torsdag den 5. april 2012

Mini doughnuts

- i påskeforklædning


For siden jeg fik sådan en fantastisk "doughnut-maker" (som vel belv købt i vinteren 2010?), så har det ikke været ude af skabet siden, og det er altså skammeligt. Oprindeligt købte jeg den egentlig sammen med Marie og Camilla fra studiet, og den blev indviet til en god omgang gruppearbejde, meeeeeeeeen den er aldrig kommet videre herfra, så måske det snart er blevet deres tur til at låne Mr. Doughnut Maker ;)

Nå, men i så fald skulle den lige luftes lidt idag, da jeg fik en ustyrlig lyst til vafler til morgen. Da vi faktisk ikke ejer et vaffeljern, ja så måtte det jo blive det næst-bedste, mini doughnuts - og det var bestemt ikke nogen dårlig beslutning.

Opskriften er snuppet direkte fra det hæfte der var med den fine D-maker. Jeg fulgte den oprindelige opskrift til punkt og prikke den første gang jeg lavede basserne, men denne gang tilsatte jeg lidt ekstra kanel, da jeg jo er en hund efter det lækre lækre krydderi :)


I får herunder den oprindelige opskrift, og så kan du jo altid vende lidt ekstra kanel i, hvis du ligesom mig, er ligeså pjattet med lidt ekstra kanelsmag ;) Her skal det selvfølgelig nævnes, at man selv kan eksperimentere lidt med opskriften, så den også kan bruges i andre sammenhænge. Lidt tips og ideer hertil, er nærmere beskrevet nederst i indlægget :)

Opskrift: Giver mange mini doughnuts

4½ dl. hvedemel
1,7 dl. sukker
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. muskat
1/4 tsk. kanel
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. salt
1,7 dl. skummetmælk
2 sammenpiskede æg

Rør først alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt så mælken og de sammenpiskede æg. Rør hele dejen godt sammen, så der ingen klumper er at se.

Varm nu din doughnut-baker op og sprøjt den med lidt sprayfedt (eller smør den med andet fedtstof) inden første omgang bages. Fordel så dejen ligeligt i ringene - dette gøres nemmest ved at fylde dejen i en sprøjtepose (eller alm. pose) med et lille hul/tyl og på den måde "sprøjte" dejen ud i doughnut-ringene. Hvis du har en squeeze-bottle på lager, så er disse at foretrække :)

Når dejen er fyldt ca. 3/4 op lukkes låget ned og dine doughnuts bages i ca. 3 min. til de er gennembagte og gyldne. Her gør det ikke noget, hvis man letter låget og lurer lidt til dem.Du kan spise dem til både morgen, eftermiddags og aftensnack og du kan spise dem med lige hvad du lyster. Du kan evt. dække dem med glasur, drysse dem med flormelis, dyppe dem i chokolade eller spise dem som æbleskiver, med syltetøj, flormelis og/eller sukker :) Du kan selvfølgelig også spise dem som de er, lune og lækre - og tro mig, det kan man slet ikke lade være med, når først man står i processen ;) HAPS! Der røg da et par stykker............eller 7 :) Muhahaha.

Endvidere tænker jeg, at de vil klæde et smukt dækket brunch bord, hvor du både kan spise dem som noget sødt (fx som alternativ til pandekager), eller du kan ændre lidt i opskriften, mindske sukkermængden, undlade kanel og tilsætte lidt finthakkede friske krydderurter og wupti, så er der "brød" til dine scrambled eggs, laksen eller osten. GUF :)

En ting er i hvert fald sikkert - jeg skal have mini doughnuts til min morgenmad i morgen, for det er dødlækkert, samtidig med at jeg har en hel del af basserne tilbage ;) Peter var jo ikke hjemme til at hjælpe mig af med dem alle.

18 kommentarer:

 1. Har lurret på sådan en maskine, men har tænkt NEJ, den kommer bare til at bo bagerst i skabet.. Men de ser altså såååååå nuttede ud at jeg tror , den MÅ købes alligevel........

