tirsdag den 13. marts 2012

Choko-orange Cookies

- og du må bare prøve dem


Opskriften er lavet med inspiration fra Amo's julebagebog, meeen der er ændret lidt i den oprindelige opskrift, da jeg lige synes de skulle have et pift ;) Opskriften som jeg lavede den, får i selvfølgelig herunder.

200 g. hvedemel
150 g. smør eller magarine
1 æg
100 g. sukker
100 g. brun farin
3 tsk. vanillesukker
½ tsk. natron
50 g. hakket chokolade
30 g. hakket hasselnødder (eller mandler)
+ skal og saft fra én økologisk appelsin

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej og dæt så dejen i køleskabet, hvor den køler og stivner natten over (ca. 1 døgn)

Når dejen er færdig med at køle, rul da dejen ud i en pølse med ca. 3 cm. i diameter. Skær så 1 cm. tykke skiver heraf og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir - husk at sætte dem med et godt mellemrum, da de flyder en del ud. Tryk hver enkelt skive flad med en gaffel og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 7 min.


Efter bagning kommes de sprøde basser på en rist og køles helt af, før end de kommes i en lufttæt kagedåse/beholder. Du kan også vælge at servere dem med det samme, selvfølgelig sammen med et is koldt glas mælk :) YUM!

4 kommentarer:

 1. Mmm de ser lækre ud! :O) Den lille fine glasflakske hvor du har mælk i, hvor er den købt henne? Har nemlig været på jagt efter sådan nogle, men uden held indtil videre..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var de sørme også :) hvilket ses tydeligt i mængden der er tilbage, elle rmangel på samme, for krukken er tom ;)

   Flasken var jeg heldig at finde på et loppemarked, for jeg har heller ikke stødt på dem i shops rundt omkring :) Du må på loppetur og lede ;)

   Slet
 2. Ups, dem må jeg da vist nok liiiige lave på et tidspunkt! Jeg værdsætter kombinationen af chokolade og appelsin.

  SvarSlet
  Svar
  1. And so do I :) Disse er frygteligt gode Bitten!!!!!

   Slet