onsdag den 12. oktober 2011

Havrekage aka. baked oatmeal

- som jeg meget længe har kigget påFlere gange har jeg været forbi lige her, fordi jeg havde set den lækreste havrekage. Igår fandt jeg den så frem igen, og blev enig med mig selv om, at denne morgen fortjener en god solid morgenmad. Jeg har nemlig undervisningsfri idag, og er vist nok kommet helt ovenpå igen, efter et par dage med feber (hurra for, endelig at være rask, også skal man arbejde - uufh). Ja, for jeg har nemlig lovet, at arbejde hele dagen idag, da der stadig er mangel på personale nede i biksen.

Well, ikke nok med det, så skal jeg direkte efter arbejde, en tur til Hjørring, hvor jeg sammen med mine bedsteforældre, forældre, bror og gemal skal se den meget omtalte Dirch Passer film - og jeg glæder mig som bare pokker :)
Dvs. at jeg er på den hele dagen, og rent faktisk ikke når at komme hjem, inden jeg skal videre - derfor endnu en grund til, at starte dagen med en solid start :) I får nedenfor opskriften, som jeg fik den bakset sammen af, hvad jeg nu lige kunne finde i gemmerne.
300 g. havregryn
60 g. sukker
1 tsk. bagepulver
200 g. skyr eller youghurt naturel
1 æg
2 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 tsk. vanillepulver
3 store spsk. brombærmarmelade (jeg havde ikke flere frosne bær på lager - ellers kan du her bruge 200 g.)
2 dl. mælk
30 g. hakkede mandler (kan undlades)
50 g. rosiner (kan undlades)
1 håndfuld kerner fra ½ granatæble (kan undlades)Bland de tørre ingredienser og tilsæt så de våde til sidst. Rør blandingen godt rundt, så alle tørre ingredienser bliver blandet sammen med de våde. Hæld dernæst massen over i et ildfast fad og giv den en tur i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader.

Passer perfekt sammen med en omgang youghurt, skyr eller creme fraiche. Kan spises som både morgenmad, dessert eller som snack-barer. Når den er kold kan den nemlig skæres ud i små mundrette barer, også er de lige til at have med på farten.


Denne morgen fik jeg det sammen med en klat hytteost (jeg havde ikke mere skyr eller youghurt) og en håndfuld granatæble kerner. Der er selvfølgelig også pakket en lille lækker bar ned i madpakken, så jeg kan få fornyet energi i en fart :)

2 kommentarer:

  1. Sikke en anvendelig "kage"! God idé med sådan en sag, når du er på farten hele dagen. Håber ikke du når at blive træt af den, hehe.

    SvarSlet
  2. Bitten: Det er jo mega smart ja ;-) selv efter 3 stykker idag er jeg endnu ikke kørt træt i det. Det kommer nok ;-)

    SvarSlet