søndag den 8. januar 2012

Smagsdommerne prøvesmager "FANSUSSI"

- som er et nyt koncept fra FANDANKO


Vi var nemlig så heldige at have fornøjelsen af et mindre "samarbejde" med Carsten og hans fantastiske team fra FANDANKO, da vi sidste år (ja det hedder det jo, selvom det jo kun er et par måneder siden) lånte FANDANKOs køkken, så vi kunne få lavet vores mange mange cupcakes til det succesfulde Lyserød Lørdag. Her spurgte Carsten os så, om vi ville være smagsdommere på hans nye koncept, som skulle løbe af stablen til januar - nemlig "FANSUSSI", og det ville vi jo mægtig gerne.

For at I skal kunne forstå konceptet, ja så får i her lidt viden om, hvad FANSUSSI egentlig er for en størelse.

”FANSUSSI” er en videreudvikling af den traditionelle sushi. Alle råvarerne er tilberedte i mere eller mindre grad. Dvs. at man hverken finder rå fisk eller tang i bakkerne, som man gør det ved almindelig sushi. Sussien indeholder kun de bedste råvarer, som bl.a. oksemørbrad, foie Gras terrine, grillede kammuslinger, braiseret kalveskank, frisk trøffelolie m.m. Kokkene har krydret risen, fyldet er velafbalanceret i forhold til smag og tekstur, og ”toppingen” er sammensat med enkle og smagsfulde råvarer.  

 FANDANKO har lavet dette koncept, da de ikke er så pjattet med rå fisk, og de har derfor koncentreret sig om, primært at lave sussi-udvalget med luksus kød – og fjerkræsprodukter.

”SUSSIEN” er lavet med smagsneutral, fedt, laktose og glutenfri soja papir i 5 forskellige farver.  FANDANKO anbefaler endvidere, at “SUSSIEN” skal spises som den er og med kniv og gaffel - Altså er pinde bandlyst ;)Her til aften var vi så alle samlet hos Line til en omgang "FANSUSSI", og nøjh hvor havde vi alle glædet os som små børn til at få smagt på de lækre sager som FANDANKO teamet kreerer. HAPS! Og ligesom vi havde forventet, så var hele herligheden overordnet yderst delikat. Der er dog både positive og negative ting ved konceptet, men sådan vil det jo være med et nystartet koncept. Lad os starte med det negative og afslutte med det positive :)

Negativt:

- nogle af stykkerne havde fået en klat wasabi, og den var desværre så stærk, at den overdøvede kødet
- stykkerne var meget meget store og ret "uhandy". De var meget høje i opbygningen og meget brede også
- de fleste af stykkerne var pyntet med krydderurter, hvor af de fleste var ret visne og triste at se på
- risene, som jo er det gennemgående tema for sushi/sussi konceptet, var desværre meget meget tørre

Positivt:

- overordnet er sussi-stykkerne utrolig smukke at se på - farverne er godt sat sammen
- kombinationerne mellem kød, grønt, surt, stærkt og sødt var perfekt
- der er noget for enhver smag
- grøntsagerne er sprøde og friske
- variationen mellem cremethed og blødhed var god (dog trækker risene ned)
- man kan smage, at der er brugt gode råvarer og at tingene er friske

Ja, som i kan se er der både positive og negative ting, men dog flest positive. Jeg synes de formår at holde sig på deres egen "hjemmebane", idet de har lavet sussi-stykkerne ud fra, hvad de bedst selv kan lide, og hvad de i forvejen er vant til at lave i deres tapas.

Hvis jeg skulle købe sådan en omgang her, så ville jeg blive meget glad, hvis jeg selv havde muligheden for at vælge og fravælge nogle specielle stykker, da der jo altid vil være nogle favoritter, som man meget gerne vil have 2 stykker af ;) Dernæst glæder jeg mig meget til at se prisen på sådan en 10 stk. som vi fik æren af at møske i os her til aften :) I kan holde øje med prisen lige her

Desværre har vi allerede afleveret vores bedømmelser, hvor der også stod en beskrivelse af hvert stykke på, så jeg kan derfor ikke fortælle jer om hvert enkelt stykke. Måske er i dog så heldige, at Sabina kan huske det og skriver det i hendes indlæg. Hun er og bliver nemlig frk.klæbehjerne ;) I kan dog se lidt af indholdet længere oppe i beskrivelsen af "FANSUSSI".

Ps. navnet "FANSUSSI" er ikke fastlagt endnu, såååå hvis i sidder med en god idé, så er jeg sikker på, at Carsten meget gerne vil høre fra jer ;)


Nå, men Line havde bakset denne skønne skønne dessert sammen, så jeg skal da nok love for, at vi fik stillet vores sult ekstra meget. Den søde Line havde nemlig lavet en yderst yderst lækker cookies and cream cheesecake, som var pyntet med chokoladesirup, hvide chokoladestjerner og ikke mindst "årets" første jordbær ;) Ikke danske selvfølgelig, meeeen de var nu gode alligevel.  Jeg satser stærkt på, at opskriften er at finde inde hos Line snarest ;)

Endnu en hyggelig aften i selskab med de dejlige damer er nu slut, og hold nu op hvor glæder jeg mig allerede til, at vi igen skal ses. Tak for i aften de damer ;) - også til dig Camilla, selvom du måtte gå lidt tidligere. Jeg håber du kommer til at nyde godt af de ekstra skillinger gemalen får tjent i aften ;)

Godnat herfra :) Arbejdet kalder i morgen og sengen har kaldt i en time nu ;)

2 kommentarer:

  1. Hvor ser de flotte ud de hapsere! Sikke dejligt at få lov at teste nye madkoncepter. :)
    Og wauw en kage hun har lavet Line!

    SvarSlet
  2. Sussi: ja det er jo helt kanon at få lov til, også var det samtidig en spændende og lidt vild oplevelse, da jeg smagte foie gras for første gang ;-)

    SvarSlet