tirsdag den 15. juli 2014

Grillsalat m. vandmelon

- og mange andre lækre sommersager


For kender I ikke det problem, at man tit og ofte får lavet den samme salat igen og igen, når der skal grilles? Herhjemme bliver den enten den klassiske tomatsalat, eller blot en kedelig og alt for klassisk sag med majs, agurk og tomater.

Det er ikke tilfældet her, for da vi igår skulle fejre min kære faders fødselsdag i sommerhuset, blev jeg bedt om at medbringe en salat til grillmaden. Denne gang skulle det ikke være den traditionelle og kedelige sag, men derimod en med lidt mere smag i. Valget faldt derfor på denne skønne sag, som både har en del sprøde elementer og samtidig smager både sødt og friskt og let syrligt.

Salaten blev derudover til ved et tilfælde, da jeg havde lidt radise og broccoli-rester på lager, der skulle bruges, og hvilken skønhed der kom ud af dette, får I naturligvis opskriften på herunder. 

Opskrift til 8 personer (som tilbehør)

SALAT
1 pk babysalat (mix)
½ broccoli
1 stort rødløg
6-8 radiser
1 lille squash
3 forårsløg
1/4 vandmelon
1 blok fetaost
1 glas oliven
evt. skovsyre til pynt

VINAIGRETTE
4 spsk olivenolie 
1 spsk flydende honning
1 tsk dijonsennep 
1 spsk citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

 1. Skyl salaten og fordel den jævnt i et fad eller en skål
 2. Rens alle grøntsagerne riv broccoli, løg, radiser og squash på et mandolinjern, så du får helt fine og tynde skiver, og fordel dem så jævnt udover salaten
 3. Snit forårsløgene fint og vend disse udover salaten
 4. Skær vandmelonen i små tern og vend dem forsigtigt udover salaten sammen med feta og oliven
 5. Pisk olivenolie, honning, sennep og citronsaft sammen og smag til med salt og peber
 6. Fordel vinaigretten udover salaten og vend det hele godt men forsigtigt sammen
 7. Afslutningsvis kan du pynte af med et par skovsyreblade eller andet
Note: en sprød, sød og saftig sommersalat, som passer helt perfekt til sommerens grillaftener. Med både smag af løg og sødmen fra vinaigretten og vandmelonen står denne salat helt eminent til en omgang kold kartoffelsalat, en god pølse (eller bøf) på grillen og et godt glas rødvin :) Prøv det, jeg lyver ikke :) 

Psst. Jeg tror altså også, at den er god i regnvejr :) 

2 kommentarer:

 1. Hjemme hos os får vi salat hver dag, i øjeblikket er det melon salat vi går det mest i... Os der kan lide feta og oliven spiser det så ved siden af...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en helt perfekt sag at komme i salaten, synes jeg!!! Og så er der nok til et par omgange i sådan en stor og saftig svend ;)

   Slet