torsdag den 16. februar 2012

Vinterferie

- med start fra idag


For eftersom min undervisning i morgen er aflyst (ja det er ikke underligt, at antallet af undervisningtimer - elle mangel på samme, på læreruddannelsen lige pt. er så meget under lup), så betyder det, at jeg fra idag af har vinterferie :) Ikke nok med det, så har jeg faktisk også undervisningsfri i hele uge 9, så jeg kan fra og med idag, nyde en god og lang 14 dages "ferie", kun afbrudt af et 4 timers kursus tirsdag i uge 9.

Jeg klager ikke, for selvom jeg gerne vil gå i skole og lære noget, så vælger jeg nu alligevel at nyde de næste 14 dage, for der er jo vitterligt ikke andet at gøre - og heldigvis for det ;)

Dagen idag skal gå med lidt opfyldning af brød til fryseren, og så skal der jo nok også bages lidt kage? :) Og med 5 modne pærer og 6 røde æbler på lager, så er der vel heller ingen undskyldning for ikke at udnytte dem til ukendelighed. Har i evt. en god opskrift med pærer og/eller æbler liggende, så bring mig den endelig - det er altid skønt med ny inspiration ;)

28 kommentarer:

 1. Lyder dejligt med ferie :)

  Når du fryser brød ned, hvordan tøer du det så op? Overvejer nemlig at fylde vores op med lækkert hjemmebag, men er bare i tvivl om hvordan det skal tøes op, så det stadig minder om friskbagt brød og kager :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver skønt med lidt afslapning :)

   Jamen jeg bager altid mit brød et par minutter mindre end jeg ellers ville have gjort, når jeg ved det skal fryses ned. Når det så skal tøes op igen, så tager jeg det op i god tid og lader det tø op helt af sig selv.

   Når det så er tøet helt op ryger det et smut i ovnen, og bager de ekstra minutter som det ikke fik, da jeg lavede dem i første omgang, også føles det stadig som helt nyt og friskbagt brød ;)

   Slet
  2. Mange tak for tippet. Det var også sådan jeg troede man skulle gøre, men vidste bare ikke om det var en god idé ;-)

   Har du prøvet dette med f.eks. rundstykker? De skal jo helst blive sprøde... Dét kunne jo være lækkert at have i fryseren til en weekend morgen ;-)

   Slet
  3. Jeg har ikke prøvet med rundstykker nej, så der må jeg være dig et svar skyldigt :)

   Slet
  4. Okay - så kan jeg jo passende afprøve det idag, og give dig svar retur hvis du ønsker det? :) Go' fredag!

   Slet
  5. Ja tak :) meget gerne. God weekend :)

   Slet
  6. Skal nok vende tilbage. Efter bagning af rugklappere, fiberige pølsehorn, alm. boller, æblemuffins m. chokolade, grov boller (de skal dog stå til hævning natten over) og lavning af sunde is, var det som om jeg løb tør for energi ;) Men imorgen skal jeg have afprøvet dét at bage rundstykker selv, kunne da være lækkert at hive sådan nogle ud af fryseren i weekenden og så nyde lune 'friskbagte' hjemmebagte runnere ;-)

   Slet
  7. Helt enig :) Glæder mig til at høre om det ;)

   God weekend.

   Slet
 2. Måske denne opskrift kan tilpasses dine ingredienser, og evt. erstatte abrikoserne med pære :-)
  God "ferie"
  Mvh. Lotte

  http://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2012/02/07-Aeblekage-med-noeddelaag.aspx?utm_source=facebook&utm_medium=kage&utm_content=%C3%A6blekage&utm_campaign=uge07_tors

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for linket Lotte :) Den ser super skøn ud, men jeg søger måske istedet en kage, som også kan fryses ned? Men den her ville være et sikkert hit til en omgang aftenskaffe ;) YUM! Endnu en gang tak ;)

   Slet
 3. Du kunne koge æblemos og fryse ned til en hurtig omgang gammeldags æblekage :-) Ellers er æble muffins altså også gode at have i fryseren. Måske med kanel og lidt nødder i ?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og god ferie :-D

   Slet
  2. Ja det var selvfølgelig en idé :) og den med muffins havde jeg også selv lidt i tankerne :) Hmmm. Dejligt med de mange ideer. Gid man kunne lave dem alle :D

   Slet
  3. Og taaaak for pokker :) Den glemsomhed, den glemsomhed ;)

   Slet
 4. Var det noget med en baked oatmeal med frugt? Det er måske lidt mere i morgenmads-genren, men kunne også godt spises som kage - især hvis der kommer endnu mere frugt i. Du har sikkert set den Line lavede den anden dag, men du får lige et link til min her:
  http://hejdis.blogspot.com/2012/01/opskrift-bagt-havregrdhavrekagebaked.html
  Jeg fryser den ned i stykker og giver den fuld knald i mikroen i 2 minutter - så kan man ikke smage den har været frosset :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ååg ja - der har jeg også været en gang før, men synes bare der skal mere frugt i så, end bare æbler og pærer så.

   Tak for linket - jeg lurer lige din opskrift ;) for jeps, har set Lines og har også selv prøvet mig ud i det, men mulighederne for ændringer er jo mange ;)

   Slet
 5. Jeg ELSKER denne æblekage - den er nem og den holder sig frisk længe :-)
  http://opskrifter.tv2.dk/article.php?id=525470

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuh - den ser også ekstrem lækker ud :) Mon man kan tilsætte pærer også? :)

   Slet
  2. Er sikker på, at den også er god med pærer eller både og :-)
   /Katrine

   Slet
  3. Det tænkte jeg også ;) Tak for svaret Katrine :)

   Slet
  4. Forresten er æbler vendt med kanelsukker også rigtig godt som fyld i gammeldags fastelavnsboller.

   - God weekend
   Katrine

   Slet
  5. Tak for tippet Katrine :-) det vil jeg da prøve næste år :-)

   Slet
 6. nøj hvor skønt med 14 dages ferie.
  jeg har ikke selv en god opskrift, men søg i google på the food club. hun har lige bagt lækre æble tærter og pærer tærter med caramel. om ikke andet så er hendes blog et besøg værd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er super skønt :) åååh ja, jeg har godt luret hendes blog - den er fantastisk flot :)

   Slet
  2. ja det er helt vildt så godt det ser ud.

   Slet
 7. Hej CookieCrumble,
  Det brød ser vel nok lækkert ud. Hvad er det for et brød?? Opskrift?

  God ferie
  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte :) Du kan tro det var lækkert og opskriften er faktisk den samme som disse små svende http://krissers-cookiecrumble.blogspot.com/2012/02/fuldkornsbrd.html

   :) Jeg har ved dette brød bare flettet det sammen og bagt det i en brødform :)

   Tak for det og god weekend til dig :)

   Slet