søndag den 17. april 2016

Brownie m. Chokolademousse

- en tung og syndig en af sin slags


I fredags baksede jeg denne bombe sammen, da jeg fik besøg af mine gamle gymnasieveninder. Vi havde aftalt en lille reunion, hvor jeg havde lovet at ligge hus til. Maden bestilte vi udefra, men jeg havde lovet at stå for desserten. Valget faldt så på denne kaloriesvend - og så blev den serveret med vaniljeis,  rabarberkompot og frugt. Bomben her består af tre lag - en browniebund efter Mette Blomsterbergs opskrift, en chokolademousse og et lag ganache på toppen. 

Opskrift til ca. 12 stykker

Brownie:
150 g mørk chokolade
80 g smør
80 g sukker
3 æg
50 g hvedemel
80 g grofthakket valødder
30 g usaltede pistacienødder
1 form med lige sider (jeg brugte en rugbrødsform)

Chokolademousse:
2 dl piskefløde
100 g smeltet chokolade

Ganache: 
200 g mørk chokolade
70 g smør
2 spsk fløde

Fremgangsmåde:

Brownie:
  1. Hak chokoladen fint og smelt den i en gryde sammen med smørret
  2. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse og vend det forsigtigt sammen med chokoladen
  3. Sigt hvedemelet i og vend de hakkede nødder i
  4. For formen med bagepapir og hæld dejen heri - lad dejen stå og hvile i ca. 30 minutter inden den bages
  5. Efter hvilet bages brownien ved 170 grader i ca. 30 minutter og køles dernæst helt af.
Chokolademousse:
  1. Smelt chokoladen over vandbad og pisk fløden stiv
  2. Vend den smeltede chokolade over i fløden og vend det rundt, til du har en jævn "mousse"
  3. Fordel moussen på de afkølede brownie og stil på køl til moussen har sat sig helt
Ganache:
  1. Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det køle lidt af
  2. Tilsæt fløden og rør i ganachen til det tykner og hæld den så over den faste og kolde mousse
  3. Stil hele kagen på køl og lad ganachen sætte sig. Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.
  4. Jeg pyntede kagen med hasselnødder, bladguld og grønt. 




Note: en bombe af den anden verden, men en drønlækker en af sin slags. Jeg serverede som sagt en klat is, lidt kompot og frugt til, hvilket gør det lidt nemmere at komme igennem den som dessert. Den er meget tung, men frugten, isen og kompotten frisker det hele lidt op. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte lidt appelsin til moussen, så den får et frisk pust på den måde, for det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne herlighed. 

10 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud!
    Og bloggen har også fået et facelift - superlækkert og enkelt design :o)
    /Lene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene :)
      Uhm den var også god. Det er ikke sidste gang, den er blevet kreeret ;)
      Oh yes - jeg trængte til lidt forandring og fornyelse. Godt du kan lide det nye facelift ;)

      Slet
  2. Super, supersmuk dessert! *slurp* :)

    SvarSlet
    Svar
    1. TAAAAK - den smagte ligeså smukt og lækkert, som den ser ud (hvis jeg altså skal være HELT ærlig) :)

      Slet
  3. Nice! Jeg kan næsten smage det gennem skærmen! 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha! Den var også så syndig og saftig, at det sagtens kunne lade sig gøre, Agnethe 😳😁

      Slet
  4. Jeg lavede den til i fredags, synes desværre min browniedel blev ret tør :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv!! Det var slet ikke tilfældet her. Men det kan også være svært med brownie, synes jeg.
      For har man en lidt større form, så skal man huske at korte bagetiden ned.

      Slet
  5. Du milde Moses, den er delikat at se på - særligt de halve, hule nødder :-) Uhm...

    SvarSlet
    Svar
    1. Og de var ristede, sprøde og knasende.... Uuuhm... 🙈😁

      Slet