lørdag den 13. november 2010

Efterårskage


- og den er til svigermooooar ;)Hun holder nemlig fødselsdag i aften for hele familien, og kage skal der til. Jeg blev derfor spurgt om jeg ville lave en fin lille kage, hvor jeg havde frie hænder mht. pynten ;) og jeg sagde jo straks ja. Hvad gør man ikke for sin svigermor? :)

Kagen er lavet af 3 chokoladebunde og fyldt med daim-creme, og til sidst smurt op med chokolade-smørcreme - også er der selvfølgelig lagt en omgang fondant over - en rigtig kaloriebombe :)

Pynten består af mange små finurligheder, da jeg jo her havde fået frie tøjler :) Jeg måtte jo derfor vise hvad jeg kunne diske op med :) Jeg valgte efterår som tema, fordi hun "rigtig" havde fødselsdag d. 8 november - og nu, hvor vejret her i Nordjylland ikke er til og regne med, så måtte temaet være efterår. Også fordi der heller ikke er rigtig jul endnu, selvom butikkerne rundt omkring tror det :)

Pynt:

Pindsvin:
Disse søde skabninger er lavet af kagerester (fra lagkagebundene), blandet med en sjat rom, og lidt chokolade-smørcreme. Ideen er hentet her hos den dygtige blogger og kage-entusiast MinKage. Istedet for at blande smør, rom og smeltet chokolade i kagekrummerne, så valgte jeg blot at anvende resterne af den chokolade-smørcreme jeg brugte til og smøre kagen op med - ingen spild ;)

Dejen trilles ud i kugler og formes til pindsvin-form (rund i enden og spids i den anden ende) - herefter er "kroppen/maven" dyppet i smeltet chokolade, og herefter i kokosmel drysset i kakao. En lille næse sættes på (lavet af kagerester også) og øjnene er lavet af Royal Icing + smeltet chokolade-rester :)

Alt i alt en vildt god måde, at få noget ud af sine kagerester på - også passede det jo lige ind i efterårstemaet også :) WIN WIN!


Jord:
Jorden er lavet af kokosmel vendt i kakao (ligesom til pindsvinene)

Blade:
Bladene er lavet i fondant. Jeg fik for noget tid siden nogle lækre "forme" som egentlig var beregnet til ler, men sagtens kunne bruges til fondant også. Det virker sådan, at man simpelthen bare presser fondanten ned i skabelonerne/formene - og wupti, så er der efteråsblade i mange forskellige størrelser, forme og farver. Jeg havde lidt chokolade til overs, og lavede derfor lige lidt blade ud af resterne af den smeltede chokolade.

Agern:
Lavet af farvet fondant. En lille brun kugle trilles ud, og formes til agern-form. Herefter trilles en lille kugle i en lidt lysere brun og trykkes flad. Den placeres så øverst på agernet og trykkes ned over, så den ligner en lille skal. Til sidst sættes en lille "kvist" på toppen. Her prikkes først et lille hul øverst, med en tandstik, hvori "kvisten" så stikkes i. På den måde sidder den bedre fast.

Ranke:
Lavet af Royal Icing

Nu glæder jeg mig bare super meget, til og se hvad svigermor synes om den ;)
God lørdag til alle!

6 kommentarer:

 1. Hold da op, sikke en kage! :-D Din svigermor må elske dig - endnu - højere efter denne kage...

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe :)
  Hehe, det håber jeg også hun gør ;) Hun var i hvert fald glad for den, hvilket var det vigtigste.

  Kærligst Kristine

  SvarSlet
 3. Hej - Hvor er den bare super fin, rigtig hyggelig med dit efterårs tema !!! Og de pindsvin er bare vildt søde, da jeg så dem første gang tænkte jeg også at de skulle prøves !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Hej Marianne

  Tusind tak :) Ja, pindsvinene er bare for nuttede, og da jeg stod igår og havde en del kagerester, tænkte jeg - de bliver til pindsvin. For jeg husker også tydeligt da jeg så dem hos "minkage" - de skulle bare afprøves. Det er nu gjort, og det kan klart anbefales :)
  Dog blev mine ikke ligeså pæne som hos "minkage", men de var der :)

  Kærligst Kristine

  SvarSlet
 5. Ej en skøn kage! Jeg vil også have nogen, der laver sådan en fin kage til mig! :-D

  SvarSlet
 6. Taaak Piskeris :) Hvor er du venlig ;) Jamen som jeg siger, hvad gør man ikke for sin svigermor? :) Når hun forkæler mig så meget som hun gør, så må jeg hellere forkæle lidt igen :)

  SvarSlet