mandag den 22. februar 2016

Rødbedemuffins

- en sød og tøset sag


Og en muffin der passer helt perfekt til at fejre, at ferien nu for alvor er skudt i gang. Godt nok blev de fleste spist i går, da Peter, Chillum og jeg inviterede os selv til eftermiddagskaffe hos mine forældre. Jaja, når man selv medbringer kagen (og det bare er hos sine forældre), så må man godt invitere sig selv ;) 

Nå, men kagerne blev taget godt i mod (og blev alle spist), men heldigvis lod jeg et par blive hjemme, og det lønner sig i den grad i dag ;) 

Opskrift til ca 10 muffins

1 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker 
1 vaniljestang 
1 dl olie
1,5 dl kærnemælk 
2 tsk bagepulver 
250 g hvedemel 
100 g revet rødbede 
100 g hvid chokolade 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og vanilje til en luftig masse
  2. Tilsæt olie og kærnemælk og pisk det godt sammen
  3. Dernæst tilsættes bagepulver og hvedemel, og det hele røres sammen til en glad og jævn dej
  4. Riv rødbeden groft, hak chokoladen og vend begge dele i dejen
  5. Fordel dejen i muffinforme og bag de små lyserøde basser ved 200 grader i ca. 12-15 minutter



Note:

Uhm. En lækker, lækker og svampet sag, som passer godt til eftermiddagskaffen. Rødbeden smager ikke igennem, men alligevel nok til, at man lige kan ane den. Den giver dejen et svampet touch og ikke mindst en fin farve. Du vil opleve, at dejene er MEGET lyserød, men dette forsvinder under bagning. Heldigvis kan man stadig se de røde strimler indeni, når du går ombord i den lækre muffin. Du kan med fordel toppe dem med glasur eller chokolade. 

2 kommentarer:

  1. Hov, du har fået et nyt lækkert design på bloggen! Det ser virkelig godt ud! :o)
    Kager ser også godt ud!

    SvarSlet
  2. Ja lidt forandring skal der til en gang imellem ;) Godt du synes om det - og kagerne selvfølgelig også :)

    SvarSlet