  Rigtig god påske

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, den er altså også fin, og ja - den fylder i skabet, men når du først har den, så ville man ikke være foruden :-) For så manglende den jo lige på en dag som igår ;-)

   Slet
  2. Ja... Har sagt til Fruen at den skal indkøbes hvis hun render ind i en.......... :-)

   Slet
  3. Haha, sååååådan skal det lyde ;) Den er altså også hyggelig.

   Slet
  4. Føtex har dem for tiden til 70 kroner :-) Jeg så dem nemlig da jeg var nede og handle den anden dag, og ærgede mig over jeg lige havde bestilt en som kostede mig 100 kroner med forsendelse, hehe..

   Slet
  5. iiih for pokker - ja der kunne du da lige have sparet en smule, men nu har du det ;) HURRA! :)

   Slet
 2. De er jo übercute! Jeg har en form (i stil med muffinform) til mini-doughnuts liggende, men har endnu ikke afprøvet den. Nu får jeg helt lyst til at hive den ud af skabet og gå i gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, de er da ret pusse'nusse søde :) og hvis man ikke allerede var i påskehumør, så kan man da ikke undgå at blive det? :) Ja jeg har faktisk godt set de der mini-doughnuts "pander", og de fungerer med garanti ligeså fint :) Hvis du ikke har prøvet den endnu, sååå er jeg nærmest forpligtet til at sige - UD I DET KØKKEN NU :)

   Slet
 3. Tror du ikke godt man kan lave dem uden muskat? For gider næsten ikke lette røven op i super best, og har alt det andet der skal bruges :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. J mon ikke man kan :) Jeg tror sagtens du kan undlade det, da de jo ikke smager igennem af muskat :)

   Slet
 4. Hej!:-) sikke en god blog du har! Har gemt en masse af dine opskrifter... Er helt vildt med din brug af lakrids i desserter. Har du smagt lakridspulver med popcorn og smeltet smør?:) smager fantastisk!

  Nåh, til sagen... Hvis man gerne vil lave chokolade donuts med denne opskrift, hvad anbefaler du så man bruger?

  Og det er jo helt fantastisk at du får sponsoReret en masse!:) hvilken magi tryller du med da?

  Hilsen en københavner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind mange tak :) Mht. lakidsen, så har jeg ikke lige prøvet den version af popcorn, men det lyder spændende :)

   Lige ift. chokoladeopskrift til donuts, så ved jeg ikke lige hvad jeg ville gøre. Måske ville jeg egentlig bare bruge den opskrift og så klistre dem ind i smeltet chokolade :)

   Slet
 5. Hej
  Dine doughnuts ser rigtig lækre ud, har købt en maskine og prøvet din opskrift. Men havde problemer, de ville ikke få samme farve på begge sider. Er det normalt at man skal vende dem?
  Mvh jyden

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløøøj :) Mange tak - de er også skønne og nemme :)
   Altså mine bliver også meget lidt mørkere på den ene side, men det er ikke noget der gør noget, og ikke noget der generer mig - heller ikke ift. udseendet. For nej - du skal ikke vende dem.. :) Men er der meget stor farveforskel på de to sider? I så fald kan det måske være din maskine, der er lidt ustabil?

   Slet
 6. Overvejer at investere i en donut maker, men er i tvivl om donuts kun er gode samme dag som de er bagt eller om de er lige så gode dagen efter?

  SvarSlet
 7. Det fungerer lidt ligesom ved vafler - de er bedst samme dag. De kan dog helt fint fryses ned og varmes op i ovnen, hvor de dermed også får lidt sprødhed tilbage.

  SvarSlet
 8. Hvor skaffer jeg en donutbaker.??
  Jeg anede ik' engang, at sådan en fandtes.
  Kan den købes i bilka ???
  Mvh. akkabmp@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidl har det i ny og næ - ellers på nettet eller i kop&kande, inspiration mm :)

   Slet