lørdag den 5. maj 2012

Hindbærsnitter

- med en snert af Frk. Anna


Og nej, det er selvfølgelig ikke fordi jeg har moslet gamle tante Anna ned i disse lækre snitter, men jeg har derimod stoppet dem op med en lækker omgang hindbærmarmelade fra Frk. Anna, som jeg jo var så heldig at få lov at teste.

Opskriften på selve snitterne er fundet inde hos Line, meeeen jeg ændrede en smule og tilsatte lidt vanilje, da jeg altid har lavet hindbærsnitter med vanilje, så det hører sig altså bare til i min verden ;) Ellers fulgte jeg såmænd både opskrift og fremgangsmåde som Line beskriver det, men for en god ordens skyld, får i lige min version også :)


Opskriften giver omkring 6 store snitter (men 12 små passer bedre, da de jo er ret søde i tunge, og så kan man jo også bedre få sig til at tage flere snitter, hvis man får lyst til det, da de jo ikke er så store)Win win :)

300 g. hvedemel
200 g. smør i tern
100 g. flormelis
2 æggeblommer
1 stk. vaniljestang

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og fordel dem herefter ud en lille del af de 100 g. flormelis. Dernæst samles smør, mel og flormelis til en blød masse (incl. vaniljen) og herefter tilsættes æggeblommerne. Når de er fordelt jævnt i massen tilsættes melet lidt efter lidt og der røres indtil dejen er jævn og glat. Herefter stilles den på køl i en times tid.

Når dejen har sat sig vendes den ud på et meldrysset bord, hvor den deles i to portioner og hver del rulles så ud til to lige store kvadrater.

Hver "dej-kvadrat" bages ved 180 grader i ca. 15-20 min. eller indtil de er gyldne i kanten. Når begge kvadrater/bunde er bagt køles de helt af før de samles. Når begge bunde er helt afkølet smøres et godt lag hindbærmarmelade på den ene bund og den anden vendes forsigtigt ovenpå. Dette gøres nemt ved at bruge bagepapiret som hjælp, til lige at vippe bunden over på den smurte bund med.

Når bundene er samlet laves en tyk og fin hvid glasur, som smøres godt ud over hele herligeheden. Til sidst kan der pyntes efter s,ag og behag - jeg brugte selvfølgelig frysetørrede hindbær :) Der skal jo være en rød tråd ;)
Når den store snitte er pyntet færdig, skæres den ud i mindre snitter med en meget skarp kniv, placeres dernæst på et hyggeligt og fint fad, stilles forsigtigt ind på bordet og tæl så i et roligt tempo, og se hvor langt du når, før et par menneskelige "snitter" har haft fingrene i fadet :)

Det varede i hvert fald ikke længe før mine snitter var at finde på fadet, for nøøjh hvor har jeg egentlig cravet hindbærsnitter længe. Svigermekanikken hjalp heldigvis til igår, både med at fortære hvederne, men også med at få bugt med de mange snitter, for ellers var jeg da gået helt i sukkerchok!!!!!

14 kommentarer:

 1. Uh.. sådanne skønherligheder har længe stået på to-do listen herhjemme og nu da endnu mere. Men mon ikke jeg må pleje kroppen idag og gemme det til en anden god gang. Puha hvor du frister mig :)
  Håber det går godt med skrivningen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. haha, det samme har den for mit vedkommende, så igår skulle de altså laves, og skønne blev de :) Jeg tror det er godt til dig, at du tog dig en slapper idag ;) Mht. skrivningen, så har den idag været ikke eksisterende grundet konfirmation, og i morgen står den på job. PYH! Jeg tror derfor virkelig, at jeg får brug for din opbakning mandag, tirsdag og onsdag, hvor den står på intensiv skrivning ;)

   Slet
 2. Mmmmmh hindbærsnitter er næsten en sikker vinder. De ser virkelig gode ud! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Som uddybning mener jeg selvfølgelig at hindbærsnitter næsten altid er en sikker vinder :)
   Der havde lige været nisser på spil på tastaturet ;)

   Slet
  2. De er bare en sikker vinder :) og lækre var de - hjemmebagte snitter er bare bedst ;)

   Slet
  3. Haha, det kender jeg alt for godt ;) Jeg vidste hvad du mente ;)

   Slet
 3. Nøj hvor ser de lækre ud - total topprofessionelle! :O) Har en kæreste, der elsker hindbærsnitter, så må vist hellere lige se, om jeg kan gøre dig kunsten efter ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. iiiih altså - tak for roserne Heidi :) Det var pænt sagt :) Uff, jamen ja, så må du da helt klart igang, men frygt ej, det er nemt gjort og de smager himmelsk :) Er sikker på kæresten vil føle sig ret værdsat, hvis du lavede ham sådan en omgang ;)

   Slet
 4. Hvor er de bare fine! Bagte du dem på varmluft eller alm. ovn? :)

  SvarSlet
 5. Taaak :) Uha, alm. ovn - bruger aldrig varmluft til noget af mit bagværk, da jeg ikke stoler helt hundrede på min ovn og den funktion ;)

  SvarSlet
 6. Super :) Tak for det hurtige svar!

  SvarSlet
 7. HEJSA :)
  hvor ser de lækre ud!
  hvor meget hindbærmarmelade går der ca. til??? :)
  knus sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også VILDT lækre :) Jamen du skal nok regne med næsten et helt glas ;) Man skal jo ikke være for fedtet med den skønne røde blanding ;)

   Slet