onsdag den 27. november 2013

Appelsinsirup m. vanilje

- og en snert af julerier


For jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg i disse dage (læs: lige siden i mandags) er gået amok til juleradioen (Radio Aura), som spiller julenumre 24/7. Arhmen er det ikke fantastisk? Det synes jeg. Specielt når man "har fri" i denne uge, og bare kan hygge sig indendøre med bachelor forberedelser, kaffe, tæpper og julemusik! Yahj :) 

Nå, men indbegrebet af hygge herhjemme, det er jo også at stå lidt i køkkenet - så det gør jeg naturligvis også. Idag fik jeg så bakset denne dejligt'duftende sag sammen, og inspirationen fandt jeg inde hos Ann-Christine, som har den skønne blog: Valdemarsro. Opskriften endte ikke helt ud i samme version, så derfor kommer min version herunder :) Simpelt, hurtigt og dødlækkert!

Opskrift til 3-4 dl. 

5 dl. friskpresset appelsinsaft (jeg brugte 6 appelsiner)
1½ dl. sukker
1 stor vaniljestang (eller to små)

Fremgangsmåde:
 1. Skær appelsinerne over og pres saften ud af dem (jeg brugte bare en alm. og gammeldags saftpresser til håndkraft)
 2. Flæk vaniljestangen (stængerne) på langs, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
 3. Hæld appelsinsaft, sukker og vanilje op i en tykbundet gryde og kog det op - vend gerne de tomme vaniljestænger i også! Det hele smager. 
 4. Kog siruppen indtil den opnår konsistens som en sirup - det tager ca. 10-15 minutter
 5. Hæld siruppen igennem en si og dernæst på skoldede glas eller flasker
 6. Brug herligheden på din morgengrød, skyr, yoghurt, i teen eller som erstatning for den ellers skønne kirsebærsauce til risalamande
Og nu tilbage til arbejdet...eller hvad? - naaah! Jeg tror lige, at vi napper et par julesange og et par kopper kaffe mere. Hundebimsen har lagt sig godt til rette på sin pude i vindueskarmen, så det må betyde, at vi først starter "arbejdet" op igen over middag :) 

Og hey - hvis ikke du allerede har været inde at kommentere på min give away med HARIBO BOGEN, så kan du nå det endnu :) Vinderen trækkes på fredag - go, go, go!

6 kommentarer:

 1. Ihh hvor ser det lækkert ud! Kan lige forestille mig duften af appelsin og vanilje i hele hytten, og så med juleradio i baggrunden! INDBEGREBET af hygge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare DØD'lækkert ikkå? :) Og ja, men den sovende hundebimse (nu på bordet), så er det altså endnu sværere at komme igang med lektierne og arbejdet! Jeg må, jeg skal, jeg kan! :) <3

   Slet
 2. Det lyder bare rigtig lækkert! Tror jeg vil lave den til en tung chokoladekage, fx en gateau marcel, som lige kan pifte det søde op. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrrrrk jaaaa manner! Se den kunne jeg snildt være med på! Hvis du laver Mr. Marcel, så bringer jeg appelsinsiruppen ;) Muhahaha!

   Slet