fredag den 28. juni 2013

Müsli m. hvid chokolade

- en rigtig luksus müsli


For til en ordentlig brunch skal der også være en ordentlig müsli, som man kan drysse over sin skyr eller sin yoghurt. Det er naturligvis også tilfældet i morgen lørdag, hvor min mor skal holde damefrokost (brunch) for sine veninde og kollegaer i forbindelse med hendes 50 års fødselsdag. Her har min søster og jeg lovet at stå i køkkenet, hvor vi skal servere, kokkerere og kræse om de dejlige damer hele dagen. 

Menuen står naturligvis på en traditionel brunch menu med skyr m. müsli og vaniljesirup, egg'muffins, pølser, bacon, brød, pålæg, ost, pandekager, frugt og dernæst kaffe og kage. Nej sulte kommer de kære damer ikke til at blive, og med en god og solid gang skyr m. denne müsli som starter, så er bunden allerede lagt :) Opskriften får I naturligvis herunder. 

Opskrift til ca. 8-10 dl. 

100 g. havregryn
100 g. mandler, grovhakket
50 g. hørfrø
30 g. hirseflager
50 g. græskarkerner
50 g. kokosmel
1 dl. flydende honning
1 spsk. vaniljeessens
50 g. hvid chokolade, revet/hakket

Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend derefter vaniljeessens og honning ned i den tørre blanding. Bred så blandingen ud på et stykke bagepapir placeret på en bageplade, og rist/bag müslien ved 150 grader i ca. 20-25 minutter. Hold et vågent øje med müslien, da det pludelig går stærkt. Sørg for undervejs at vende rundt i müslien, så den bliver ristet/bagt jævnt. 

Når müslien har fået farve, og er blevet sprød tages den ud og køles af. Imens müslien stadig er lun drysses den hakkede/revne chokolade udover, hvor det langsomt smelter sammen med müslien. Når chokoladen har sat sig og müslien er kølet af, kan den vendes over i tætsluttende glas eller dåser.
Note: en skøn, sprød og knasende müsli, som smager skønt af ristede herligeheder. Egner sig perfekt til både yoghurt og skyr, men også som drys på en omgang koldskål, hvis du, ligesom mig, også er en sucker for det ;) Denne müsli er naturligvis ikke yderst sund, men man kan helt selv vælge, om man vil tilsætte chokoladen eller ej, for den kan også sagtens undlades. Du kan også vælge en mørk chokolade, hvis du er mere til det :) 

4 kommentarer:

 1. Jeg eeeelsker hvid chokolade! Skal ha den afprøvet så snart vi flytter i den nye lejlighed!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhuuu, så inviterer du da lige på morgenmad, ikk? :) Glæder mig SÅ meget, til at se den nye hytte :D

   Slet
 2. Mum det lyder lækkert. Håber din mor får en helt fantastisk dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også EKSTREM lækker ;) Hun og hendes veninder havde en helt fantastisk dag, og søs og jeg hyggede os gevaldigt med tjansen. Dejlig dag :)

   Slet