torsdag den 24. februar 2011

Italiensk valnøddekage

Tjah, det var hvad opfindsomheden kunne klare igår aftes, da gemalen spurgte om jeg ikke ville bage en kage med viiildt mange valnødder i. Han er en hund efter valnødder, så jeg sprang selvfølgelig fluks i køkkenet for og gå igang. Ud af ovnen kom dette resultat:

(og jeg undskylder for de dårlige billeder, men når kagen skal have 45 min. i ovnen, og derfor først kommer ud kl. 21.10 - så skal den køle af og lige dekoreres bare lidt, og ja så har man pludselig et par utålmodige "kæledyr" inde i stuen, der ikke længere kan vente. Samtidig er mørke+snapshots heller ikke den bedste kombination)

Et glas mælk til kagen skal så absolut anbefales! :)

Kagen er pyntet med mørk smeltet chokolade og derefter drysset med revet hvid chokolade
Opskrift:

250 g. smør
250 g. sukker
250 g. valnødder
120 g. hvedemel
4 æg
1 tsk. bagepulver
1 økologisk appelsin (skal og saft heraf)

Pisk smør og sukker sammen, så det bliver en dejlig luftig masse. Vend de finthakkede valnødder ned i blandingen og kom herefter hvedemel og bagepulveret i. Når alt dette er rørt godt sammen til en ensartet masse, så tilsættes æggene. Dette ikke helt som man er vant til.

Æggene deles nemlig op (blomme for sig, hvider for sig), og blommerne piskes i den sammenrørte masse et ad gangen.

Hviderne piskes stive og luftige, og vendes forsigtigt i blandingen bagefter. Til sidst tilsættes den revne appelsinskal og den friskpressede appelsinsaft og dejen røres godt og grundigt, en gang for alle.

Dejen hældes nu over i en rung springform beklædt med bagepapir eller smurt med enten margarine eller penslet med olie. Kagen bages i ca. 45 min ved 160 grader. Hold øje med den, da det kan variere utrolig meget fra ovn til ovn. Kagen er færdig når den er flot gylden, og når du kan stikke evt. et grillspyd (som jeg bruger) ned i kagen, uden der kommer dej med op derpå.

NOTE:
Det skal siges at dejen godt kan virke meget flydende i konsistensen, men bare rolig - den bliver himmelsk, dejlig og lige tilpas efter 45 min. i ovnen ;)

TIP:
Da kagen er uimodståelig himmelsk, men også meget tung egner den sig særdeles godt til desserter. Server evt. med en klat is og nogle friske frugter.

8 kommentarer:

 1. Mhmmmm... Den ser virkelig god ud - og en nem og overskuelig opskrift! :) Dejlig blog - følger ofte med i hvilke flotte og lækre kreationer du har lavet! :)

  SvarSlet
 2. Hej Kirstne :) Ja, ikke mindst dejlig nem og overskuelig, som du siger. Sådanne opskrifter er jeg også vilde med ;)

  Hvor er det skønt og høre, at du ofte kigger med. Det varmer og vide, at folk derude nyder og følge med, ligeså meget som jeg nyder og blogge til jer ;)

  Jeg håber du bliver hængende, og vil blive ved med og titte forbi ;)
  God torsdag.

  Varm hilsen herfra

  SvarSlet
 3. Nårhhh, hvor er du sød og nej, hvor skal jeg da bare prøve den :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Birthe - du bliver simpelthen nødt til og prøve den. Den er et kæmpe hit. Og dagen efter er den faktisk endnu bedre ;)

  Uhhhhm.

  SvarSlet
 5. Hov, den havde jeg overset! Men hvor ser den dog vidunderlig ud - lige noget for mig :-)

  SvarSlet
 6. Jaaa, den var virkelig virkelig vidunderlig, og den skal så absolut snart bages igen.

  En lækker syndig, blød og svampet kage, med mange skønne knasende, sprøde nødder i. Desværre er nødder bare så dyre, især valnødder! ØV for det, når man nu engang er en hund efter de små bæster ;)

  SvarSlet
 7. Den smager så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja. Mon ikke snart den skal laves igen herhjemme. Uhm. Havde næsten helt glemt den :-)

   Slet