fredag den 14. oktober 2011

Årets første clementiner

- og de er dødlækre


Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke er til de søde clementiner, men derimod de lidt mere syrlige af slagsen. De må for min skyld gerne være godt sure og omkredset af en fast tætsidden skal, så man skal fedte godt med at få skrællen af. På den måde kommer ens fingre også til at dufte så dejligt af jul og hygge :) Win win!

Det var så disse vidundere, som jeg igår fik hevet med hjem fra Metro. Jeg har endnu ikke i butikkerne set de første clementiner, men igår var de der så ;) Haps, haps, haps, og ned i vognen røg de (sammen med mange andre lækre ting, som man jo desværre ikke kan holde snitterne fra, når man er i Metro).


Mødet med en sur clementin blev hurtigt til gensynsglæde og kort tid efter skete det så igen - denne gang bare med en anden frugt, nemlig en sød banan :) For pludselig, alt imens jeg selvfølgelig stod med hovedet gravet godt ind i et kaffebønne'helvede (godt hun ikke fangede mig i min savlende stund i slik'afdelingen), prikkede en ung dame mig pludselig på skulderen. Der stod selveste frk. AnnaBananaButterhair der også lige var et smut i Metro - sikke et sammentræf :)

Well, hvordan foretrækker du dine clementiner - søde, sure eller foretrækker du dem slet ikke? :) Og vigtigst af alt, har du set de første clementiner der hvor du handler?

14 kommentarer:

 1. En mellemting mellem sur og sød ;)
  Men skrællen må gerne være let at pille af.
  Jeg har set clementiner i min lokale Fakta og SuperBrugsen, og de ser faktisk ok ud, så det varer nok ikke længe før det første læs ryger i indkøbskurven.

  SvarSlet
 2. Bitten: Uuuf, det er altså bare et tegn på, at vinteren kommer tættere og tættere på. UHm bare den duft de clementiner kan fremtrylle, guf guf guf :) Jeg kan godt forstå du snart må have en sækfuld med hjem, og jeg beundrer dig for, ikke allerede at have hevet dem ned i kurven :D

  SvarSlet
 3. Jeg så dem i Irma i sidste uge, men jeg synes de var for dyre og så er det sjældent at den første omgang af clementiner er specielt gode. Jeg venter lidt endnu, men jeg ELSKER clementiner så der går ikke lang tid før jeg sætter tænderne i dem :-)

  SvarSlet
 4. MAdemoiselle Black: Ork, jeg gad godt vi havde en Irma tæt på :) Ja, jeg var også bange for prisen igår, men til 10 kr. for et net, så kunne jeg ikke lade være. Nu fristede det jo så også lige lidt ekstra, da jeg kunne mærke og se på dem, at de var lige som jeg ville have dem. Syrlige og faste :) YUM!

  SvarSlet
 5. Jeg foretrækker dem syrlige, og gerne de små faste med kun en tynd skræl, uhmmm... Vi fik dem i frugtkurven på arbejde for et par uger siden, og købte selv i fakta forleden. Havde ikke de store forventninger, for som Mademoiselle Black skriver, så er de første clementiner ikke altid lige lækre - men dette net er super yummilicious :)

  SvarSlet
 6. Ps. super flotte clementin pics for øvrigt ;)

  SvarSlet
 7. Gitte: Uhm, det lyder lidt som om, at du har samme smag i clementiner som miiiig ;)

  Nej, jeg var heller ikke fuld af forventninger da jeg smed dem ned i vognen (og slet ikke til en 10'er), men jeg blev meget positivt overrasket :)

  Godt dine også var et hit, selvom de var de første :) MUMS! Så kan man mærke vinteren og julen nærmer sig. Hygge, hygge og mere hygge :) Jeg er fan.

  SvarSlet
 8. Ov, tak for de søde ord om billederne forresten :) Jeg synes også selv, at Canon og jeg går bedre og bedre i spænd efter hver dag der går ;)

  SvarSlet
 9. dejlige billeder uhm sådan en mellem ting mellem sur og sød, glæder mig til at smovse i clementiner og dadler.. mvh Mimi

  SvarSlet
 10. Mimi: Taaak :) Uhm ja - alle julegodterne er altså bare delikate. OG FIGNER ;) YUM!!!

  SvarSlet
 11. Ja det var da lidt pudsigt! Men Metro er åbentbart bare STEDET at mødes :)
  Jeg tror faktisk ikke jeg har set dem i butikkerne endnu (i hvert fald ikke der hvor jeg kommer), men forleden da jeg trådte ind i frokoststuen ude på arbejdet (hvor vi har den fede frugtordning!) duftede der også dejligt af jul. Jeg har dog ikke smagt dem endnu... Måske i morgen.

  Og jeg er helt sikkert til de søde! No doubt about it! :)

  SvarSlet
 12. Anna: Haha - jaaah det var da et skægt sammenstød :D

  uuuf, prøv dem og se om du er ligeså heldig som den portion jeg fik hamstret med hjem - også selvom jeg er til de syrlige ;) Uhf, jeg nyder stadig godt af dem, men de er også ved at være væk. Sådan er det jo, når man har gode sager i hytten - de ryger ret hurtigt igen :) MUMS

  SvarSlet
 13. Jeg er helt sikkert til den søde side på det punkt - okay, generelt er jeg måske bare mest til søde ting. Jeg spiste dog sæsonens første clementin i lørdags hos noget familie og den var lige som du beskriver at du foretrækker dem - og den var da også fin - bare ikke ideel efter mine smagsløg! Nu har jeg til gengæld også besluttet at det første net ryger i kurven når jeg skal købe ind i morgen - nu må det være ;)

  SvarSlet
 14. Xenia: søde ting er også lækre jo ;-) selvom jeg foretrækker lidt syrlig frugt. Uhm, jeg håber du finder dig et godt net ;-)

  SvarSlet