lørdag den 14. juni 2014

Sommerlig Spidskålssalat

- med ene af gode sager


Og så emmer den af sommer og indbyder til dejlige aftener ved grillen - naturligvis i godt selskab og et lille glas rødvin on the side :) 

Det var i hvert fald måden vi valgte at nyde de mange lækre grøntsager på (og måden hvorpå vi fik fejret min veloverstået eksamen i hjemkundskab), som både var tilovers fra min hjemkundskabseksamen og dermed fra det dejligste naturbrug, Vasen, men også en god omgang grønt fra Bilka blev smidt i puljen. Bilka havde nemlig spidskål til kun 2 kr. tidligere på ugen, og det kunne jeg altså ikke stå for :) 

Opskriften er derfor en kombination af mange lækre sager fra grøntsagsskuffen, og blev derfor til ved et tilfælde, men nøjh et lækkert et af slagsen! Og netop derfor skal I jo have opskriften, så den kommer her.

Opskrift til 2-4 personer

Salat:
½ spidskål
2 håndfulde krusbladet salat (jeg brugte en blanding mellem Lollo Rosa og Lollo Bionda)
2 håndfulde bælgede ærter
1 bundt radiser (ca. 7 stk.)
4 buketter blomkål

Dressing:
1 dl fløde
½ citron, saften herfra
1 tsk sennep
1 spsk sukker
+ salt og peber

Fremgangsmåde:
 1. Start med at lave dressingen, da denne har godt af at stå lidt
 2. Bland fløde, citronsaft, sennep, supper, salt og peber sammen og pisk det let, indtil sukkeret er opløst
 3. Stil dressingen til side imens grøntsagerne ordnes
 4. Rens grøntsagerne, snit spidskål fint, riv salaten i mindre stykker, bælg ærterne og snit radiser og blomkål tyndt på et mandolinjern. 
 5. Bland alle grøntsagerne sammen og fordel dem på et fad eller i en skål
 6. Smag dressingen til med salt og peber og fordel den dernæst udover salaten
 7. Vend salaten rundt et par gange for at få dressingen jævnt fordelt, og pynt til sidst af med et par friske ærter i bælg eller et par radiser.
Note: en sprød og mættende salat, som passer perfekt til de lune sommeraftener og kød fra grillen.  Salaten kan også fint spises alene, da der er så meget sprødhed og lækkerhed over den. Det er ikke en salat man bliver træt af lige med det samme :) Derudover er den jo fuld af lækre grovheder i form af spidskålen, som er helt uimodståelig, når blot den snittes fint og tyndt! Uuuhm. En ny sommerfavorit er fundet ;)

2 kommentarer:

 1. Den skal jeg altså have afprøvet, for jeg har netop stiftet mit første bekendtskab med spidskål! Tror dog jeg vælger noget liiidt mindre fancy salat - tager nok bare, hvad Rema nu byder på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også vildt god, hvis jeg selv skal sige det 😊 og når man endelig har fundet en salat med masser af kål, som ovenikøbet smager herlig, så skal det udnyttes ;) Remas salat er finno! De plejer da også have et fint sortiment.

   Slet