onsdag den 9. maj 2012

Mit personlige fotostudie

- og jeg er ikke til at stoppe nu


For da Chillum er sååååå glad for at give sin mor gaver, så kunne hun ikke vente til på søndag, hvor der jo er mors dag, med at give mig den gave hun helt selv har været ud at købe for sine lommepenge (måååske med lidt hjælp fra en venlig "far"). I pakken var så dette utrolig fine fine kit - nemlig et mini fotostudie til produktbilleder med udskiftelige baggrunde i fire farver: sort, hvis, rød og blå, samt to dagslyslamper og et fint stativ til kameraet. Er det ikke bare for fint??? Nu er det derfor slut med dårlig belyste aftenbilleder og slut med jagten på det perfekte dagslys! Hurra - vinteren og de deprimerende mørke tider er nu også reddet :)

Jeg er i hvert fald ovenud glad for det, og har glædet mig hele dagen til at få leget igennem og eksperimenteret med det. Det blev så gjort her til aften, for jeg skulle jo lige have stillet min nysgerrighed og se hvor stor forskellen egentlig er - og den er faktisk stor. Prøv selv at se med herunder.

Billede uden dagsbelysning

Billede med dagsbelysning
Billede uden dagsbelysning

Billede med dagsbelysning

Som I kan se, er det øverste billede noget mere "gult" i farverne, hvorimod man på det nederste billede kan se, at chokoladen rent faktisk er hvid, og ikke gul :) Det samme sker med orkideen, som bliver meget mere klar med dagsbelysningen på.

Og her skal det lige siges, at det kun er det øverste billede (det af hele kittet) der rent faktisk er taget i det rigtige dagslys, da billederne af blomster og "voksennutella" er taget for ½ time siden, for netop at vise hvor stor en forskel der er, og hvor godt mit lille fotostudie virker, selvom der "næsten" er helt sort udenfor.

Jeg er allerede ret glad for mit fine kit - så nu kan sene aftenbilleder, mørke vinterdage og overskyede sommerdage bare komme an :) Jeg er i hvert fald klar med min lille lyshule ;)  

Da mange har efterspugt et "købested" til dette fine kit, så får I da lige det korrekte link herunder:

Tusind tak for den tidlige "mors dags" gave Chillum (og Peter) - jeg må indrømme, at jeg er noget mere begejstret for denne gave, end en flot  buket blomster ;) TAK!

36 kommentarer:

 1. Manglende dagslys er vist enhver madbloggers mareridt, men det ser super fint ud, det du har fået. Må man spørge hvor det er købt, eller hvad det hedder? Og hvad med lamperne, følger de med i sættet eller er de købt separat?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, men nu skulle det problem være nogenlunde løst :) Jamen det hedder et fotostudie og er købt på ebay :) Det er gemalen der har købt det (han er en haj til det med ebay), men lige præcis hvilken "forhandler" han har købt det ved, ved jeg desværre ikke. Jeg ved dog, at det er købt på den tyske ebay og at du kan finde mange via. dette link: http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=Fotostudio&_sacat=See-All-Categories

   Sættet var et helt kit, hvor lamperne også var med i :)

   Slet
 2. Svar
  1. Jaaa, den er simpelthen så dejlig en gave :)

   Slet
 3. Er helt enig med Heidi, du må da fortælle hvor man får sådan noget udstyr og evt en pris... Dont leave us hanging ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ;) Tjek øverste kommentar Sabrina :) Jeg skal dog nok finde det præcise link når jeg får fat i gemalen senere ;)

   Slet
 4. Det ser meget spændende ud - hvor kan man købe sådan noget udstyr ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også vildt lækkert og ret smart :) Det er købt på eBay ;)

   Slet
 5. Først er jeg misundelig over, at du får en morsdags-gave, for det gør jeg ikke.
  For det andet vil jeg sq også have sån et studie der!!
  Peter har sikkert fundet det på nettet, han er ret sej til den slags- nu går operation "plag livet af Kristian igang":)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ååååh stakkels dig :( Der føler jeg mig faktisk ret heldig, for det har de to kæledyr været ret gode til altid :) Men hey - du skal vist ikke klage, for så får du så meget andet på andre mystiske tidspunkter ;)

   Haha, du har ret ;) Det er selvfølgelig et af Peters eBay kup ;) Elsker aktion: "plag livet af kristian" - og jeg glæder mig til at høre mer om, hvordan du har tænkt dig at gribe den an, i aften ;)

   Slet
 6. Følger med flokken og spørger hvor man kan købe sådan noget udstyr henne?

  Er vildt misundelig! :)

  Sabrina
  www.brineh.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kittet er købt på eBay ;) du kan. evt. tjekket øverste kommentar og svar derpå ;) Et mere præcist link kommer, så snart jeg får fat i det og gemalen ;)

   Slet
 7. Jeg har tit overvejet at anskaffe mig sådan et lille fotostudio... men har ikke lig fået taget mig sammen :o) Men det ser godt ud!

