torsdag den 18. august 2011

MarshmallowRuins ala. CookieCrumble

- med skumfiduser, marcipan, hasselnødder og en del chokolade


Ja det er jo ikke just fordi det passer ind i vores sundheds-trip, meeeeen når der kommer besøg må man godt synde lidt - så må man jo bare spise det sundere resten af dagen, og dagen efter, og dagen efter igen :)

Jeg fik nemlig besøg af min tidligere kollega fra Pieces - den søde søde Signe, som jeg sidst så for 100 år siden. Sådan føles det i hvert fald, meeeen så længe er der nok alligevel ikke gået. Jeg vil dog alligevel skyde på, at er ved og være godt et år siden, jeg sidst stødte ind i hende. Signe skal ikke starte i skole før d. 1 september, så det var med og fange hende inden uni igen begynder og det var jeg så heldig at gøre idag :)


Der skulle jo være lidt hjemmebag på bordet, og da jeg efterhånden har lavet disse gode chokolademuffins, som jeg plejer og lave dem, så skulle der lige lidt ændring til idag. Det blev derfor med nødder og skumfiduser som afveksling. Lidt nyt skulle der ske :)

Der blev lavet en blanding mellem store og små muffins, hvor de store muffins blev bagt i de fine motiv-muffinforme, som var en del af alt det lækre jeg fik tilsendt fra Dr.Oetker igår, hvilket må siges og være kram. Jeg plejer selv og bruge de billige udgaver, også bare komme dem ned i en silicone-muffinform for og holde på formen (da de ellers vil smatte ud)Disse forme derimod, behøver ingen støtte for og holde formen, da de er så grove og tykke i papiret, at de sagtens kan holde på form og facon helt af sig selv. De er derfor gode til folk der måske ikke bager helt så meget, og dermed ikke har en muffin-bageplade/form, men som bare skal lave muffins en gang imellem.

Opskriften er lavet lidt på slum, dog fra denne herlige og altid vildt gode og trofaste opskrift på svampede chokolademuffins. Opskriften som jeg lavede den med fyld og fremgangsmåde, kommer nedenfor:

Muffin dej:
1 æg
225 g. sukker
1 dl. margarine
3 dl. kærnemælk
1,25 dl. skummetmælk
50 g. kakao
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker

Fyld:
200 g. mørk chokolade
10 hvide skumfiduser (HARIBO)
100 g. hakkede hasselnødder
100 g. marcipan

Kagerne bages ved 200 grader over/under varme i ca. 10 min. Forvarm ovnen imens du mixer dejen sammen og fylder i muffinformene.

Rør æg og sukker sammen, og tilsæt herefter margarine, mælk og kærnemælk. Bland en skål med mel, natron, vanillesukker og kakao og vend det godt sammen, hvorefter det sigtes op i den øvrige del af dejen. 

Hak chokolade og nødder i grove stykker. Klip skumfiduserne til mindre stykker og riv 100 g. marcipan groft. Kom alt sammen op i dejen på en gang og rør godt rundt så alt fyldet fordeles godt og grundigt.

Kom nu dejen op i formene og tilføj så endnu et par små afklippede skumfiduser øverst, inden de sættes i ovnen. Bag ved 200 grader i ca. 10 min og køl dem derefter af på en rist. Når de er helt afkølede placeres et par afklippede skufiduser (her lidt større stykker end dem i dejen), og placer dem således, at de hviler op ad hinanden. Brænd dernæst det øverste lag af skufiduserne, så de klistrer sammen og bliver gyldne i toppen.

Hvis du ikke har en gasbrænder kan en ovn med grill-funktion også bruges til formålet - hold dog øje med dem, da de pludselig tager farve og bobler op.

Med låg på

Uden låg
Som i kan se er de placeret fint i mit forholdsvise nye fad, som jeg endelig fik med hjem da jeg var på tur med Sabina. Peter var så uheldig og smadre et af mine andre kagefade, så egentlig var det ret heldigt, at jeg lige havde anskaffet mig et nyt :) Hvad jeg ellers fik købt den dag kan i se lige her.

Nå, men svigermekanikken kigger forbi til en omgang af disse herlige skufidus muffins senere i aften. Ja for vi fik jo ikke spist dem alle, også er det altid godt at have folk, som kan komme os til undsætning ;)

10 kommentarer:

 1. Mmm, hvor ser de lækre ud... Hvor har du købt det fantastiske fad henne? Og hvad kostede det?

  SvarSlet
 2. Mmmh mums. Og her sidder jeg og har haft lyst til kage i flere dage! Skumfiduserne giver et sjovt og anderledes lille twist :) Jeg må helt klart ud at invistere i sådan en brænder-fætter :)

  SvarSlet
 3. Umm.. de ser bare super gode ud :D

  SvarSlet
 4. Rikke: Hvis du læser nede i bunden, så har jeg linket til den dag jeg købte det, meeeeen det er købt i IKEA ;) 130 kr. ca. mener jeg det kostede? :) Der omkring i hvert fald :)

  SvarSlet
 5. Malene, du må ud i køkkenet og kreere så ;) Ja, skumfiduserne gør altså lige et eller andet skægt ved bagværket. Ja, det kan absolut anbefales. Jeg tror nærmest den er uundværlig, når man først har været indehaver af den ;)

  SvarSlet
 6. Bianca, de var heller ikke helt dumme ;) Lidt besværlige og spise med skumfiduserne ovenpå, meeeen lækre ;) Det var besværet værd :)

  SvarSlet
 7. Blogger du ikke lidt for meget om kage for tiden? Synes ikke jeg kan læse din blog uden at blive lækkersulten :-D

  SvarSlet
 8. Det er jo ikke for sjov den hedder cookiecrumble piske :-)

  SvarSlet
 9. Det er da ellers et sjovt navn, hæhæ :-P

  SvarSlet
 10. Haha, enig :-) MEn jo, der er rigelig med kage i huset pt. Det Er heldigt, at Jeg har så kagelysten en familie :-)

  SvarSlet