lørdag den 7. januar 2012

Tebirkes m. marcipan

- og lørdagsfri


Peter drog nemlig på job meget tidligt i morges, så bimsen og jeg passer på hinanden idag, og tager os en velfortjent fridag, hvor sofaen og dynen bliver flittigt brugt. Vi har nemlig ikke sovet super meget i nat, da Chillum ikke helt kunne finde sig til rette med hendes to nye følgesvende - stativerne.

Vi formåede alligevel at snue den til kl. 9.30, dog med mange breaks, hvor bimsen absolut mente, at hun skulle nusses lidt på mavsen, før hun igen kunne sove videre. Jaja - divaen er tilbage :) HELDIGVIS! Da vi så endelig stod op skulle der lidt hygge til. Jeg gik derfor igang med at lave en omgang tebirkes til formiddagskaffen, og alt imens jeg stod i køkkenet for at bage morgenmads lækkerier til os, ja så puttede Chillum lunt og godt på et palads af dyner på gulvet ved min side imens hun ventede.

Senere må Peter dog overtage hundesitter tjansen, da jeg sammen med Sabina, Camilla og Bitten skal hjem til Line. Vi har nemlig lovet Carsten, ejeren af FANDANKO, at vi vil være smagsdommere på hans nye "sushi" koncept, som løber af stablen d. 13 januar. Uuuf hvor jeg glæder mig til at se de herlige piger i aften.


Nå, men i skal vel have en opskrift på de her basser ;) De er lavet med inspiration fra AMO's fødselsdags bagebog, som jeg før har benyttet mig af med stor succes.

Dej: ca. 10 - 12 stk.
50 g. gær
3 dl. koldt vand
½ tsk. salt
25 g. sukker
80 g. flydende becel
300 g. hvedemel
1 æg
+ ca. 200 g. revet marcipan

eller lav dem med den klassiske remonce

Remonce:
100 g. smør
100 g. sukker

Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt de resterende ingredienser i nævnt rækkefølge. Ælt dejen godt sammen til den er gennemæltet og glat, hvorefter den stilles til hvile i 5 minutter.

Slå nu dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud i et rektangel på 20x50 cm. Pensl herefter dejen med et sammenpisket æg og drys/smør nu marcipanen/remoncen ud på midten af dejen. Fold herefter først den ene side ind til midten og dernæst den anden side op over - på den måde danner dejen tre lag.

Skær herefter den lange dej ud i ca. 10 - 12 snitter (alt efter hvor store du ønsker dem), som dernæst placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal nu efterhævet tildækket et lunt sted i 30 min. hvorefter de pensles med sammenpisket æg, drysses med blå birkes og bages ved 220 grader i ca. 10 min.Nyd dem til en god kop kaffe på en smuk lørdag som denne - og i godt selskab selvfølgelig. Det gjorde jeg, selvom bimsen ikke var helt så meget til kaffedelen ;)

14 kommentarer:

 1. Dig og dine morgener fyldt med lækkerier! En eller anden dag står jeg en tidlig morgenstund og banker på din dør og kræver god kaffe og en lækker morgenmad :P
  Elsker tebirkes! Omend jeg aldrig har prøvet at lave dem selv.

  SvarSlet
 2. De ser bare lækre ud, Kristine, har aldrig smagt birkes med marcipan - men dét skal prøves! :)
  Det glæder mig forresten meget af den bette har det godt igen, glæder mig til at se dig igen :)

  SvarSlet
 3. Mmmmmh elsker birkes med remonce - og bare birkes generelt! :)
  Har bagt dem mange gange, men det er længe siden. Men du giver mig da lige lyst til at give mig i kast igen :)
  Og så er det bare rigtig hyggeligt at have sin bimse til at boble ude i køkkenet, mens man går og tryller lidt :)

  SvarSlet
 4. Bitten: Haha, du kommer sgu bare ;) den med kaffen kan jeg i hvert fald ALTID klare ;) Uf, hvis du ikke har lavet dem selv før, så er de absolut en abefaling værdig :)

  SvarSlet
 5. Carina: Uhm, de er også ret skønne ;) og nej, jeg havde heller ikke prøvet med marcipan før - kun med remonce, meeeen jeg kan sige dig, at det er ligeså lækkert ;) HAPS!

  Ja, det er så dejligt at have hende hjemme igen. Vi må håbe hun snart er klar til at få besøg af dig, så hun kan ødelægge nylonstrømper ;)

  SvarSlet
 6. Malene: Guf det gør jeg også :) Birker er alt alt for lækkert, bare ikke siddende imellem tænderne ;)

  Jeg plejer også at bruge remonce, men da jeg så et tip om at putte marcipan i istedet, ja så måtte jeg da lige prøve det ;) Det kan også varmt anbefales :)

  Jep - det er nemlig super hyggeligt med en boblende bimse i køkkenet, specielt når hun bare ligger og hygger sig imens "mors" vågne øje er på hende :)

  SvarSlet
 7. Hold nu op de ser gode ud. Mads sidder og savler over min mac lige nu! Så jeg må vist snart gøre dig kunsten efter :) Jeg ELSKER birkes - bare ikke selve birkesene ovenpå. Og jeg har faktisk ikke fået dem hjemmelavet siden jeg var barn og min far lavede specialudgaver til mig - nemlig uden birkes på ;)

  SvarSlet
 8. De ser super lækre ud, dem må jeg prøve at lave en dag :-)

  SvarSlet
 9. Marie: Haha, ja så må du altså igang :) og hvor lyder det hyggeligt med barndomsminderne med tebirkes uden birkes ;) Du havde dig nu en god far søde :)

  SvarSlet
 10. Rikke: Det kan du roligt gøre - de er yderst lækre OG meget nemme :)

  SvarSlet
 11. Skal dejen virkelig kun hæve i 5 minutter? Eller mangler der et tal bagved. :p

  SvarSlet
 12. Eeyorenyk: Der mangler ikke noget ;) Dejen skal kun lige hvile i ganske kort tid, før den rulles ud, så det er sandt nok ;) Hehe.

  SvarSlet
 13. Fantastisk! Så bliver det da ikke mere overskueligt. De må afprøves. :D

  SvarSlet
 14. eeyorenyk: Åååh ja, prøv dem - de er skønne ;)

  SvarSlet