fredag den 6. februar 2015

Rabarberblondie m. hvid chokolade

- og en kærlig tanke til den danske sommer


Kender I det? Sommeren byder på et væld af lækkerier fra havens træer og buske - man samler ind i stor stil og gemmer sagerne i fryseren til en dag, hvor man pludselig savner sommeren noget så grusomt?

Det kender jeg i den grad, og i sidste uge måtte jeg se mig nødsaget til at hive en pose rabarber op af fryseren. Som nævnt tidligere, kiggede mine kære veninder fra seminariet jo forbi til en omgang kaffeslabberas, og her havde jeg planlagt en lille "afternoon tea" anretning til dem. Den stod derfor på agurkesandwiches, småkager, vaniljemousse, romkugler og mini jam tarts, og så naturligvis denne lille godte. Nemt og simpelt - men sådan må det også gerne være, når det skal passes ind i hverdagen :) De fleste af tingene kan nemlig laves i forvejen, og det er jeg stor fan af ;) 

Opskriften er fundet inde hos CuteCarbs, men jeg lavede den med en lille ændring - nemlig flere rabarber og lidt mere hvid choklade ;) 

Opskrift til 18-20 squares

180 g smør
3 æg
180 g rørsukker
180 g hvedemel
1 vaniljestang
1 knsp salt
150 g rabarber, skåret i tern
200 g hvid chokolade

Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og smelt den hvide choklade over vandbad
  2. Pisk æg, sukker, mel, vaniljekorn og salt sammen til en luftig masse og vend dernæst smørret i dejen
  3. Kom den smeltede hvide chokolade i og tilsæt rabarberstykkerne
  4. Vend hele massen sammen, så chokolade og rabarber fordeles jævnt
  5. Hæld massen over i et ovnfast fad beklædt med bagepapir
  6. Bag blondien ved 200 grader i ca. 30 minutter. 
  7. Lad blondien køle helt af på en bagerist, og stil den gerne på køl inden serveringNote: en dødlækker blondie, som er både sød, sprød og blød. Sprød på toppen, blød i midten og sød hele vejen igennem. Uhm. En skam der ikke er mere tilbage. Næste gang må jeg hellere lave dobbeltportion, så der er lidt ekstra ;) Et lille tip: spis den gerne med teske, da den er dejlig svampet og derfor meget gerne vil have hjælp af både teske og serviet - og nåeh ja, kaffe naturligvis :) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar