fredag den 24. februar 2012

Coffee Bean Shortbread

- og meget meget delikate


Og hvis du er en hund efter kaffe, så vil disse fine basser bestemt falde i din smag - det er jeg ganske sikker på :) Og som den kaffekælling jeg nu engang er, så elsker jeg naturligvis disse bavianer ;) Uuhm.

Opskriften skal i selvfølgelig ikke snydes for, så den får i herunder, og i får den som jeg lavede den, for måske kan man skære lidt ned på kaffemængden, hvis man ikke er helt så tosset efter de sorte bønner, som jeg jo er ;)  


Opskriften giver ca. 20-25 stk. men dette kommer selvfølgelig også an på, hvor store du vælger at lave dine "bønner". Mine fik en god dejlig størrelse - ca. på størrelse med en tændstikæske :)


85 g. flormelis
200 g. smør
285 g. mel
1 spsk. instant kaffe (blandet med 2 tsk. kogende vand)
2 spsk. knuste kaffebønner
3 spsk. kakaopulver
½ tsk. salt
1 tsk. vanilleessens

Bland først smør og flormelis sammen og pisk det til en luftig masse. Tilsæt herefter kaffeblandingen og dernæst de fint knuste kaffebønner, samt vanilleessensen.

I en anden skål blandes mel, kakaopulver og salt sammen og tilføj så smørblandingen og rør godt sammen, så dejen bliver fint og ensartet. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den på køl et par timer, eller natten over, hvis du vil have dem frikbagte til dagen efter ;)

Når du er klar til at burge dejen, gøres to plader klar med bagepapir på og dejen tages op med en tsk. som formes til fine aflange kugler (så de ligner en bønne) og et fint snit skæres i midten af kuglerne, så de ligner endnu mere kaffebønner :)

Bag nu dine "bønner" ved 180 grader i ca 16-18 minutter og lad dem herefter køle helt af på en bagerist, indtil de enten gemmes væk i en kagedåse eller serveres i et fint fad :) Kagerne kan holde sig i en lufttæt beholder i 1 uges tid, hvis ikke de er væk inden ;)


Og nej - det er ikke for meget at drikke en god kop kaffe til disse finurlige skønheder - for bare fordi de smager af kaffe, så smager de også en hel del af kakao og chokolade - og hertil ved vi jo godt, at der bare skal og må kaffe til :)

9 kommentarer:

 1. Fine ser de ud.. Men er ikke så glad for kaffe...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej så er det nok ikke noget for dig Marianne, men gode var de nu ellers ;)

   Slet
 2. Ej men jeg elsker jo bare, at de ligner kæmpe-kaffebønner! Også selvom jeg ikke kan lide kaffe (med mindre det bruges i chokolade, is eller kager - så går det an ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jaaaa - fede store kaffebønner :) I LOOOVE! og de var dælme guuue. Måske vil jeg faktisk selv minimere mængden af knuste kaffebønner næste gang de skal kreeres, for selv for en kaffekælling som mig, så kan det altså blive for meget :)

   Slet
 3. Svar
  1. Tak Camilla ;-) og ja, de er da ret sjove og gode ikke mindst :-)

   Slet
 4. Liver lige op i et gammelt indlæg.. :-)

  Skal holde fest om et par uger, hvor vi starter med dessserten, som bliver en lille buffet. Så er det, at jeg lige har kigget dine lækre opskrifter igennem og har lige et par spørgsmål til 2 af dem - denne og den anden, som du får en kommentar på om et øjeblik.. ;-)

  Synes de små bønnekager er SÅ fine. Er selv vild med kaffesmagen og synes de vil være et sjovt påhit i buffetten. Men.. kan ikke helt gennemskue hvor store de er og hvilken konsistens de har?

  Er de småkageagtige eller mere bløde?

  Kan godt lide, at de kan laves en uge i forvejen - det gør dem endnu mere velkomne i buffetten, så jeg ikke skal lave det hele i sidste øjeblik. :-)

  Håber du kan huske dine bønner, så du kan svare mig :-)

  Kh Helle - garnkoglen

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt Helle :) For de er nemlig SUPER skønne, disse basser. Dejlig smag af kaffe, og sprød konsistens! Uhm...

   Og ja, småkagerne her er helt sprøde og er ca. på størrelse med to valnødder ;) Men du kan jo ændre i størrelsen, og give dem kortere tid i ovnen, hvis du synes de er for store :)
   De kan sagtens laves i forvejen, hvis du bare opbevarer dem i en beholder der slutter tæt :)

   Håber du vælger at lave dem til buffeten :)

   Vh Kristine

   Slet
  2. Hej Kristine

   Tusind tak fordi du tog dig tid til at svare i disse gamle indlæg :-D
   Jo, jeg er helt overbevist om, at jeg i hvert fald skal prøve at lave disse bønnekager, synes simpelthen udseendet er tiden værd. Synes de er _så_ fine! Og hvis bare de smager halvt så godt, er jeg sikker på, at de bliver et hit! :-D

   Tak!! :-)

   Kh Helle

   Slet