tirsdag den 17. april 2012

Jordbær havregrød

- og en snert af sommer


For selvom havregrøden for mange kun er flittigt brugt i vinterhalvåret, så holder den altså hele året rundt for mit vedkommende. Jeg kan ganske enkelt ikke undvære det lækre lune og meget mættende måltid - sommer og vinter, ellers bliver jeg ilter :-)

Denne morgen blev grøden dog en smule anderledes, for efter en weekend i sommerhus og en glemt bakke jordbær i køleskabet, så havde de små røde sommerfrugter godt af at blive brugt. Og hey - apropos vinter og havregrødsvejr, hvad passer så bedre ind end en portion nu, hvor haglen altså står ned her i Aalborg :) Jeg hygger bare indendøre med min grød imens så, muhaha :)

Nå, men de små røde bavianer blev derfor vasket, pillet og most og til sidst vendt i min lune portion havregrød. Uhm - ikke dårligt siger jeg bare, og smart. For sammen med din sunde og mættende havregrød får du samtidig indtaget en god portion frugt - og sidst men ikke mindst, så er grøden her jo også lavet i bedste "stop spild af mad" ånd :)

Opskrift til én portion havregrød

1 dl. havregryn
2 dl. vand
ca. 10 moste jordbær, små (eller hindbær)
+ en sjat vaniljesirup for ekstra sødme (sukker kan anvendes)

Lav din havregrød som sædvanligt - jeg plejer at lave den i mikroovnen :) Mos herefter dine jordbær med en stavblender/blender (eller i hånden med en gaffel) og vend den rundt i den færdige og lune grød.

Hvis dine jordbær er kolde efter en tur i køleskabet, så kan du lige lune hele herligheden i mikroovnen i 10 sek. efter det hele er blandet sammen. På den måde gør den kolde jordbærmos ikke grøden kold og kedelig til sidst :)


Som prikken over I'et kan du strejfe grøden med en sjat vaniljesirup, og på den måde får den en dejlig sødme, for selvom der ikke længere er vinter (selvom man skulle tro det med alt det hagl), så smager de spanske jordbær altså heller ikke helt af sydens sol og sommer endnu :)  

8 kommentarer:

 1. Det lyder da rigtig lækkert :) jeg har tit blendet banan med blåbær og hældt det over min havregrød, det er også rigtig lækkert :) hilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm ja, det lyder også virkelig lækkert og friskt :) Det må jeg prøve en dag. Tak for tippet ;)

   Slet
 2. Uuuhhhmm, jeg er HELT med på havregrødsvognen året rundt! :) Jeg synes også det er et godt mellemmåltid inden træning :)

  http://liseogtine.wordpress.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm ja. Jeg kunne godt forestille mig, hvor godt det også er som mellemmåltid. Det må jeg til at gøre noget mere i :-)

   Slet
 3. Total god stili den gode stop-spild-af-mad-ånd! We like! :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Selina :) Jeg synes også det var en helt fin kombi - og det må da kunne hjælpe lidt til, med at bringe sommeren frem snart ;)

   Slet
 4. Hov, der skulle stå "stil"...

  SvarSlet