  SvarSlet
 8. Wow...Hvor er det flot! Det har længe stået på min to-do liste selv at lave sådan et, men et der er proff lavet må da være det ultimative! Tilslutter mig alle andre og spørg': Hvor er det købt henne?! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja jeg må indrømme at det er ret proff i hvert fald ;) Jeg er SÅ glad for det. Mht. købestedet, så er dette eBay! Du kan også tjekker den øverste kommenatr og svar herpå, og så lover jeg at indsætte det præcise link i selve indlægget, så snart jeg får fat i gemalen senere ;)

   Slet
  2. Hehe, ja har godt tjekket det! :) Det må på ønskelisten :)

   Slet
 9. Dét der Kristine - det er ren blær! :) Hvor er det fedt, sikke en god Mor's dags gave, så meget bedre end blomster :)
  Jeg glæder mig til og se dine smukke billeder, for det er virkelig bare noget, som du er super god til! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, i knoooow Anne :) I KNOW! Og ja, kunne man ønske sig mere, og så i mors dags gave? Ahmen jeg er så glad for det. Sikke nogle dejlige kæledyr jeg har mig herhjemme hva? :D

   Tak søde! Det var virkelig en rose der sad - og den bliver hængende lang tid endnu :$ :) Tak søde Anne!

   Slet
 10. Det er eddermanme fikst, det dér!
  Jeg går slet overhovedet ikke så meget op i billedtagningen, men hvis jeg gjorde (det kommer måske, når jeg bliver rig), vil jeg også have sådan et fint lille studie :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Oooh yes :) Haha - glæd dig til du bliver rig Bitten :) det glæder jeg mig også til, at jeg bliver. HVis det nogensinden sker!!!!!!!

   Slet
 11. Sikke et fiks set-up! Dine billeder var jo i forvejen rigtig flotte. Nu kan det næsten ikke blive bedre jo :-)
  Jeg vil lige komme med et tip :-) Jeg har prøvet at få stjålet nogle billeder på Facebook, og det var altså ikke særlig fedt at prøve. Så jeg går meget op i at "beskytte" mine billeder. Selvom man ikke helt kan stoppe det, så kan man jo gøre det lidt mere besværligt ;-)
  Her til morgen fandt jeg følgende link:
  http://www.buildabetterblog.com/2011/01/disable-copying-of-images-in-your-blog.html
  Hvis man følger linket, så kan man forhindre at folk kan højreklikke og så gemme billeder. I stedet kommer der en teksboks hvor der står f.eks. "Dette billede tilhører mig". Eller hvad man nu vælger at sætte ind når man følger linket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er ret fikst :) og tak for det Louise :) Det var en skøn ros.

   Ja, jeg ved godt er en risiko der er omkring billeder, men jeg har en fin lille tekst ude i siden, hvor der pænt står, at jeg ha copyright på alle billeder jeg selv tager, og at folk gerne må låne dem, hvis de blot spørger om lov inden. Jeg vil nemlig gerne, at folk kan låne mine billeder, hvis de selvfølgelig oplyser, hvor og hvem de har det fra, hvilket bliver en kende svært, hvis de ikke kan kopiere billedet. Ellers er det jo en super fin idé, som mange sikkert vil benytte sig af :)

   Og mange tak fordi du oplyste mig om det. Tænk sig, jeg vidste ikke engang, at der fandtes sådanne smarte ting ;)

   Slet
  2. Det var så lidt :-)
   Jeg har set i en blog jeg læser fast. Og så prøvede jeg at google det :-) Jeg vidste nemlig heller ikke at man kunne gøre sådan noget før jeg så det :-) Og tænkte det var da smart ;-)
   Og måske gør det chancerne lidt større for, at folk faktisk spørger før det kopierer :-)

   Slet
  3. Jamen det er også mega smart :) Ja, det er sandt - men det kan også være, at folk så slet ikke gider bøvle med det, og derfor undlader at bruge billedet. Der er plusser og minusser :)

   Slet
 12. Hvor en skøn mors dag gave ! Har selv i længere tid overvejet meget at købe noget lignende, men har ikke rigtigt fået gjort noget ved det endnu.... Glæder mig til at se alle dine nye flotte billeder taget i dit fine fotostudio.... Selvom de nu altid er rigtig gode :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, den kunne ikke være bedre faktisk :) iiih hvor godt :) så håber jeg, at kunne leve op til forventningerne ;)

   Slet
 13. Skøn skøn og brugbar gave. Jeg må vist også en tur på eBay. Tillykke med gaven :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa - jeg får lige smidt det rigtige link op i indlægget med det samme :)

   Slet
 14. Ej hvor er det fint, den gave kan man da ikk klage over :)

  Hvordan går det egentlig med den lille Chillum? Er hun kommet på toppen igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det kan man nemlig ikke :) Jeg er også yderst tilfreds, kan du tro ;)

   Hun har det godt den bette skid :) Det går fremad med hende, men meget langsomt :)

   Slet
 15. Sejt! Det har jeg overvejet MANGE gange, men har jeg gjort noget ved det? Næ og niks. Men hastværk er jo også ... lastværk... eller... noed :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, nu er det bare om at komme igang ;) Og nej, når det er overvejet SÅ mange gange, så kan det umuligt være hastværk ;)

   Slet
 16. Tillykke med den nye fotoboks! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaaak :) Jeg er bare SÅ glad for den. Den er intet mindre end pragtfuld. Kan ikke forstå, at jeg har kunne leve uden ind til nu :D

   Slet