tirsdag den 24. september 2013

Blommekage m. marcipan

- og et skud vanilje


For hvad er det man har allermest brug for, når man har været igang siden kl. 06.15 i morges, haft undervisning på seminariet, lavet praktikforberedelse, været til empiriindsamlings-kursus til bachelorprojektet og bare generelt stresser over studiet og først lander på adressen kl. 17.00 ?!?! Det er da selvfølgelig, en herlig og skøn sensommer-efterårs kage, som både har det friske, det søde og det syrlige touch. Og nåeh ja, det familiære touch, for blommerne er jo fra min kære farfar og hans lækre Viktoria-blommetræ, som jeg var forbi for at høste i sidste uge.

Nå, men nok pyller fra mig! For en vigtig detalje er, at som ved så mange andre kager og tærter her på bloggen lige i tiden, så smager den helt eminent med en klat sødet creme fraiche til. Ja ja, jeg er nok en smule creme fraiche afhængig, men hvem ved, måske er det i virkeligheden det, der holder mig kørende? :) Det der smører godt, kører godt ;)  

Opskrift til 4-6 personer

1 æg
1½ dl. sukker
2½ dl. kærnemælk
½ dl. flydende becel
3 tsk. vaniljesukker
3½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g. marcipan, groftrevet 
+ 12 blommer, halverede og udstenede

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt dernæst kærnemælk, flydende becel, vaniljesukker og hvedemel. Rør det hele sammen til en jævn dej og tilsæt dernæst bagepulver. Rør det helt ud i dejen og tilsæt til sidst groftrevet marcipan, som fordeles jævnt i dejen. 

Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir og placer de halve blommer på toppen. Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Hvis kagen har tendens til, at tage farve på toppen før end den er færdig så pak et stykke staniol henover. 

Lad kagen køle af på en bagerist, hvorefter den forsigtigt kan befries fra springformen. Nyd det første stykke lunt, og dernæst kold :) HAPS!
Note: en fyldig, sød og samtidig syrlig lækkerbisken, som du ganske enkelt ikke må undgå, hvis du er heldig at have blommer på lager - enten i haven eller i frugtkurven. Hvis du ikke kan lide eller tåle marcipan, så kan denne sagtens undlades. Grundet de saftige blommer og den fugtende kærnemælk holder kagen sig blød og svampet. Vær dog opmærksom på frugterne ovenpå, da disse ikke har en særlig lang holdbarhed, når de først er skåret over og "blottet". 

2 kommentarer: