- med masser af bid, og super lækker til en dessert som eksempelvis denne
Det var disse sprøde kanelcookies jeg valgte at servere sammen med den ret lækre æbledessert, som pigerne og jeg fik i onsdags til blogmiddagen. Det skal dog lige siges, at de også snildt kan spise helt alene, eller med en skøn kop the eller kaffe til - MUMS!
Opskriften har jeg fundet hos Lone Landmand, og det er bestemt ikke sidste gang de skal kreeres her i det lille hjem. Novra nogle syndige mundfulde - haps haps. Opskriften hos Lone var med vinsyre, men da jeg kun havde bagepulver i skabene, så blev det altså substitut hertil. Derfor får i nedenfor opskriften, som jeg lavede den.
Jeg fik ca. 25 store cookies ud af denne dej
300 g mel
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
300 g sukker
250 g smør
300 g sukker
250 g smør
2 æg
1½ tsk. vanillesukker
1½ tsk. vanillesukker
+ 75 g sukker blandet med 1½ spsk. kanel
Fremgangsmåde:
- Bland mel, bagepulver og ntron sammen i en skål for sig.
- Pisk så smør og sukker sammen til en klæbrig masse - også i en skål for sig.
- Herefter tilsættes æg og vanille og piskes godt sammen. Til sidst drysses mel, bagepulver og natron-blandingen i og endnu engang piskes der.
- Hvis du synes dejen er meget klistret, så kan du evt. sætte den på køl i 10 minutters tid. Når du og dejen er klar til det, laver du små kugler (jeg brugte en tsk. til og måle dejen op med), og triller dem efterfølgende i kanelsukkeret.
- De små kugler placeres så på en bageplad beklædt med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 10 min. (Jeg havde 9 kugler på mine plader, da de flyder en anelse ud under bagningen)
- Kagerne er færdige når de er gyldne i kanten. Fortvivl ikke når du tager dem ud, da de er ret bløde. De skal blot have lov og ligge på en bagerist og køle af - så stivner de langsomt og bliver dejlig sprøde og knasende :)
Helt geniale til en meget blød og sød dessert. Da jeg jo i onsdags lavede en æbledessert tænkte jeg, at kanel altid er ret delikat til æbler - derfor blev disse valgt hertil :)
God fornøjelse :)
Jeg vil gerne skrive under på, at det er nogle af de mest fantastiske cookies, jeg nogensinde har indtaget - særdeles velegnede her i efteråret, og til hvilken som helst æble-dessert er jeg sikker på. Eller alene. Mmm.
SvarSletBitten: åååh altså, så kom de enedelig på bloggen hva? :)
SvarSletJamen jeg giver dig helt ret - de er generelt bare ret gode også er både smagen og duften af kanel bare god, hyggelig og skøn efterårsagtig :) YUM !
Jeg lover dig Kristine! hvis du invitere på kaffe skal jeg nok klemme en kop ned for at få lov til at spise et par af de skønne cookies ;)
SvarSletHaha line, det er satme en deal. Nu kan du ikke slippe udenom :-) jeg har det på skrift :-)
SvarSlet