tirsdag den 27. marts 2012

Chai Coconut Oatmeal

- en varm og sød morgenskønhed


For når man stadig går og vakler lidt med snot og halsonde, så må der en masse kaffe og varm grød til - også selvom vejret ikke ligefrem indbyder til varm grød, men nærmere til kold limonade på altanen.

Det er der desværre ikke noget af herhjemme for mit vedkommende, for med hovedet fyldt af snot og ondt i halsen, så er det altså ikke lige sagen at opsøge mere snue. Jeg synes dog det er en kende urimeligt, at det lige skulle ramme mig endnu en gang, for jeg har altså ikke være en af de tosser, som allerede er trukket i shorts og t-shirts, tværtimod. Jeg har dog taget læderjakken i brug, bevares, meeeeen jeg har været polstret med stor strik indenunder og et stort tørklæde i halsen, for netop at undgå denne dumme forårssnue. Det lykkedes mig ikke - ØV!


Nå, nok brok, nu til den herlige morgenmad jeg forkælede hals, krop og sjæl med her til morgen. Opskriften fandt jeg inde hos Vegan Yack Attack, men jeg ændrede en lille smule i opskriften. I får opskriften som jeg lavede den lige herunder.

Det skal du bruge til én mellmstor portion:

2 breve chai the
2 dl. kogende vand
½ dl. skummetmælk
1 dl. havregryn
½ tsk. stødt kanel
el lille håndfuld grofthakkede hasselnødder
- evt. drys med kokosflager

Start med at koge lidt vand og mål derefter 2 dl. op i en kop og kom de to breve i. Lad det trække i 10 min. så det rigtig får lov at give smagen fra sig. Når theen er klar hældes den op i en lille gryde sammen med mælk og havregryn. Grøden koges op til den er fast og "grød'agtig", hvorefter kanel og de hakkede hasselnødder tilsættes og fordeles godt rundt i grøden.

Server grøden varm og med et skønt skævt vaniljesirup udover. Tilsæt evt. lidt kokosflager på toppen, da dette går ufatteligt godt i spænd med kanel og chai smagen. Jeg forestiller mig også at lidt revet æble kunne være ret så lækkert heri.


Nu håber jeg bare denne lækre svend kan hjælpe mig ud af dette snue-helvede, for resten af dagen står på lektier i solen - INDENDØRE!!!!! Håber derfor alle i andre nyder det dejlige vejr udendørs, og evt. kan nyde de tlidt for mig :)

10 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring søde :) Og sjældent har jeg set så lækker grød!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak søde :) ejh men den var jo også helt fantastisk. Både i smag og udseende :) Den må du prøve en dag ;)

   Slet
 2. Hvor er den spændende... Den skal helt sikkert prøves! Har aldrig overvejet at lave chaigrødmix, men det er jo virkelig smart

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej heller ikke mig :-) derfor er det jo så fantastisk med ny inspiration:-) Grøden her kan varmt anbefales :-)

   Slet
 3. I love your addition of coconut, it looks really tasty! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :-) and thank you, for a nice blog whit delicious recipies and great inspiration :-)

   btw. the coconut addition was a great succes ;-)

   Slet
 4. Den er netop afprøvet og det er hvertfald ikke sidste gang. Mums siger jeg bare! Tak for det ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt du kunne lide den :-) og Velbekom da ;-)

   Slet
 5. Okay - det bliver jeg jo nok NØDT til at prøve! Det må om ikke andet være sundere end den "Dark Chocolate Oatmeal" jeg ellers har haft i kikkerten til at spice havregrøden lidt op ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det gør du, det er virkelig lækkert. Haha, hmm tjah tjoh, måske lidt sundere ;-) men ikke meget :-P Den lyder nu lækker, sådan en chokolade oatmeal ;-)

   Slet