fredag den 4. oktober 2013

Chokolade tarteletter

- lille, lækre og petitte


Og så er de fyldt op med den dejligste chokoladecreme lavet på hvid chokolade, fløde og store og fede friske vaniljekorn. Bedre bliver det ikke! :)

Pigerne fra seminariet var i hvert fald godt tilfredse, da de i mandags var inviteret til kaffe og kage, for at fejre mine 24 år. En lidt forsinket fødselsdags-fejring, men det er ikke sådan med al den travlhed på studiet lige nu. Der skal være tid til det hele, og mandag blev dagen, hvor der skulle diskes godt op :) Temaet blev chokolade, hvor disse små chokolade tarteletter blandt andet kom på bordet.  Derudover diskede jeg  op med fødselsdagsboller m. smør, nogle djævelsk gode cookies og nogle heftige chokolade Eclairs. Uuuhm.

Opskrift til 24 små tærter

Mørdej:
75 g. smør
50 g. flormelis
1 lille æg
160 g. hvedemel
1 stang vanilje, kornene heraf

Chokoladecreme:
2 dl. fløde
175 g. hvid chokolade
1 stang vanilje, kornene heraf

Start med mørdejen. Bland smør, flormelis, æg, mel og vaniljekorn sammen, og ælt den til en blød og fin dej. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i en times tid. Imens laves chokoladecremen.

Skrab vaniljekornene ud og kom dem ned i fløden, som en hældt over i en gryde. Kog fløden op, kort, hak chokoladen groft, hæld det i en skål og hæld dernæst den varme fløde over. Rør i chokoladen indtil den er smeltet helt og ser fin og blank ud. Lad massen køle lidt af, og pisk den så til en semi-tyk fløde. Stil den på køl, hvor den køler helt af, og pisk den dernæst helt op til en fast creme.

Tag mørdejen ud, rul den ud på et meldrysset bord og stik små cirkler ud og placer dem i en smurt mini-muffinform. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af, hvorefter chokoladecremen fyldes over i. Stil tarteletterne på køl, hvor de får lov at sætte sig helt. Pynt til sidst med chokoladepynt og nyd dem :) 
Note: en sød og sprød lille sag, som egner sig perfekt til et kagebord med flere forskellige slags. Tarteletterne kan også sagtens fyldes med en mørk chokolade creme, eller hvilken som helst anden creme, frosting, ganache eller hvad du synes bedst om :) Husk blot - at nyde den langsomt, MEN i én bid :) 

15 kommentarer:

 1. De er supernuttede - rigtig god størrelse (så kan man spise flere ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. NETOP :) Den idé fangede gemalen også....og 1, 2, 3 - væk var de :) ("jamen de var jo så småååååå") ;)

   Slet
 2. Okay det er bare ikke fair at vise sådan noget, når jeg absolut ikke har noget lækkert i huset, jeg kan guffe efter at have set sådan en omgang! Er du bims de ser bare lækre og så fine ud! Lige en mundfuld - haps haps haps og så har Kristine ikke flere af dem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. UNDSKYYYYLD søde Agnethe!!! Jeg håber du fik stillet lysten i lørdags i stedet for ;)

   Slet
 3. Hejjjjjjjjj

  Hvor er de fine !!! Det er da lige før man ikke kan nænne at sætte tænderne i dem :-)

  Ønsker lige god vind med lyserød lørdag

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrk jo :) Man skal bare lave nok af dem, så går det hele som en leg :) Og tro mig - når først den ene er røget ned i svælget, så følger resten rask efter ;)

   Slet
 4. Ih hvor er din flotte tallerken mon fra? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er købt i Søstrene Grene for et par mdr. siden :)

   Slet
 5. sådan nogle kan man bare ikke vise uden at uddele smagsprøver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Noooo, I KNOW! Men hey - hvis du var kommet forbi, var du helt sikkert blevet budt på en smagsprøve eller to ;) Det er bare med at være hurtig ;)

   Slet
 6. Hej Kristine

  Jeg har i dag lavet disse lækre tarteletter med fyld som var til overs fra 4 forskellige macarons - de blev meget lækre. MEN slet ikke ligeså smukke som dine. Hvad bruger du til at stikke ud med så kanten bliver så fin?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi :)
   Uuuhmummenum det lyder lækkert - især med resten fra macarons fyld! HAPS! og sikke en god idé for at få det brugt :) Jamen jeg bruger blot et rund udstikker med riflet kant på, og så får de den fine kant :) Easy peasy, når bare man har udstyret ;)

   Slet
 7. Halløj!

  Dette er så det andet (og knapt så gamle) indlæg, jeg lige genopliver. :-D

  Har du et ca-mål på forme og/eller udstikker?
  Hvordan opbevares de bedst og i hvad? (beholder og i/uden for køleskab).

  Synes de lyder hyggelige og indholdet kan jo, som du skriver, varieres i det uendelige. :-) Måske lidt lakrids i den hvide chokolade?

  Håber, at du også kan (og vil) hjælpe mig til denne lækkerhed :-D

  Kh Helle - garnkoglen

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså formene er jo blot den "mini-muffinpande", som er sprøjtet med lidt fedstof, og så har jeg bare taget en rund udstikker, som kan passe deri. Hvad er den i diameter, en 3-4 cm. måske? Deromkring vil jeg tro :) Prøv dig frem med en enkelt, og hvis den den ikke passer, så kan dejren jo rulles ud og bruges igen i endnu et forsøg ;)

   De er nemlig mega hyggelige, og ja - lakrids ville nok ikke være helt dumt - og så et par friske bær på toppen. UHM! :D

   Når der er kommet chokoladegancahe i, så skal de på køl, da denne ellers bliver sur og knap så lækker. Men du kan jo vente med at fylde dem, lige inden du skal bruge dem, og så kan de små sprøde tarteletter opbevares tørt og tæt i en beholder indtil da.

   ;) God fornøjelse.

   Slet
  2. Tak for tips! :-)
   Må ud og ha mig en ny form til mini-muffins. Tror de skal afprøves :-))

   Slet