søndag den 2. oktober 2011

Havregrød m. hyldebær og kardemomme

- for på en arbejds'søndag som idag, så er det ret tiltrængtJeg skal nemlig jobbe igen idag, og energi må der til. Det blev idag til en omgang havregrød med hyldebær og et lille skvæt kardemomme.

Jeg laver min havregrød af 1 dl. havregryn og 2 dl. vand. Mange kommer en smule salt i også, men det undlader jeg, da jeg ikke synes det ændre det helt vilde på smagen, når der i forvejen bliver tilsat smag i form af bær, frugt mm.

Ved denne variant lader jeg ikke hyldebærrene koge med, men tilsætter dem først til sidst, når grøden er færdig. De tilsættes dog imens gryden stadig står på det varme blus, og røres så godt ind i grøden. På den måde bliver hyldebærrene også lune helt ind til det inderste, så du ikke støder på kolde bær i den varme grød. Kardemommen tilsættes sammen med hyldebærrene, så det bliver fordelt godt rundt. Jeg brugt ½ tsk. kardemomme, men det kommer selvfølgelig an på, hvor meget grød du har, og hvor meget smag du gerne vil have :)

8 kommentarer:

 1. Lækkert... her består min havregrød af det samme.. os uden salt.. har så stort set altid et halvt æble med i.. og når grøden er færdig hælder jeg lidt vanille yoghurt hen over.. det er lækkert ;)

  SvarSlet
 2. Tanja: Det lyder sørme også som en lækker omgang havregrød :) Yums manner!

  SvarSlet
 3. Øøøøj det ser godt ud! Spændende med kardemomme og hyldebær - det havde jeg ikke lige overvejet :-)

  SvarSlet
 4. Piskeriset: Neeeejh, jeg var også selv ret stolt af min opfindsomhed her fra morgenstunden af ;) Haha

  SvarSlet
 5. Mmm, det ser lækkert ud Kristine! :D

  SvarSlet
 6. Sjovt at du ikke bruger salt - for mig gør det næsten hele forskellen! :) Men lækkert ser det i hvert fald ud - jeg tror også snart jeg erklærer det officielt efterår og går over til havregrød ;)

  Xenia
  P.s. Min blog er nu flyttet til www.hjemmehosxenia.dk :)

  SvarSlet
 7. Frk.B - det var virkelig også en super god start på dagen ;)

  SvarSlet
 8. Xenia: Ja måske ;) men ikke for mig. Jeg kan ikke smage forskel alligevel, specielt ikke når der kommer andre smags oplevelser med, også synes jeg bare, at man da ligeså godt kan undlade det usunde salt ;)

  Super, tak for det - så vil jeg smutte en tur forbi.

  SvarSlet