- sprøde, smagfulde, saftige og hammer smækre
Ja det er vel hvad man kan kalde de 4 s'er, og det er så sandt som det er sagt; de her stykker er virkelig virkelig to die for x 9, for hoooold nu op hvor er de lækre. Ja jeg vil nærmest gå så langt og sige, at det er de bedste brød jeg hidtil har lavet.
De har den dejligste sprøde skorpe og et dejligt sagtigt og blødt indre, som havde vor kære bager kreeret dem. Og ja, det var også en sådan duft, der spredte sig i hele lejligheden, da disse skøn'herligheder var i ovnen.
Opskriften er tyvstjålet fra den søde Sabina, men jeg havde ikke helt de sammen ingredisenser på lager, så jeg brugte hvad jeg havde, men fulgte dog målene og fremgangsmåden :) Du kan herunder se, hvordan jeg fik bakset mine kernestykker sammen :)
Surdej:
5 g. gær
2 dl. lunken vand
2 dl. hvedemel
Dej:
3 dl. surdej
10 g. gær
4 dl. vand
2 dl. skårne rugkerner
2 dl. fiberbageblanding
1 dl. fuldkornsspeltmel
2 tsk. salt
350 - 400 g. hvedemel
2 dl. solsikkekerner
Hvis du ikke er så heldig som mig, at have fået en sjat af en herlig surdej af den kære Sabina, ja så må du igang med at lave en selv. Det tager 3 dage, så hvis du skal bage disse basser, så skal du lige være i god tid ;) Men først laves surdejen altså. Rør derfor gæren ud i vandet og rør melet i. Kom hele herligheden over i et glas, kom husholdningsfilm over det og prik huller i det. Lad det så stå i køleskabet i 2-3 dage. Den er klar når dejen bobler og dufter syrligt.
Når de 3 dage er ovre, er surdejen færdig og de uimodståeligt lækre kernestykker kan laves. Bland nu rugkerner, fiberbageblanding, speltmel og vand sammen i en lille gryde og kog det op i ca. et minut. Lad det herefter køle ned til stuetemperatur før du anvender det.
Imens kerneblandingen afkøles rører du de 10 g. gær ud i de 3 dl. surdej. Herefter tilsættes kerneblandingen sammen med salt, og det hele røres godt sammen. Ælt som det sidste hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være klæg og klistret. Kom herfter dejen over i en skål, dæk den til med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet i 12-14 timer.
Imens kerneblandingen afkøles rører du de 10 g. gær ud i de 3 dl. surdej. Herefter tilsættes kerneblandingen sammen med salt, og det hele røres godt sammen. Ælt som det sidste hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være klæg og klistret. Kom herfter dejen over i en skål, dæk den til med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet i 12-14 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i en times tid, så den opnår stuetemperatur. Slå herefter dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud i et rektangel (ca. 2 cm. tyk) og skær 9-12 firkanter ud. Placer dem så på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min under klæde.
Pensl nu stykkerne med et sammenpisket æg og drys solsikkekerner ud over hvert enkelt stykke. Bag stykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min. Lad til sidst stykkerne afkøle på en bagerist før servering.
Aaaaaahmen hvor ville jeg nærmest tvinge jer til at lave disse, hvis jeg ellers kunne det :) For de er bare virkelig virkelig lækre - også holder de sig friske i længere tid end "normalt" brød (uden surdej) Og ja - jeg må da tilstå, at når man først har fået en sjat surdej af en god veninde, som har stået for den hårde "graviditet", så er det sgu slet ikke så svært igen, at bage brød med surdej :) HURRA!!!
Og Orla lever stadig i bedste velgående - DOBBELT HURRA :)
Aaaaaahmen hvor ville jeg nærmest tvinge jer til at lave disse, hvis jeg ellers kunne det :) For de er bare virkelig virkelig lækre - også holder de sig friske i længere tid end "normalt" brød (uden surdej) Og ja - jeg må da tilstå, at når man først har fået en sjat surdej af en god veninde, som har stået for den hårde "graviditet", så er det sgu slet ikke så svært igen, at bage brød med surdej :) HURRA!!!
Og Orla lever stadig i bedste velgående - DOBBELT HURRA :)
HURRRAAAA for Orla:)
SvarSletGodt du holder liv i ham!
Jeg elsker også de her kernestykker, for de bliver gode hver gang- man kan slet ikke smage, at der hverken er olie, smør eller yoghurt i!
Jeg har også lavet dem med forskelligt mel, forskellige bageblandinger, forskellige kerner, revet gulerod osv, så det er bare at bruge hvad man nu lige har lyst til.
Jeg passer simpelthen SÅ godt på ham :) Hils du blot Herman og sig, at hans søn er i gode hænder ;)
SletNej, netop - også får de bare den her sprøde dejlige skorpe, som fandme bliver ved med at være sprød - aaaahmen jeg er vildt fan :) Jeg tror også jeg skal prøve mig ud i en omgang med gulerod, uuhm :)
Nøj hvor jeg bare glæder mig endnu mere til, at Silvio bliver voksen og brugbar i brød! Mit første projekt må helt klart være disse stykker.
SvarSletDet skal du HELT SIKKERT gøre Bitten - de er simpelthen SÅ lækre. uhhhm. Jeg er ret træt af, at jeg ikke fik et med i madpakken i morges, meeen sådan kan det gå, når man glemmer at stille sit vækkeur :/
SletIh dem har har planlagt at bage i dag ;)
SvarSletiiih - det skal du dælme glæde dig til :) de er BRAND-fantastiske :)
SletDe ser gode ud! men jeg er skisme i tvivl om jeg har slået Rupert ihjel?!? Jeg brugte ham i weekenden, men nu ved jeg ikke om han stadig er i live...
SvarSletNooooo? :O Har du ikke madet ham? SHIT MAND! Du bliver nødt til at skynde di gu dog se om han er i live, og om han ånder. Ellers må du ty til kunstig åndedræt :)
SletJeg får helt lyst til at spise billedet... Jeg kan kun forestille mig hvor dejligt de også må dufte...
SvarSletJeg forsøger at starte en surdej op efter Miss Muffins opskrift - og disse står helt sikkert på listen...
Haha, iiih det var sødt sagt :) og ja, der duftede bare SÅ dejligt. Uhhhm. Ahmen så må du virkelig også lave disse basser - guf siger jeg bare :)
SletDe ser dejlige ud - klap Orla fra mig :-D
SvarSletDet er hermed gjort ;-)
SletVirkelig nogle gode boller :-) Både min kæreste og søster er helt vilde med dem - SKØNT.
SvarSletHar også bagt mange af dine andre opskrifter, og er endnu ikke blevet skuffet :-)
Tænkte om du måske har en opskrift, hvor du bruger fiberbag, som du vil dele?
De er også Dejlig I også nyder godt af dem ;)
SletDesværre har jeg ikke en opskrift med fiberbag!
De ser virkelig lækre ud, men hvor i processen tager du surdej fra til næste gang?
SvarSletDet gør jeg ikke :) Jeg har en surdej jeg istedet "fodrer", stående i køleskabet :) Så er der altid surdej på lager, uden at der skal tages noget fra den dej du er igang med at lave :)
Slet