fredag den 20. januar 2012

Honningsyltede valnødder

- og virkelig delikate til ost


Og nej, jeg ved godt det ikke er særlig sundt, meeeen nu er det nu engang sådan, at Marie og jeg i aften skal til oste-tapas hjemme hos min veninde Camilla, og så skal denne lækre svend da viiiist nok lige med ;) JA!

Anledningen er såmænd ikke andet end en undskyldning for at kunne kævle løs i timevis og få lidt godt til ganen samtidig :) Nåeh ja, så var det også lidt ford Marie og jeg mente, at det var på tide at vi skulle se, hvordan Camilla og hendes kæreste Mads, var kommet på plads efter at være flyttet sammen. Det blev så kombineret med lidt let aftensmad, oste-tapas og dessert, som den søde Camilla har været så sød og rar at stå for. Marie og jeg har medbragt lidt tilbehør til osten, vin og snakketøjet ;)

Jeg tager dette skønne glas med oooog selvfølgelig mine fine grahams og ostekiks, som jeg jo fik kreeret igår med min nye fine Brigitte Keks udstikker ;) Yaahj!Du skal bruge:

Flydende honning, evt. akaciehonning
En god håndfuld valnødder (ristede hasselnødder kan også bruges)
+ et lille fint glas til at hælde herligheden i

Denne lille krukke guld egner sig perfekt til en god gemen osteanretning i dejligt selskab og med et skønt glas rødvin til. Ydermere eer den intet mindre en super at give væk som værtindegave og evt. sammen med en omgang hjemmelavede "ostekiks" :)Jep jep, der er tænkt på det kan I tro ;) Mere personligt bliver det jo nærmest ikke, vel? :) Altså jeg kunne selvfølgelig have lavet Camilla, Marie og Kristine-kiks, meeeen Marie  har jo sin egen kiks i forvejen, så den idé strøg jeg hurtigt igen :)

Hvad skal i bruges jeres fredag på? :)

18 kommentarer:

 1. bliver helt bløøøød om hjertet.. hvor ville jeg da gerne have dig som gæst. Du er sindsyg betænksom og gavmild -og spiser lækker ost og endnu lækre syltede valnødder..med produktion af kiks.. en heeeelt ny slags himmel du har skabt der...
  Jeg sidder stadig på mine hænder, for ikke at bruge endnu flere penge (på såan en fiiin kikse udstikker) Håber I får en god aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrk hvor er du altså sød Lene :) Nu bliver jeg jo helt blød om hjertet af alle de fine, søde og rosende ord :)

   Uuuuf, du MÅ altså købe den udstikker der Lene, må må må :)

   Slet
 2. Forventningen til i aften stiger og stiger. Det ser SÅ lækkert ud! Lige nu er min citrussirup ved at koge ind, Mads har smuttet mandler og knækbrødene køler af, så der er snart styr på mit bidrag til aftenen. Men den der rødvin, Kristine - den må du lige love mig, at vi tager en tår af, om 6 mdr + ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo SÅ dejlig en aften - og nøjh dine mandler sparkede måååås! MUMS! Dem må jeg altså igang med snart ;)

   Slet
 3. Ved du hvad ? Du skal slet ikke have dårlig samvittighed - jeg laver mine syltede valnødder med farin ;-)
  Det ser lækkert ud, det hele !

  /Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du kan tro jeg heller ikke havde dårlig samvittighed, foe i weekenden må man altså goooodt ;)

   Slet
 4. ej ej ej hvor delikate billeder. Det er et skønt fredagsmåltid I skal ha' jer. De kiks er helt suveræne .... sådan en udstikker kunne jeg virkelig osse ha lyst til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det søde :) og ja, det var en dejligt dejligt fredagsmåltid, også er perfekt selskab ;) YUM!

   Udstikkerne må du bare se af at få fat i - det er et must have efter min mening ;) lokke lokke lokke : )

   Slet
 5. Jeg er helt vild med dine fine værtindekiks. Det er så sød en idé og honningmarinerede nødder smager så godt til ost. Bliver helt lækkersulten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det :) Det er også en ret sød ting, og man kan jo personalisere dem på alskens søde og betænksomme måder :) Jeg er i hvert fald fan :)

   Slet
 6. Hvor lækkert, og som altid super skønne billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Gitte :) Jeg synes også jeg fik ramt det perfekte lys her på disse ;) Det føles godt når det sker ;)

   Slet
 7. Vil lige tilføje at til jer som overveje at lave disse honningsyltede valnødder, her kan jeg kun kraftigt opfordre jer til det, nøj hvor var de lækre og en fryd i ganen ;-)
  Kram Milla Drewsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. åååh hvor er du sød Camilla :) Tak fordi du spreder budskabet om de dejlige dejlige valnødder. Yum det må vi altså snart gøre igen. Hvis ikke med ost, så bare med noget andet. Haribo slik måske? :)I hvert fald skal der snart findes en hyggeaften mere. Måske det skal være som afslutning på kuren? :) hehe.

   Slet
 8. Mums - lækre valnødder, men hvor længe skal de mon trække før brug?
  Og fin blog med lækre opskrifter generelt - tak for inspirationen :-)

  Kram fra Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen de er bare SÅ lækre Tine :) Lad dem trække i et døgns tid også er de ready ;) Tak skal du have - skønt at se et nyt ansigt herinde ;) Dejligt du følger med...

   Slet
 9. Er lige faldet over din skønne blog på google i jagten på syltede valnødder :-) Det er en virkelig flot blog du har her og dine billeder er super super smukke - har straks tilmeldt mig som fast læser, og der er indtil flere af dine herligheder, der skal afprøves :-)

  :-) Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina, og mange mange tak :) I så fald - velkommen til. Dejligt du fandt vejen hertil, og at jeg kunne være behjælpelig med en opskrift du lige stod og manglede ;)

   Dejligt du har tilmeldt dig som fast læser. Jeg vil se frem til, at se meget mere til dig herinde :)

   Hav en dejlig dag :)

   Slet