torsdag den 13. juni 2013

Kiwi Coco Lime Cake

- også kaldet, "tag hvad du har i gemmerne" - kager


For inde i køleskabet sov tre lumske kiwier en vild rævesøvn, og de ville altså ikke sove mere. Jeg havde egentlig først planer om, at de skulle ende i en morgen-smoothie, men grundet alt alt for travle dage og morgener de sidste mange dage, så blev det kun ved tanken. 

Men, men, men - igår skulle der altså ske noget, for med en hel uge fyldt med planer, fødselsdage, gaveindkøb og alt for meget arbejde, så har bagningen stået stille - alt for stille! Jeg fik derfor en vanvittig lyst til at bage, og så måtte kiwierne jo indgå heri. Yes, kreativiteten blev sluppet løs, og jeg gik igang. Jeg har før set opskrifter på kiwi muffins m. lime og kokos, men denne opskrift blev ikke lavet ud fra en bestemt opskrift med, udover den grundopskrift m. vanilje jeg altid bruger, hvor kiwi, lime og kokos så blev tilsat. Forskellen ved denne version er nok, at sleve kagen ikke indeholder kokos, men at det blot er drysset udover glasuren til sidst. 

Opskrift til én kage, eller tre mindre kager

2 æg
150 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 dl. olie
1½ dl. yoghurt
1 dl. æblejuice
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
skal af 1 økologisk lime
3 kiwier, skrællet og blendet
+ glasur og kokosflager (eller kokosmel)

Rør æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt herefter vaniljesukker, olie, yoghurt, limeskal og æblejuice. Vend melet i lidt efter lidt, og tilsæt til sidst bagepulver. Blend nu de tre skrællede kiwier til en tyk mos med en stavblender (eller anden blender), og sæt det til side et kort øjeblik. 

Tag nu din(e) form(e), smør dem (jeg brugte sprayfedt) og fyld formen(e) halvt op, hvorefter de blendede kiwier fordeles udover. Hæld dernæst resten af dejen over kiwi-fyldet, så dette ikke er til at se. "Tegn" nu streger igennem den ubagte kage, så du får fordelt de blendede kiwier rundt i dejen. På den måde får du også et smukt mønster, når du skærer i kagen. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Vær dog opmærksom på, at hvis du vælger at lave én stor kage, så er bagetiden længere. Afkøl kagerne helt, før de pyntes med glasur og drysses med kokosflager (kokosmel kag også anvendes).
Note: et sød og lækker kage med et let syrligt pust i form af kiwien. Konsistensen er, som jeg elsker den, svampet og blød. Det er derfor også en kage, som kan holdes sig frisk og skøn i en tre dage, uden at blive for tør og kedelig :) Jeg toppede som I kan se, kagerne med en gang alm. hvid glasur og lidt kokosflager. Kokosflager eller kokosmel kan også vendes i dejen, hvis du hellere vil det, eller bare gerne vil have mere kokossmag :) 

8 kommentarer:

 1. Kan du høre at min mave knurrer? Guf siger jeg bare, sådan en skulle jeg nok sætte til livs ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Var det dig, jeg kunne høre? :) Tænkte det nok Lærke! :D

   Slet
  2. Tak for min ustandselig lyst og trang til kage HELE dagen :-P Haha.. må vist igang i køkkenet selv ;-)

   Slet
  3. You very welcome ;) Du ved, hvor du skal lede, hvis du har brug for at frembringe lysten og trangen til kage ;)

   Slet
 2. Hvor ser de fine ud! Og utrolig lækre! :-)
  - Bettina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de også ;) Både fine og lækre, så kast du dig endelig ud i dem ;) De er friske og søde på samme tid. Læææææækker kombination, hvis du spørger mig ;)

   Slet
 3. Hej, har bagt en stor kage i en springform, den er lækker men blev lidt mørk før den var gennembagt... måske hjælper det at bage ved lidt lavere temperatur?? Nogen råd? Kan kun anbefale at bruge græsk yoghurt eller kvark i stedet for vand i glasuren, det understreger det friske og syrlige ved kagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Altså nu var mine kager jo også små i det, og større kager skal jo generelt have længere tid ved lavere temperatur. Alternativt kan du dække den med staniol, så den ikke tager farve i toppen :)

   uhm, det lyder lækkert med græsk yoghurt i glasuren. Det må prøves :)

   Slet