onsdag den 27. juli 2011

Selvforsynende

- af frugt og grønt vil jeg altså også være når jeg bliver "stor" og får mit eget lille landsted

Igår var vi jo hjemme hos besserne og nyde solen, samt spise til aften. Vi hygger os sådan i deres selskab, og de vil også rigtig gerne at vi kommer og besøger dem, så det er bare så fantastisk :) Jeg har al min tid boet på en gård, og er og bliver altså en bondetøs :) Derfor er det bare endnu mere luksus, at mine bedsteforældre bor på det dejligste landsted, hvor der er godt med plads og frisk landluft omkring sig.

Nå, men da Peter lige skulle hjælpe bedstefar med og læsse noget sand af, gik bedste og jeg en tur på deres landsted imens. Vi var, som det ses nedenfor, forbi æbletræerne og blommetræerne.

 


Æblerne er endnu ikk helt klar til og spise, men det varer ikke længe, også skal jeg altså på rov igen. Denne gang kom der en sæk blommer med hjem, så nu er det bare med og finde ud af, om de skal bruges i en kage, til saft eller bare spises som frugt :) Jeg tror det ender med en blanding af kage og håndspisning ;)

Blommerne var ikke det enester der kom med hjem. Bedste havde nemlig, betænksom og dejlig som hun er, lavet os en lille proviant-bag :) Deri var følgende:


 
2 kg. mel
1 pk. flormelis
1 pk. brun farin
1 kg. sukker
1 glas hjemmelavede rødbeder
1 dåse makrel

- og nåeh ja, også en bette skilling ;)

Det der med drivhus, urtehave og frugttræer mm. kan jeg slet ikke vente til jeg selv skal have. Mine bedsteforældre har alle dage selv haft alt i frugttræer, agurker og tomater i drivhuset, persille, purløg, gulerødder og kartofler i urtehaven og en masse andre lækkerier. De har dog nu fået det skåret ned til et par enkelte frugttræer, men har stadig tomater og agurker i drivhuset. Jeg synes det er sååå hyggeligt, men det skal selvfølgelig også passes, hvilket for dem var grunden til "nedskæringen".

Da det nok varer lidt tid endnu før jeg selv kan kalde mig "selvforsynende", ja så må jeg "molde" der hvor jeg kan - og det kan jeg hos besserne, endda med forlov :)

I aften skal vi på Jensens Fiskerestaurant i Sæby og spise. Min farfar holder nemlig fødselsdag, og det skal holdes derinde. Jeg elsker fisk, og glæder mig ustyrligt til og gå ombord i deres lækre fiskebuffet. Uuuhm.

Håber i alle må få en dejlig onsdag

6 kommentarer:

 1. Det lyder som nogle rigtig søde bedsteforældre og sikke betænksom din bedstemor er!

  SvarSlet
 2. De er også bare super skønne Line :-)

  SvarSlet
 3. Årh hvor er du heldig :-) Må man gerne låne dine bedsteforældre ;-) Mine lever desværre ikke mere, men der er bestemt gode minder fra dengang de levede. God dag til dig

  SvarSlet
 4. uha, det er jeg godtnok ikke meget for ;) Haha.
  Ja- og minderne er altid gode og have. Min farmor er også død, men ellers er jeg så heldig og have de andre tre tilbage endnu :)

  SvarSlet
 5. Du må gerne molde løs i vores have. Æblerne er snart klar, og de er vist en sort, der skal spises hurtig, så vi vil gerne ha hjælp til at komme af med dem - lige nu ender de primært i skalden af Mads, mens han slår græs ;)

  SvarSlet
 6. Orrrrh det lyder fantastisk sveske :) JEG KOMMER, i siger bare til :) For vi kan jo heller ikke have at den gode Mads får flere skader - sølle mand :)

  Tak for en super hyggelig dag idag :)

  SvarSlet