lørdag den 17. december 2011

Småkagefabrikken: Appelsinspecier

- ganske enkelt fordi jeg elsker appelsin i bagværk


Og endnu en gang inspireret af den gode Mette B, så fik jeg i samspil med mutter og bett'søs fiflet disse lækkerbiskner sammen igår. Vi gik nemlig i småkagefabriks-mode igår, hvor vi fik bagt hele 4 slags småkager. En af dem var de skønneste brungkager jeg endnu har lavet, og denne opskrift kan du finde lige her.

Nå men denne lækre julesmåkage, som jeg jo synes den er, blev i denne omgang lavet med appelsin, og ikke med citron som Mette gør det. Jeg er stor fan af appelsin i det hele taget men bestemt også i bagværk - yum! Derfor skulle disse være med appelsin, hvilket jeg også synes gjorde dem en smule mere julet. Opskriften som jeg lavede den, får du herunder:


Opskrift: ca. 30 stk.

1 stk. vaniljestang
300 g. hvedemel
225 g. blødgjort smør
125 g. flormelis
+ revet skal fra 1 vasket og økologisk appelsin

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrabe kornene ud. Bland de lækre vaniljebasser med en smule af det flormelis du skal tilsætte dejen senere. Bland herefter det blødgjorte smør med flormelis, vaniljesukker, hvedeme og skallen fra appelsinen og ælt det godt sammen til det er en hel og fast dej.

Form nu dejen til en lang pølse med ca. 4 cm. i diameter og pak den ind i husholdningsfilm. Stil herefter dejen på køl et par timer, men også gerne natten over. Når dejen er fast og klar skæres den ud i 3/4 tykke skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag specierne i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. Afkøl til sidst specierne helt på en bagerist og kom dem i en tætlukket kagedåse - eller spis dem med det samme :)


Øøøøh, lige en sidste ting: PRØV LIGE DEM HER! For hvis du er bare en lille smule til følgende ingredienser: vaniljekorn, sukker, smør og appelsin - så er disse skiver af himmerigs'ingredienser altså lige en cookie for dig :) Ps. Husk kaffe eller the og en god sludrerveninde/ven ;)

10 kommentarer:

 1. ENIG - appelsin er bare godt i bagværk! De lyder vældig gode og jeg har jo prøvet citronspecierne, så der er en stor chance for at det også liiiige er noget for mig.

  SvarSlet
 2. Hihihihi jeg er så en af dem der ikke kan lide appelsin i hverken kager eller chokolade.. Men er vild med citron og lime ....

  Men de ser nu ummmm ud, alligevel, meget fine billeder !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Smukke småkage-billeder du har fået taget de seneste dage søde! Rigtigt fine:)

  SvarSlet
 4. Camilla: Jaaaa, godt du er enig ;) Haha. Uhm, jeg tror da også jeg bliver nødt til at afprøve dem med citron og evt. lime også? D GUF!

  SvarSlet
 5. Marianne: haha, ja det er jo lidt uheldigt så, men så er det derimod godt, at disse kan laves med både appelsin, lime og citron ;) Tror også de vil være ret lækre med lime - det skal da vist prøves en dag ;)

  Og tak :) det er nu sjovest at kunne tage sine billede ude i den fri natur, som jeg her gjorde ;) Mutter og fatters have er ret god til det ;)

  SvarSlet
 6. Sabina: Taaak søde :) Jeg udnyttede også mor og fars have for stygt ;) Det er jo med at få knipset nogle lækre udendørs billeder når man ahr muligheden. Jeg tror mine neboer, genboer og overboer vil kigge noget, hvis jeg tog mit kamera og et fad fyldt med kager ned på føllesarealet ;) Haha.

  SvarSlet
 7. Jeg får helt lyst til at invitere dig og satse på, at der ryger sådan nogle med som værtinde-gave :P
  De ser meget delikate ud.

  SvarSlet
 8. Sikke fine billeder - du har rigtig hygget dig i 'fotostudiet'! :-D

  Gode vinkler!

  SvarSlet
 9. Bitten: Hallo manner, så synes jeg da du skal se af at komme igang ;) For så skal der nok ryge en omgang hjemmebag med ;) hvis jeg til gengæld får en god kop kaffe til ; )

  SvarSlet
 10. Piske: iiih ja, er de ikke bare fine? :) Jeg glæder mig også allerede til, at skulle lave konfekt hjemme i samme "studie" på torsdag. Så håber jeg, at jeg kan få knipset ligeså fine billeder der ;) Haha.

  SvarSlet