torsdag den 19. januar 2012

Grahamskiks

- som er perfekte til ost eller bare som en snack


Du skal bruge:
Giver ca. 50 stk.

150 g. grahamsmel
175 g. groft ølandshvede (eller alm. hvedemel)
½ tsk. salt
80 g. smør
1½ dl. vand

Bland først grahamsmel, ølandshvede og salt og kom så små skiver smør ned i melet. Bland det hele jævnt sammen til en grynet masse og tilsæt så vand. Ælt dejen godt sammen til den er glat og fin. Lad dejen stå på køl i ca. ½ times tid, hvorefter den rulles ud på et meldrysset bord og stikkes ud med udstikkere i ønsket størrelse og evt. med motiv.

Placer kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader i ca. 15 min. Lad dem herefter køle af på en bagerist, inden du kommer dem i en tætlukket kagedåse eller anden tætlukket beholder.
Nyd kiksene til en god gang ost, tapas eller som tilbehør til dit morgenbord! Jeg er i hvert fald overbevist om, at disse basser skal med til oste-tapas på fredag, hvor jeg skal have brød/kiks/knækbrød med. Som i kan se har jeg brugt min fine fine og nye Brigitte-Keks udstikker til at udstikke kiksene med, og er de ikke bare blevet fine? Jeg synes altså det gør noget helt specielt, at man kan lave sine helt egne og personlige kiks og småkager på denne måde ;)

Hvis du er interessert i sådan en fætter, så kan du se lige her, hvordan den ser ud, hvad det er for en størrelse og hvor du kan få nallerne i den henne ;)

19 kommentarer:

 1. Hvor er de fine!
  Kan sådan noget ølandshvede købes i almindelige supermarkeder (SuperBest, Føtex fx) eller skal man i en specialbutik?
  Kunne nemlig klart godt tænke mig at bage de her til mine mellemmåltider på jobbet, for at have lidt afveksling i knækbrød og brød :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan købes i kvickly ved jeg, og jeg plejer at købe det i salling super :-) Du kan også bruge alm. hvedemel, og det er egentlig også sådan opskriften oprindeligt lyder, men da de skulle være en tand sundere, så blev det med groft ølandshvede :-) Så praktisk talt kan du jo lave dem allerede idag :-) Hvis du har grahamsmel på lager selvfølgelig :-)

   Slet
  2. Okay, godt at høre at jeg ikke skal i en eller anden mærkelig specialbutik for at hente sådan noget mel :)
   Jeg prøver dog så vidt muligt at komme væk fra at bruge for meget hvedemel pga. min mave, så jeg tror jeg venter med at bage dem til engang i næste uge, når jeg lige har været forbi Kvickly og handle lidt ølandshvede :)

   Slet
  3. Nåeh ja, selvfølgelig. Jamen så må du i kvickly :-) Tror måske også super best kunne have det på hylderne. God fornøjelse :-)

   Slet
 2. Hvor er de bare fine !!!

  Nu skal jeg have bestilt en... Fruen sagde , selvføli skat, sådan en kan man da ikke leve uden !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jubii Marianne. Godt du fik fruen overtalt :-) Man kan da heller ikke nænne andet mod en kageglad kvinde :-)

   Slet
 3. Hvor er de smukke. Jeg ser frem til at sætte tænderne i dem, frk kiksekonditor ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde :-) Jamen jeg kan fortælle dig, at jeg har prøvesmagt, og efter skønt skønt skønt :-) Glæder mig dog endnu mere til at få ost på ;-)

   Slet
 4. Svar
  1. Haha, taaak Lene :) Jeg er altså også meget stor fan :$

   Slet
 5. Hvor er de blevet flotte og seje med den kikseudstikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Line :) Jaaa altså, det gør bare lige dét ekstra, når man sådan kan sætte sit personlige og sjove touch på dem :)

   Slet
 6. Årh hvor er de blevet fine! Totalt sejt altså :)

  SvarSlet
  Svar
  1. iiih tak søde Gitte :) den er bare så smart og for mig nu ganske uundværlig ;) hehe

   Slet
 7. De ser altså rigtig fine ud! Jeg har flere gange tænkt på at købe sådan en udstikker, men det har jeg så aldrig fået gjort noget ved. Seniliteten længe leve :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Piske :) Jamen hvad venter du da så påååååå`? Nu er der nærmest ingen undskyldning, udover mangel på penge ;) Hæhæææ. Men nåeh ja, måske man så skulle vente til alle andre måneder end januar så. Det skulle jeg i hvert fald nok have gjort, meeeen to laaate :D

   Slet
 8. Hej, hvor længe kan de holde sig sprøde? Hilsen Emilie

  SvarSlet
 9. Hov, jeg ved det er en gammel opskrift, men håber du ser min kommentar alligevel :) Ved du hvor længe de kan holde sig? Jeg har nemlig lyst til at give dem i gave, men vil gerne fortælle modtageren hvor hurtigt de skal spises.

  SvarSlet