tirsdag den 11. oktober 2011

Lakridssmåkager m. Johan Bülow

- altså bare hans lakridspulver ikk? :)


Jeg købte jo for nogle dage siden tre lækre Johan Bülow produkter i Salling til deres Guld Uge - det skulle da lige afprøves idag, hvor regnen ind imellem står ned i lårfede-stråler samtidig med, at der hygges indendøre.

Senere går turen også hjem til svigermekanikken, hvor vi er inviteret på aftensmad, og senere står den på badminton med Peter, onkel Thomas og bedstefar, som vi jo går til hver tirsdag aften :) Jeg har godtnok været lidt spændt på, om jeg overhovedet blev klar til badminton i aften, da jeg har døjet med lidt feber både igår og idag! :( øv..

Well, de lækre små lakridsbomber får i en opskrift på nedenfor. Den er hapset inde fra (ja hold nu fast) Hjemmets hjemmeside, hvor jeg lige tilsatte lidt hvid chokolade til den oprindelige opskrift. Den kommer her, som jeg lavede den:

Opskrift til ca. 30 stk.

150 g. blødt smør
170 g. sukker
1 æg
1 nip salt
2 tsk. lakridspulver (kan sagtens tåle mere)
100 g. hakket hvid chokolade
270 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør smør og sukker sammen og tilsæt så ægget. 
  2. Kom chokolade, salt og lakridspulver i og rør godt rundt, hvorefter melet til sidst tilsættes massen.
  3. Sæt små kugler af på en bageplade med en tsk. (massen er så fast, at den sagtens kan rulles fint til lige og runde kugler, så de bliver ens når de er færdige) Giv de små kugler et lille klem, så de bliver lidt flade inden bagningen.
  4. Bag basserne ved 180 g. i ca. 7 min. eller til de er let-gyldne i kanten.


Note:
Min dom over lakrids-basserne er god og positiv, meeen alligevel vil jeg nok en anden gang komme en anelse mere lakridspulver i, da de efter min mening, ikke smagte nok af lakrids :) Det er selvfølgelig en smags-sag, men jeg synes nu, at en lakridssmåkage skal smage af lakrids - eller er det bare mig? ;)

Nå, men i så fald vil jeg til at pakke min taske og ellers gøre mig klar til, at drage mod svigerforældrenes habitat :)

10 kommentarer:

  1. MUMS!!! Lakrids og hvid chokolade er godt :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe: Jaaaaaa, også er kombinationen med begge ting slet ikke dum ;) MUMMENUUUM :)

    SvarSlet
  3. Uhh.. Elsker lakrids! De ser gode ud :-)

    SvarSlet
  4. mademoiselle black: uhm ja, også mig. De er nu heller ikke helt dumme, men kunne sagtens tåle mere lakrids ;-)

    SvarSlet
  5. Jeg har også nogle lakridssmåkager jeg skal have afprøvet i min Markus Grigo bog ved lejlighed...nu glæder jeg mig endnu mere. Dine ser rigtig gode ud:-)

    SvarSlet
  6. Sikke en fin blog! :-)

    Jeg har en giveaway kørende. Kig forbi og deltag!
    www.joannanielsen.blogspot.com

    Klem Joanna

    SvarSlet
  7. Jooo, de må da godt smage lidt af lakrids så :-) Troede lige, at du havde tilsat lidt Johan også - gad vide om han smager af lakrids?

    SvarSlet
  8. Anne: Uuuhf, det lyder spændende :) Glæder mg til at høre og se om dit resultat :)

    SvarSlet
  9. Joanna: Mange tak for det :) Jeg lurer da lige forbi din også ;) Tak for dit visit ;)

    SvarSlet
  10. Camilla: Ja ikke? ;) Den får skisme et ekstra skud næste gang ;) Muhahah! Haha - og måske næste gang jeg skal have fundet mig et stykke af Johahn Bülow og smide ned i også ;) Hvem ved, måske han smager lidt lakrids? :D

    SvarSlet