lørdag den 24. august 2013

Choko Caramel Ice Cream Cake

- og så med lidt vanilje i


For efter at have fået lov at låne svigermors ismaskine, så har isproduktionen været ret god herhjemme denne sommer :) 

Og selvom vi nok ikke kan kalde det sommer mere, så byder sensommeren altså også på is - det gør den i hvert fald i aften :) For senere kommer min gode veninde Maj, og spiser. Vi skal både fejre, at hun er blevet uddannet kostvejleder, men samtidig skal hun også have lidt starthjælp til at komme godt igang med at blogge ;) Og nåeh ja - så skal vi jo også spise lidt :) 

Desserten er der styr på, og måske ender jeg med at smide hovedretten herind også. Vi må lige se om jeg husket at få taget billeder :) I hvert fald skal I ikke snydes for opskriften på denne smækre sag! Og husk lige, at man altså også sagtens kan købe en god vaniljeis, hvis man ikke magter lave isen selv ;) 

Opskrift til ca. 4-6 personer

Is:
4 passt. æggeblommer
110 g. sukker
1 vaniljestang
½ liter fløde
100 g. mørk chokolade
+ karamelsovs (jeg brugte HERSHEYS)

Pisk de past. æggeblommer, sukke rog vanilje til en luftig æggesnaps og pisk dernæst fløden til skum i en anden skål - stil denne til side. Hak chokoladen fint, og bland så æggesnapsen og fløden sammen, og hæld den i ismaskinen. Her fryses den i 40 minutter. Efter 40 minutter hældes chokoladen i, og isen fryses i yderligere 10 minutter. NOTE: imens isen fryser på ismaskinen gøres brownien klar. 


Brownie
250 g. smør
150 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
150 g. hvedemel 
3 spsk. kakao

Start med at smelte smørret sammen med chokoladen over vandbad og lad det køle af. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps og bland så mel og kakao sammen, og vend det forsigtigt rundt i æggesnapsen. Vend så den afkølede chokoladeblanding i og hæld dejen ud i en beklædt bradepande (de store fra ovnen). Bag brownien midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. Lad herefter kagen køle helt af.


Når både is og brownie er klar og kold skæres brownien ud til  1x bund (der passer ned i en brødform), 2x langsider til formen og 1x låg som også passer i formens størrelse. Brødformen dækkes ind i husholdningsfilm, brownie-bunde placeres i bunden af formen, siderne sættes på og isen læges ned i formen - gerne i lag, hvor karamelsovsen hældes imellem hvert lag. Til sidst sættes "låget" på, husholdningsfilmen foldes op over is-kagen, som sættes på frys i mindst 3 timer. 

Når isen har sat sig og er frosset helt ind er is-kagen klar til servering. Hele molevitten vendes nemlig nemt ud af formen, ved blot at vende bunden i vejret og ud dumper en frossen-pind! 


Note: tag gerne is-kagen ud ca. 20 minutter inden den skal serveres, da den ellers er umulig at skære i. Kage og isen skal lige have lov at bløde bare en smule op, før end du kan skære smukke skiver af din Choko Caramel Ice Cream Cake :) 

12 kommentarer:

 1. Ej det er bare OVERHOVEDET ikke i orden at poste sådan en overlækker og finurlig kage, når jeg ligger her og er syg og ikke har mulighed for at komme i køkkenet!! Nøjh den ser godt nok grattet og beskidt ud. Mums siger jeg da bare! Savle savle! Håber din veninde og dig får en hyggelig aften. Hvis der er rester, må du gerne sende den en tur til Nørresundby ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. åååååh nej kære Lærke! Havde jeg vidst, at du var syg, så havde jeg da ventet med at poste denne lækre, grattede og ekstremt beskidte sag (OG været forbi Nørresundby med rester) :)

   RIGTIG god bedring sødeste.. Håber virkelig du er i bedring..

   Slet
 2. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh! Instant dessertcraving! You evil woman! :-D :-D

  SvarSlet
 3. UHM.... Så forventer jeg bland selv slik OG is når jeg snart kommer til hygge hjemme hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork SÅ krævende du er kvinde !!! Men man kan omvendt sige, at slikken er jo lavet, så mon ikke jeg kunne overtales til at lave en portion is ;) MEN så skal du altså også tage en film og popcorn med :D

   Slet
 4. Det ser godt nok yummy ud! Jeg sidde rfaktisk og savler en lille smule mens jeg kigger på billederne ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæææ, det MÅ være et godt tegn. Men hallo, hvad ville der så ikke ske, hvis du fik lov at smage??? Se det tør jeg slet ikke tænke på :D

   Slet
 5. Velkommen tilbage :) Har savnet dine indlæg!
  Hvor ser den iskage altså lækker ud! Jeg har slet ikke fået brugt min ismaskine i år. Det er da en skam. Håber du ellers har nydt sommeren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak søde Bianca ;) Dejligt jeg har været savnet! Now I'm back ;) Uuuhm - den var også GENIAL! Du må igang med ismaskinen. Vejret er heldigvis stadig til is ;)

   Slet
 6. Har kigget lidt rundt på en masse af dine opskrifter og mine øjne bliver hele tiden fanget af billederne af brownie-is-kagen! yuum, hvor ser den dog lækker ud! Jeg tager det som et tegn og bliver simpelhen nødt til at afprøve opskriften i den kommende fremtid - juhuuu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre ;-) Og ja. Det må så ABSOLUT være et tegn ;-)

   Slet