torsdag den 5. januar 2012

Hjemmelavet Vaniljesirup

- let og lækkert


For da jeg så denne lækre lækre opskrift på vaniljesirup hos Sabina tidligere idag, ja så stod én ting klart, og det var, at den skulle laves i en ruf, så den kunne få lov at omsvøbe resten af pandekagerne fra gårsdagens "aftenkaffe" hygge.

Det blev så gjort her til eftermiddag, da min mor lige kiggede ud til en kop kaffe og et par pandekager med vaniljeis og vaniljesirup ;) GUF!

Opskriften fandt jeg som nævnt inde hos Sabina, men jeg doblede den op, da jeg har planer om at bakse en kage sammen, hvortil siruppen skal anvendes. I får opskriften nedenfor for en god ordens skyld ;)

2 vaniljestænger
200 g. sukker
2 dl. vand

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland det med en del af sukkeret, så de fleste korn bliver skilt så meget ad som muligt. Hæld herefter sukker, vand, vaniljestængerne og vaniljen op i en lille kasserolle og bring massen i kog. Når det koger skrues der en smule ned, så siruppen bare står og simrer. Dette gøres indtil al sukker er smeltet og siruppen så småt begynder at tykne. Jeg lod det simre i ca. 10 min. efter sukkeret var opløst.

Når siruppen har den rette kosistens tages gryden af varmen og stilles så til afkøling - siruppen skal være helt kold før du hælder det på glas. Inden jeg hældte siruppen på glas blev den først ført igennem en lille sigte, så de små trevler fra vaniljestængerne ikke kom med.

Siruppen egner sig super godt til både frugt, morgenmadsprodukter, pandekager, kager, is og desserter - så det er bare med at komme igang ;) Jeg glæder mig i hvert fald til at spise en morgenmad noget ala. den søde Sabina fik sig her til morgen. GUF! Hvis du også vil inspireres til sådan en omgang morgenmad, så kan du se hendes skønne anretning lige her.

10 kommentarer:

 1. og i cafelatte ;) hvis man er til den slags! Nu bliver jeg da også snart nød til at lave den sirup. oh well det må blive i næste uge :P

  SvarSlet
 2. Mmmm, det ser herligt ud!
  Det må prøves snarest :-)
  Fortsat god aften :-)

  SvarSlet
 3. Line: Uuuuf ja da - det kunne jeg godt forestille mig var lækkert ;) Haha - ja for pokker, du må absolut prøve at lave den. Den er dødlækker ;) ¨Jeg tror også din chokolade sirup skal afprøves snart ;)

  SvarSlet
 4. Mette: Det er også yderst herligt ;) Prøv det - du vil elske det ;) God aften til dig også...

  SvarSlet
 5. Hvor avanceret! Det er jo den perfekte værtindegave til dem, der har en sød tand :) Og du formår altid at gøre billederne så lækre og indbydende :) Endnu mere inspiration til min to do liste ;)

  SvarSlet
 6. Gitte: det er nemlig en super fin idé til en værtindegave :-) og tusind tak for roserne altså :-) Dejligt at du kan lide mine billeder :-) de skal jo helst lokke lidt ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg har lavet vaniljesirup :( og det mislykkedes total... *tude*
  da jeg havde siet det og det afkølede i flasken kom der sukker krystalller -MANGE og store :(
  øv bøv for mig.. har det mon kogt for meget, altså på for høj temp??

  SvarSlet
 8. Åååh nej Lene :( det lyder ikke sjovt, og faktisk lyder det lidt som samme problem jeg havde, da jeg skulle kaste mig ud i chokoladesiruppen. Det blev stenhårdt og total krystaliseret! :( Jeg er bange for, at det godt kan være kogetiden og måske en for høj temp. ja. Der er ikke andet for, end at komme op på hesten igen :) Jeg med chokoladesiruppen og du med vaniljen, for den vaniljesirup må du ganske enkelt ikke gå glip af at smage! YUM!

  SvarSlet
 9. NÅ, SÅ prøver jeg ski igen.. den smagte suverent trods den mystiske konsistens :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, det var godt at det smagte godt trods alt :) Men jeg kan fortælle dig, at den rent faktisk skal være ret tynd, og forblive sådan. Den bliver nemlig ikke sådan rigtig "sirups" konsistens-agtig, men tyndere. Så jeg tror sagtens det kan have været kogetiden og temp.

   Slet