mandag den 29. august 2011

Vilde brombær

- var lige hvad jeg kom til og molde med hjem til Aalborg


Der var nemlig vilde brombær krat overalt i det område hvor vores sommerhus lagde. Det kunne jeg jo ikke stå for, så samme dag som vi skulle hjemad, gik Chillum og jeg en tur ned for og hamstre lidt til en kommende tærte :-)

Jeg var lidt bange for, om de nu kunne klare køreturen hjem, men jeg delte dem op i to fryseposer for og fordele vægten, så de ikke lå og klemte hinanden, også blev de ellers placeret fint og sikkert ovenpå alle øl -og sodavandskasserne :) Det gik rigtig fint og de klarede turen hjem med bravur.

Nu fik jeg mig jo også et skønt lager af marcipan med hjem fra grænsehandlen, så mon ikke det skal være en del af tærten også - det tror jeg ;-), så hvis nogen ligger inde med en dejlig opskrift så giv endelig lyd ;)

8 kommentarer:

 1. UHM! Brombærtærte! Hvornår skal jeg komme?

  SvarSlet
 2. Ohhh hvor snyd altså! Jeg finder aldrig sådan nogle godter! Jeg har dog overvejet adskillige gange, når jeg går forbi lækre æbler, pærer, mirabeller osv, der hænger ud over vejen om jeg ikke lige skulle banke på og spørge ejeren om jeg kunne hjælpe ham/hende af med noget af det ;) Elsker jo sådan noget hjemmelavet gejl... Glæder mig til at se og ikke mindst høre om tærten bliver lækker :)

  SvarSlet
 3. Agnethe: Sådan havde jeg det også for et års tid siden. Jeg følte heller aldrig, at jeg havde mulighed for og få fat i alle de lækre bær og frugter der findes rundt omkring. Men i år blev det helt anderledes. Jeg fandt jo pludselig ud af, at fler ei familien havde frugttræer og buske rundt omkring, og ikke mindst at skove og afkroge af nordjylland har en hel del og byde på :)

  Jeg synes helt klart du skal banke på næste gang, for oftest vil de super gerne af med ting som æbler, mirabeller, blommer mm. for hvis de ikke selv får dem brugt, så ligger de oftest bare i vejen for plæneklipperen når græsset skal slåes. Bank da lige på næste gang du går forbi et par træer og buske ;)

  SvarSlet
 4. Godt du fandt lidt lækkerier på trods af regnen. Der er faktisk rigtig hyggeligt i Løjt - var der udsigt til vandet, hvor I boede?

  Jeg har fået denne serveret engang, og den var super god: http://www.menukortet.dk/index.php?id=193 med brombær, og den var super god.

  Odense Marcipan og Dansukker har også nogle gode opskrifter ind imellem :)

  God fornøjelse!

  /G.

  SvarSlet
 5. Jeg har brugt denne opskrift flere gange og den er altid et hit: http://www.odense-marcipan.dk/inspiration/opskrifter/1-bagvaerk/260-taerter-med-havens-frugter.html

  Fandt også en opskrift på brombærmuffins med hvid chokolade, som virkede oplagt ifht. dine grænsekøb: http://www.odense-marcipan.dk/inspiration/opskrifter/1-bagvaerk/104-brombaermuffins-med-hvid-chokolade.html

  SvarSlet
 6. Gitte: Du kan tro jeg fandt mig nogle gode sager ;) Ja der er super hyggeligt - rigtig idyl. Jeps, der var vand i gå afstand af ca. 300 m. Det lagde lige ned til vandet - super skønt :)

  Tak for opskrifterne :) Jeg vil se nærmere på dem ;)

  SvarSlet
 7. Helle: Tusind tak for de fine opskrifter :) Brombærmuffins lyder ret så lækkert faktisk, måske det ender med dem? :) Specielt fordi det hvide chokolade også er med inde over :) UHhhm

  SvarSlet