tirsdag den 21. maj 2013

Mød Familien Solsort

- en ny krydderurt, eller?


Ja du tror sikkert det er løgn, men jeg har fået unger - solsorteunger. Eller, dvs. det er jo ikke mig, der har fået dem, men det føles altså lidt sådan. Men er det ikke også lidt okay, at have bare en smule ejerfornemmelse, når de nu har valgt at slå lejr i min altankasse, endda lige imellem min oregano og min mynte??? 

Jo - det tror jeg nok, så derfor holder jeg naturligvis også et vågent øje med dem. Ikke fordi de ikke klarer det fint selv, for hold nu op hvor har Hr og Fru Solsort bare styr på det der, men bare fordi det er sååååå hyggeligt at kigge lidt til dem. Og nu tænker du sikkert nok, at man da skal lade dem være i fred og forstyrre dem mindst muligt, men hallo. De har valgt at bygge rede på vores altan, hvor der jævnligt bliver sat vasketøj ud, lukket et hund ud, grillet og bare slikket sol når chancen for det er der, så nej - de skal ikke have ro - eller, de har i hvert fald vænnet sig til, at det er der ikke :) Og nåeh ja, med al mit knipseri med kameraet, så sker der lige lidt ekstra der også. Jeg har dog taget disse billeder indefra med min store linse, hvor jeg jo har muligheden for at zoome godt ind - det er smaaaart - og hvis jeg selv skal sige det, så er jeg da også gået hen og blevet en helt habil fugle-foto-shooter :) Haha!

Nå, men jeg ville også bare lige vise jer min lille nye "familie", som har holdt mig med så fint selskab den sidste tid, og som har gjort mine #jegstirrerligelidtudiluften og #jegergåetheltiståmeddenherskideopgave stunder helt unikke. Vores spisebord er nemlig placeret således, at jeg kan sidde og kigge direkte ud på altanen og derved altankasserne - det er da lidt hyggeligt, hva? :) Det fedeste er klart, når der er fodringstid, for så kan man rigtig se de små gule næb, der stikker op fra redens skjul for at hapse nogle orme. 

Åååh, hvor jeg dog elsker de små øgler :) Hvad skal jeg dog gøre, den dag de flyver fra reden? ;) 

22 kommentarer:

 1. Ej, hvor hyggeligt - og supergode billeder :). Er du på Instagram?
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig super hyggeligt :) Mange tak :) Ja det kan du tro. Jeg hedder krissercookiecrumble :)

   Slet
 2. Åhh Kristine, tillykke med familieforøgelsen, men vær du bare glad for, at du ik skal sørge for mad, rene bleer og tage dig af nætter fyldt med gråd endnu ;)
  Men det er da lidt hyggeligt med sådan et selskab - de føler sig sikkert helt trygge og velkomne hos dig :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, taaaak søde Agnethe ;) Ork ja, jeg er da også lidt glad for, at det ikke er der jeg er endnu, meeeeen jeg må nu indrømme, at jeg har været skruk i laang tid nu, og det er da ikke blevet bedre efter at Bitten nu har skudt en dejlig dreng ud. Nøøøøjh!

   Det er mega hyggeligt, og jeg er sikker på, at de føler sig trygge herude. Også selvom der til tider er lidt trængsel på altanen :)

   Slet
 3. Stort tillykke med dine smukke unger. Det lyder tophyggeligt, jeg håber du får taget nogle fine billeder, når de skal lære at flyve. Det er jo det skægeste

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak for det :) Det er mega hyggeligt, og du kan tro, jeg også se frem til flyvefasen :) Juhuuu der bliver gang i den med hele 5 solsorteunger ;)

   Slet
 4. Hvor er det smukt - nu tror jeg ikke du behøver at gøde dine krydderurter i år:-)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, nej netop, men der kommer vist heller ikke særlig mange krydderurter ud af det i netop den altankasse i år :) Well, pyt med det. Jeg har en reserve altankasse, og den er stadig ledig ;)

   Slet
 5. EJ hvor er det hyggeligt! Jeg er SÅ misundelig.... Tror desværre aldrig en solsort ville vælge at slå sig ned på min altan, men jeg vil da gøre alt for at forholdene bliver til det - for jeg vil også have en rede på min altan :-D

  Ps. Hvis der findes nogen gode overspringshandlinger i en skriveopgave, så MÅ det da være at sidde og glo på en solsort ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, det er top hyggeligt, og jeg kan godt forstå, at du er lidt misundelig ;) Jeg er tilmed også ret beæret over, at de har valgt netop vores altan, da der jo er ret mange at vælge imellem ;)

   Netooop - det var da også min tanke. Og så bliver man trods alt siddende foran sleve opgaven, så man stikker ikke helt af ;)

   Slet
 6. Hvor er det bare hyggeligt, selvom jeg ville være en smule bange for dem, hvis de boede hos mig. Rigtig rigtig fine billeder (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. haha, ja man skal ikke være bange for fugle i hvert fald ;) Mange tak. I sådan et tilfælde er en ekstra stor linse bare et hit ;)

   Slet
 7. Hvor hyggeligt med lidt familieforøgelse, som bare kan nydes. De ser da super trygge ud der hos jer :)

  SvarSlet
 8. Ih - hvor er det hyggeligt. Solsorten har også bygget rede herhjemme - i min lugestol som hænger i skuret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejh hvor hyggeligt :) Så får du nok også snart små fine unger ;)

   Slet
 9. Har lige været ude i skuret i haven og jo.. min svigermor havde ret i, at solsortene var ved at bygge rede, for helt oppe under loftet sad fru solsort på en noget alternativ rede og stirrede på mig. Hun er tilsyneladende i rugetilstand, så satser på, at jeg inden for kort tid også bliver solsorteungemor.. på en eller anden måde..

  SvarSlet
  Svar
  1. Nææææh, hvor er det fint :) De skulle ruge på æggene i omkring 14 dage, så du får nok snart små pip-næb at se ;)

   Slet
 10. Den skøre solsort ;) Med min fugleforbi er jeg lidt glad for den ikke er i mine krydderurter - MEEEN lur mig om jeg ikke har fået en rede i hækken! Sveske kan slet ikke styre det og har slået lejr ved vinduet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, den søøøøøde solsort :) eller nærmere, de skøre solsorte ;) De følges jo ad i tykt og tyndt det kære par ;)
   Haha, gud mand. Så er det godt, at den ikke er tættere på, og at du har ruden/døren imellem ;) Godt sveske er en inde kat ;) Det gik jo ikke med sådan en solsorte jagt over hækken ;) eller nok nærmere ind igennem hækken ;)

   Slet
 11. nejjj, hvor er du heldig, tillykke med din nye familie :) det lyder sååå hyggeligt :) du må da bare nyde dem rigtigt godt så længe det varer :) :) :)de ser så søde ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Eileen :) Jeg nyder dem også i fulde drag. Og hold nu op hvor de bare vokser med lynets hast. Det bliver helt tomt, når de flyver fra reden :)

   Slet