tirsdag den 17. april 2012

Basilikumpesto

- af den hjemmelavede slags


For efter at have to hele store potter basilkum stående i vindueskarmen, som havde vokset sig så kæmpe store, så var det ved at være tid til at "høste" de grønne svende.

Det blev derfor til en lille portion hjemmelavet basilikumpesto, for selvom jeg havde to hele potter, så vejer det jo ikke synderligt meget, når først det kommer op i vægten. Jeg fandt derfor lidt inspiration her hos Catarina, som havde en fin opskrift der ikke var for voldsom. Jeg ændrede dog yderlige i mængderne og min version af opskriften får I herunder.

25 g. frisk basilikum
30 g. ristede pinjekerner
1 fed hvidløg
20 g. parmesan
3/4 dl. olivenolie
Salt og peber

Rist først dine pinjekerner på en pande til de er gyldne og kom herefter det hele op i en blender, hvor hele massen blendes til en fin og blød pesto. Smag til sidst til med salt og peber, til den rette mængde er nået.Hæld din pesto på glas (du kan bruge et gammel syltetøjsglas, olivenglas eller et sylteglas mm.) og opbevar det på køl. Da der er tale om rene råvarer har denne pesto selvfølgelig en meget begrænset holdbarhed, men hvis du laver den sammen mængde som i opskriften her, så er der ingen tvivl om, at du vil nå at få brugt hele portionen op.

Nyd den frisklavede pesto på et nybagt rugbrød og med et lækkert stykke pålæg. Jeg kan varmt anbefale et par skiver magert kyllingepålæg eller bedre endnu, et par skiver god serrano skinke :) Yum yum yuuum.

12 kommentarer:

 1. Åhhh Pesto... Det er bare det grønne guld. Jeg tror jeg må lave en portion her til weekenden og så bare smovse :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - det grønne guld, ooooh yes jeg er med på den vogn :) Uhm ja, og man skal nemlig smovse, men man kan vel heller ikke lade være, når først det er der? :) God fornøjelse ;)

   Slet
 2. Når man først har smagt hjemmelavet pesto, så vender man aldrig tilbage til dem, man kan købe i supermarkedet :-)

  Rigtig smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - oooooooh en fryd altså. Jeg er også bange for, at hele mit køkkenvindue nu må beplantes endnu mere med basilikum :)

   Taaak for det søde de :$ Hvad kan jeg sige, grøn er bare fotogen? :)

   Slet
 3. Jeg har før frosset pesto med udemærket resulatat- især i sån en isterningebakke, så man bare lige kan vende det ud, som man skal bruge. Bakken er dog umulig at få ren igen bagefter:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor smart :) Det må jeg da prøve, meeeen med en billig isterningebakke fra IKEA kan jeg høre ;) Haha.

   Slet
 4. Nej, nej, nej hvor ser det lækkert ud. Der er et eller andet helt utroligt overskudsagtigt over hjemmelavet pesto - og så smager det også bare bedre. Virkelig smukke billeder. Jeg tror basilikum-grøn er min yndlingsgrøn ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du har helt ret - og det var da vist også i et kort øjebliks overskud, at jeg fik det bakset sammen. Det er bare så nemt og hurtigt gjort, hvis man har ingredienserne, og da basilikumplanten var ved at æde vindueskarmen, så måtte der handles :)

   Taaak søde :) og ja, basilikums grøn er vist bare ret fotogen ;)

   Slet
 5. Det ser lækkert ud! Hvilken pamesan bruger du?
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line :) Til denne fætter brugte jeg bare sådan en kedelig "for-revet" en i pose fra føtex ;)

   Slet
  2. Tak for hurtigt svar! :-) Altså sådan noget i en orange pose til omkring en 10er? Ja, er ikke helt inde i osteuniverset. . . Men hvad kan man ellers bruge? :)

   Slet
 6. Njaaah det kommer lidt an på hvilket mærke de fører i netop din føtex, eller ogs tænker du måske på mozarella eller cheddar? De er nemlig i sådanne gule eller orange poser og koster en 10'er ca. men pparmesanen er en anelse dyrere. Du kan godt undlade parmesanen i din pesto, men den smager nu bedst med :)

  SvarSlet