mandag den 23. januar 2012

Fiberrige kyllingehorn

- og en skøn date til gulerodsstavene i madpakken


For det kræver altså nybagte sager, at komme ovenpå efter sådan en dum oplevelse med kålsuppekuren :) Derfor blev disse lækre og sunde fiberrige kyllingehorn bagt med kærlighed og nydt med ynde. Ååååh fast føde - jeg elsker dig :)

Opskriften som jeg fik den bakset sammen får i herunder. Vær dog opmærksom på, at melmålene kun er ca. mål, da jeg til sidst tilføjede lidt ekstra af det jeg havde brugt, for at få den helt rette konsistens. Ja det er ikke altid nemt at skirve opskrifter ned, når man er så gode kammier med "mr. slum" :)

OBS: Denne opskrift lavede jeg både kyllingehorn OG rugklappere ud af, hvor 1/3 af dejen blev brugt til kyllingehornene. Hvis du derfor kun vil lave ca. 10 kyllingehorn skal du dele mængden op i 3 inden du laver den. 1/3 af dejen gav mig 10 mellemstore kyllingehorn, hvor resten blev til 10 store rugklappere.

2 pk. gær
1 dl. olivenolie
4 dl. lunken vand
4 dl. skummetmælk
2 tsk. salt
50 g. maltmel (kan undlades)
250-300 g. ølandshvede
200 g. grahamsmel
200 g. rugmel
150 g. fuldkornsrugmel
100 g. havregryn
+ 1 pakke kyllingpølser (alm. pølser kan selvfølgelig også anvendes)

Rør de to pakker gær ud i det lunkne vand og tilsæt så mælk, olie og salt. Når dette er rørt godt sammen og gæren er opløst, så tilsættes de forskellige melsorter. Du kan tilføje de melsorter du synes er bedst og sundest. De sorter jeg har brugt var hvad jeg lige havde på lager i den grove afdeling.

Når dejen er æltet godt sammen stilles den til hævning i 1 times tid, hvorefter ca. 1/3 af dejen skæres fra (resten brugte jeg til rugklappere), formes til et rundt brød og rulles ud på et meldrysset bord. Herefter skæres dejen i slices med enten et pizzahjul eller en skarp kniv. Herefter indhylles kyllingepølsen i den grove den, sættes på bageplader og hæver indtil ovnen er varm (ca. 10 min.), hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med lidt fuldkornsrugmel.

Bag basserne ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller indtil de får en gylden og flot sprød skorpe. Nyd hornene i madpakken, som mellemmåltid, til frokost eller som en del af aftensmaden.Og alt imens Polen forhåbentlig smadrer Markedonien i håndbold, så vil jeg læse lidt lektier til dagen i morgen, indtil klokken bliver 18.00 og Danmark igen er på skærmen.

Denne opskrift er med i konkurrencen om, at komme med i McDonalds nye kogebog om sund mad. Du kan se flere sunde opskrifter på hjemmesiden for "Din og Min Kogebog", hvor du også kan oploade dine egne og bedste sunde opskrifter, og på den måde selv være med i konkurrencen om, at få netop din opskrift med i kogebogen.

6 kommentarer:

 1. Mmmmmh de ser gode og solide ud!
  Haps haps så smuttede den opskrift lige i gemmeren! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. GUF MANNER, du kan tro de er gode :) OG MÆTTER utrolig godt også :) Lige noget efter mit hovede - specielt idag ;) haha. Du kan trygt bage dem Malene :)

   Slet
 2. Mums, jeg får lyst til pøllehorn af det der indlæg - en populær ret generelt herhjemme, kan du nok fornemme ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah, ooooh yes! Jamen sikke nemt det da er at fornøje din kære mand ;) Herhjemme er pøllehorn nemlig ingen succes hos gemalen, meeen det er den hos mig og bimsen kan du tro :) Haha.

   Slet
 3. Hvem er "mr. slum" - er der slum, der hvor du bor, eller mener du "mr. slump" = taget på slump?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er også lidt slum her hvor jeg bor kan du tro ;)

   Slet