torsdag den 10. maj 2012

McDonald's Cook Book

- ja den er god nokFor McDonald's kører lige nu, en konkurrence som handler om at skabe sunde måltider, som samtidig er hurtige og nemme at lave. Derfor får du nu chancen for, at komme med i en ny kogebog, og dermed få dine lækre og sunde opskrifter ud til tusindevis af danskere landet over.

McDonald's kommer ikke selv til, at sætte retterne i produktion - bare rolig, men kommer derimod til at udgive kogebogen i trykt format, som forventes at være klar til september. Bogen ville kunne købes i McDonald's restauranter landet over.

Om sund mad i hverdagen skriver McDonald's selv følgende:

Måltidet – det vigtigste møde i din kalender

At lære at lave mad er mindst lige så vigtigt som kunsten at stave eller regne. Derfor hører måltiderne til de vigtigste møder i din travle kalender, fordi de er med familien.
At spise sammen er et spejl af, hvordan vi har det med hinanden – og hvor vi er henne lige den dag… i godt humør/mindre godt humør.
Faktisk har tidligere undersøgelser vist, at børn tager ekstra på i vægt og spiser langt mere usundt, hvis ungerne slet ikke kender til faste måltider omkring spisebordet. Så et måltid handler om meget mere end at blive mæt – det handler om nærvær og fælleskab i familien

At lave mad sammen et par gange om ugen er en unik mulighed for at komme tættere på hinanden – uanset hvor små eller store børnene er. Eksperter er enige om, at når børn er med i køkkenet, lærer de samtidig at lave sund mad – og dermed er grundstenen lagt for sunde vaner senere i livet. For så længe der står sund mad på menuen de fleste af ugens dage – og hverdagen er proppet med masser af leg + aktivitet – så er der også ok indimellem at spise mindre sundt og hygge sig med gode sager.


Det eneste du skal gøre for at være med er, at uploade dine sunde opskrifter med tilhørende billede her: http://opskrifter.mcdonalds.dk/tilfoj-opskrift/ og deltag på den måde i kapløbet om at få din bedste og sundeste opskrift godkendt af diætist Rikke Lunau Storm, der udvælger de 20 bedste opskrifter til kogebogen.

Du kan både uploade opskrifter i kategorierne; morgenmad, madpakke, aftensmad, kager og snacks, men det skal selvfølgelig være de sunde af slagsen :)

Du kan hele maj måned uploade dine bedste opskrifter, og hvis du uploader inden 1 juni vil du være med i lodtrækningen om 10 gavekort á 500 kr. til Irmatorvet.dk - så det er bare om at komme igang derude :) Hiv jeres sunde'sider frem, lav en skøn ret og smid den ind på siden, for hvem ville ikke gerne med i en kogebog? Ja og endda en sund en af slagsen? :)

du kan selvfølgelig læse meget meget mere om selve konkurrencen og hele konceptet omkring dette initiativ via. dette link - http://opskrifter.mcdonalds.dk/, hvor du også kan se de allerede uploadede opskrifter, så du ved hvad du er oppe i mod ;) Der er endivdere også gode tips og tricks til, hvordan du kan tage pæne og brugbare billeder af dine dejlige og sunde retter, så de tager sig ekstra godt ud, når Rikke skal vurdere og kåre vinderne ;)

1, 2, 3 GÅ SUND-AMOK!

2 kommentarer:

  1. Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde......

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, nej det er jo så det :) Godt man bare kan gøre begge dele så ;)

      Slet