havde jeg nemlig inviteret hende på Mor's Dag Brunch, og der skulle naturligvis ikke mangle noget. Vi fik en skøn og dækkende menu, hvor disse pandekager blandt andet var at finde.

Egentlig skulle disse basser havde været helt røde, ligesom Red Velvet Cupcakes er det, men det blev de nu altså ikke. De ligner derimod mest af alt en omgang chokolade/kakao pandekager, men det er jo så også en del af det, meeeeen alligevel ikke helt. Der er ikke så meget kakao i, som der er i choko/kakao pandekager, men derfor smager de alligevel lidt derhen ad - og faktisk ret meget ala. Red Velvet Cupcakes. Og opskriften siger du? Den kommer naturligvis herunder, og er lavet med inspiration fra denne blog: Recipegirl

Opskrift til ca. 20 stk. 

200 g. hvedemel
2 spsk. kakaopulver
2 spsk. sukker
40 g. flormelis
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. salt
3,75 dl. kærnemælk
2 store æg
1 tsk. vaniljeessens
2 spsk. eddike
1 tsk. rød frugtfarve
4 spsk. smør, smeltet

Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, æg, vaniljeessens, eddike og frugtfarve sammen, og blandingen af de tørre ingredienser tilsættes i den våde masse. Til sidst tilsættes smørret, og dejen røres sammen til en lind og ensartet dej. 

Når dejen er rørt sammen gøres en pande klar og varmes op på middel varme. Spray eller smør din pande med lidt fedtstof og kom så dejen på panden med et passende målebæger, som indeholder netop den mængde dej, som du foretrækker. Jeg valgte at lave to pandekager ad gangen, og størrelsen endte derfor med at være ca. samme størrelse som en underkop.

Note: en syndig og lækker lille pandekage'sag, som herhjemme blev lavet for første gang i forbindelse med mor's dag. Jeg har lavet en del forskellige pandekager, hvor jeg dog altid har ment, at den helt klassiske og Amerikanske pandekag er den bedste, men efter at have lavet denne udgave, så er der altså rift om pladsen på toppen. Vi spiste de lækre pandekager med både vaniljesirup, hyldebærsirup, Sorgenfri Chokolade'spread og en god mængde frugt til - og ja, det kan anbefales :) 

2 kommentarer:

  1. mmmm - hvor ser de skønne ud! Men nu eeeelsker jeg også pandekager i alle afskygninger, så måske jeg skulle prøve dem snart :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. DOOO IIIT! Du vil ikke fortryde det :) Jeg kan desuden tilføje, at de smager skøøønt med is til også ;) (bare hvis man nu ikke lige får spist dem alle sammen til burnchen) :)

      Slet