onsdag den 18. december 2013

Snowball Cake

- med de lækreste snebolde


Som herhjemme er gemalens absolutte favorit juleslik, og der kan faktisk ikke blive tale om at fejre rigtig jul, hvis ikke sneboldene er blandt udvalget i jule-slikskålen. 

Og da denne lille jule-bombe er så eftertragtet herhjemme (ja for jeg kan da ikke se mig fri for, også at være ret glad for den lille hvide sag), så tænkte jeg, at årets julekage skulle laves med disse skønne kugler. For ikke nok med, at de smager godt og emmer af jul med både chokolade og marcipan i én og samme mundfuld, så er de altså også ret pæne at se på - synes jeg!  De er derfor også brugt som både ingrediens indeni kagens fyld og som pynt på kagen.

Så står du lige og mangler den rigtige dessert eller jage til kaffen til en af årets sidste julefrokoster, så er den her et rimeligt godt bud, hvis jeg selv skal sige det. Den kan også fint laves til nytårsaften, hvis man har lyst til at være lidt utraditionel :)

Herhjemme skal den ikke bruges til hverken julefrokost eller dessert, men som hygge til aftenskaffen hjemme hos svigermor og svigerfar i aften. De har budt på stegt flæsk med hele balladen, og det skal fejres! Og nåeh ja - så fik jeg også den sidste julegave i hus idag - DÉT skal fejres ;) 

Opskrift til 10 personer

LAGKAGEBUNDE
4 æg
150 g. sukker
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
 1. Pisk æg og sukker til en luftig masse
 2. Sigt dernæst hvedemel og bagepulver ned i og vend det hele forsigtigt rundt. 
 3. Smør/for en springform (22 cm.) med bagpapir og hæld dejen heri
 4. Bag kagen i ca. ½ time ved 200 grader. Lad den køle af på en bagerist, hvorefter den deles ud i 3-4 lige tykke bunde.
FYLD
4 dl. fløde
3-4 dl. græsk yoghurt
4 tsk. vaniljesukker
3 spsk. flormelis
6 knuste snebolde
3 tsk. mandelessens
 1. Pisk fløden stiv og vend græsk yoghurt, vaniljesukker og flormelis i - smag evt. til undervejs, og kom mere eller mindre flormelis og vaniljesukker i. 
 2. Knus sneboldene i en pose, jeg brugte en kagerulle til at knuse dem med, og hæld dernæst de knuste snebolde ned i.
 3. Vend blandingen godt sammen og tilsæt som det sidste mandelessensen
 4. Find et fad/tallerken frem, placer en af bundene herpå og gå igang med at lave lag af bunde og fyld
PYNT
6 snebolde
vinter/jule krymmel (sølv og hvid)
 1. Afslutningsvis smøres kagen op, jeg brugte en helt alm. flødeskum blandet op med lidt flormelis 
 2. Pynt til sidst kagen af med krymmel på siderne og snebolde på toppen
Note: en skøn og fin vinter'lagkage, som kan spises af selv den største flødeskumshader aka. mig! Ja jeg er så absolut ikke pjattet med flødeskum, men  når den blandes op med både sødt og syrligt i form af flormelis, vanilje og græsk yoghurt, ja så kan selv jeg være med. Og nej - det bliver nemlig heller ikke helt så "kvalmt" på denne måde. Uuhm. Jeg er ret vild med det - og så elsker jeg især den kække note af marcipan! GUF!

26 kommentarer:

 1. Den ville min bedre halvdel også være glad for. Det bliver spist mange snebolde herhjemme i december. Tak for inspiration :(

  SvarSlet
 2. Nøjs den ser god ud :) sådan en måtte da gerne ende på mit bord for snebolde er altså guf :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Snebolde er nemlig guf! Ooohj manner der bliver kværnet mange af dem herhjemme! Og det skal naturligvis helst være dem fra TOMS :) Mums!

   Slet
 3. Hvordan fragter du sådan en frækkert, som den jo altså er!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den fik frækt lov at sidde på mit skød under hele køreturen ;)

   Slet
 4. Og YUM siger jeg bare! Det er også min absolut ynglings juleknas men bliver det ikke lige sødt nok i kagen? Ej du må lige skrive hvordan den er sådan i samlet tilstand :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. SØDT NOK? :O Hvordan kan det overhovedet det? Haha, men nej - det gør det slet ikke. Som du også kan se, at jeg har skrevet i "NOTE" sidst i indlægget, så gør den let-syrlige creme nok til, at den netop ikke bliver helt så sød og kvalm. :) Uuhm.. og så med kaffe til. YUUUM!

   Slet
 5. hvor er den flot og indbegrebet af julekage på den rigtige "winter wonderland"-agtige måde :)

  God jul alle!!!

  // Rikke //

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? :) jeg synes også der er lidt "snedronning" over den :)

   Slet
 6. Hvor er den smuk! ♥
  Og god idé med noget syrlighed - ellers tror jeg nemlig også, at den ville blive lige lovlig sød (i hvert fald til min smag :))

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK sødeste :) <3 Ja, syrlighed måtte der til, ellers ville den ende med at blive alt, alt for sød. Sådan endte det heldigvis ikke - den blev LIGE I ØJET ;) YUM!

   Slet
 7. Smuk kage :-) Du overgår dig selv, igen, igen :-D

  SvarSlet
 8. Haha ja der fik du ellers lige min kærestes opmærksomhed, der åbenbart kiggede mig over skulderen da jeg læste dit indlæg. "Hvem har lavet den og hvor kan jeg få sådan en" brølede han direkte ind i mit øre. Så den er vidst mere end godkendt herfra og den ser virkelig også lækker ud :) Elsker dine fine billeder..
  Hilsen Andrea

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahahaha, shit hvor godt !!! Så ved du jo, hvad du skal begive dig ud i snart ;) Hvis han vel at mærke får sit ønske opfyldt ;)
   Uhm - den var også virkelig lækker Andrea. Og tak - der er lidt winter wonderland over den, eller snedronning ;)

   Slet
 9. Den vil jeg lave på søndag, en perfekt kage til min fødselsdag. Super smuk at se på.. Mums

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejh hvor godt Line :) Du kan rolig begive dig ud i den. Og jeg håber, at den falder i god jord hos du og dine gæster :) Må du have en dejlig fødselsdag på søndag ;)

   Slet
 10. Glædelig jul
  Fantastisk smuk kage.
  Er det nemt at dele bundene eller skal jeg måske bage af 2 omgange så de kun skal deles 1 gang . Jeg er ikke så ferm til det endnu

  SvarSlet
  Svar
  1. Glædelig jul Marianne :) Og tak for roserne :)
   Altså jeg har sådan en lagkagebunde-deler, så jeg synes jo, at det er nemt nok, men hvis du ikke synes, at det altid fungerer for dig, så er det nok meget klogt, at lave dobbeltportion og så dele to gange :)

   Slet
 11. Whaaaaaat - über lækker lagkage til sneboldelskere og flødeskumshadere?!? Der er aaaalt for lang tid til sneboldsæsonen, hold nu fast hvor den skønhed bare skal laves så snart sneboldene rammer hylderne!
  :-D

  SvarSlet
 12. You just said it :) En awsome kage til sneboldeelskere og flødeskumshadere ;) I LOVE IT! !!! Men ja, jeg ved der er længe til. Du må holde dig i skindet sommeren over ;) Den er ventetiden værd ;) PROMISE :D

  SvarSlet