lørdag den 16. august 2014

Grøn Balance: ris, rødder og rosiner

- en lille snack til den lille sult


Og dem bliver der nok mange flere af fremover, for som de fleste ved, så er skolen startet, og det er ikke hvilken som helst skole, der er blevet åbnet op for her efter ferien. Nej for landets skoler er nu startet op med en ny skolereform, hvilket betyder mange nye og spændende tiltag og rutiner for både lærere, elever og forældre. 

Udover de nye tiltag og den anderledes undervisning, så er dagene også blevet længere, og derfor skal madpakken ikke bare være større, den skal ifl mig også være gennemført og bestå af et par lette og nemme snacks. Nemt for forældre - nemt for børnene :) Win win. 

Et bud på disse kunne være de lækre og meget sprøde Snack Gulerødder fra Grøn Balance, en lille pose med saftige og smagfulde rosiner og et par riskager med havsalt. Alle tre økologiske og alle tre varianter, som i den grad blev godkendt af min 7 klasse, som var så heldige at få en smagsprøve til at slutte den første skoleuge af med. De var især meget positivt overraskede over gulerødderne. Først var der stor glæde over, at gulerødderne ikke skulle skrælles, hvorefter smagen og konsistensen blev kommenteret. Der var stor begejstring over den knasende, søde, saftige og sprøde gulerod, som man kunne hive direkte op af posen, for dernæst nemt at kunne nyde den. Enten i klasselokalet eller på vej ud i skolegården. 


Riskagerne blev også taget godt imod, men ifølge eleverne så var de ikke noget særligt ift. andre riskager. "De smager som alle andre riskager" - hvilket heller ikke er dårligt, men spørgsmålet er måske også, om der egentlig er så stor en kulinarisk oplevelse ved at spise riskager? Jeg giver i hvert fald mine elever ret. Riskagerne er som alle andre riskager, men da der står skrevet på emballagen, at riskagerne er med havsalt, så må jeg indrømme, at jeg blev en smule skuffet. Jeg havde regnet med, at de ville smage mere af salt, end de gjorde.

Rosinerne var perfekte og faldt også i god jord hos eleverne. De er bløde, søde og saftige, og smager bare af lidt mere - og så var det et godt og sødt indslag til riskagerne og de sunde gulerødder. Jeg havde helt selv glemt, hvor lækre rosiner egentlig kan være som snack. Det skal vist med i madpakken fremover (og hældes på havregrynene om morgenen) ;) Rosiner fra Grøn Balance fås desværre kun i en 500 grams dåse, men de kan nemt deles ud i små og hyggelige poser, som både er hyggelige i madpakken men bestemt også velsmagende :) 


BONUSINFO:
Rosiner, riskager med havsalt og snack gulerødder - alle tre økologiske produkter, forhandles i Super Best. Priserne er efter min vurdering rigtig fin. Du får 500 g rosiner for 29,95 kr - riskager (pakke med 13 stk.) for 7,95 kr. og lige nu er de små snack gulerødder faktisk på tilbud: 2 poser for 12 kr. Så hvis du skal have gaflet et par poser til næste uges madpakke, så er det med at komme afsted ;) Jeg har selv hamstret et par poser, for jeg må indrømme, at jeg har fået smag for de små orange-rødder :)

2 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud.... hvor køber du de små plasticposer?
    Hilsen Pytte

    SvarSlet