tirsdag den 12. juni 2012

How to: Tørrede ananasblomster

- smukke, spiselige og lette at lave


For som flere af jer måske så, så havde jeg prydet nogle ret lækre chokoladekager med disse små og spiselige ananasblomster :) De er super smukke at se på, og så er de faktisk rigtig lette at lave, og alle kan være med :)

Jeg lovede jer en "how to", så I også selv kan prøve kræfter med det derhjemme, for her til sommer vil de altså kunne indkassere en vis portion cake-kredit, hvis du pryder en let og lækker sommerkage med disse skønheder. Jeg forestille mig i hvert fald, at de ville tage sig ganske nydeligt ud, på en frisk og lækker sommerlagkage, eller hvad med en let og syndig sommerpavlova? Uuuhm - der er i hvert fald muligheder nok, for de kan jo også bare pifte enhver kedelig cupcake op :)


Well, til sådan en omgang blomster skal du bruge 1 mellemstor ananas, alt afhængigt af hvor mange blomster du vil ende op med.

1. start med at "skrælle" din ananas og skær så de små mørke "dutter" der bliver tilbage  ud med en spids kniv (på den måde får hver skive også en fin og "flosset" struktur, når de skæres ud)

2. Skær hele ananassen ud i ultra tynde skiver og placer dem så på en bageplade beklædt med bagepapir.


3. varm ovnen op til 125 grader og bag skiverne i ca. 30 min.

4. efter de 30 minutter vendes alle skiverne om, og bages nu yderligere 30 min. ved 125 grader.5. når alle skiver er færdigbagte og er let gyldne i kanterne, så anbringes de forsigtigt i en muffinform, hvor de tørrer natten over.

6. bingo bongo - dagen efter har du en god stak spiselige og meget nydelige blomster, som passer perfekt på mange lækre kager.

NOTE: Alt efter hvilken ovn du har derhjemme, så er bagetiden ikke altid helt ens. Du skal derfor holde et vågent øje med dem, så de ikke pludselig brænder på. Jeg brugte ikke varmluft, men brugte blot over/under varme - dette mest fordi mit varluft ikke virker helt optimalt, så varmlut vil sikkert også kunne gå, hvis du har mere held med det genrelt ;)

Husk på, at hvis du har planer om at bruge disse fine svende til en bestemt dag, så lav dem goodt i forvejen, da de jo lige skal ligge en dag, for at tørre helt op :) God fornøjelse :)

17 kommentarer:

 1. Cool :) Det må jeg prøve engang.. men man skal da vist have fat i mandolinjernet for at skære dem så tynde og lige ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg brugte nu ikke mandolinjern, for jeg ejer ejer ikke et :-) en meget skarp kniv kan snildt gøre det :-)

   Slet
  2. Hehe, jamen så siger jeg tak ;) Selvom jeg tror den skarpe knv gjorde det meste af arbejdet :)

   Slet
 2. Ej, hvor er de super fine, tak for tutorial, mega smart! Ha en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig smart. Og fint på en meget simpel og yndig måde :-)

   Slet
 3. Jeg har godt nok set dem i Hummingbird (eller var det Martha Stewart), men jeg kan ikke lade være med at tænke på: hvordan er konsistensen?
  Det ser jo super fint og anderledes ud, men bliver de sprøde eller bliver de seje? jeg har nemlig et lidt anstrengt forhold til konsistensen tørret frugt nogle gange..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nok hos Martha, for de er sørme ikke at finde i mine humminbird-bøger, for så var de gennemsavlet for længst de sider ;) Haha.

   Jamen de bliver netop som du ikke gider dem, lidt seje. Jeg har dog et helt anderledes forhodl til tørret frugt, for JEG ELSKER DET, og elsker den seje konsistens :) Man kan jo også lade være med at spise dem, og bare bruge dem som pynt :) Måske lidt på samme niveau, som jeg gør det med ALT for meget frosting på cucakes ;) Haha.

   Slet
 4. Det er martha :) jeg har villet lave dem forever! de er så yndlige kristine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mente det nok, for jeg havde vidst, hvis de var i Hummingbird :) Den bog er jo nærmest brugt op og total gennembladret herhjemme ;) Haha. Manger godtnok Marthas bøger :) Men ja, de er ret yndige.... og feminine :) I LIKE!

   Slet
 5. Sikke et godt tip! Det vil jeg prøve en dag. Jeg elsker ananas, og jeg elsker blomster! Så sikke en god kombi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaa, ja den kombination kunne da ikke være bedre ;) Velbekom - jeg håber du kan bruge det ;)

   Slet
 6. Sofie Christensentirsdag, 12 juni, 2012

  Aj, hvor er de fine! De må prøves som pynt på cupcakes! Tænkte dog over hvordan smagen bliver, sød som normal tørret ananas eller hvordan? Nå anyway, de skal helt sikkert laves snarest, det lyder jo super lækkert og enkelt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også helt klar på, snart at bruge dem på en omgang cupcakes :)


   Konsistensen bliver lidt sej i det, men ellers er smagen den samme som alm. tørret ananas :) Og hey - hvis man ikke bryder om om at spise dem, så kan man jo altid bare lade det forblive pynt :)

   Slet
 7. Hihihi - de er altså superskønne! Tak for gennemgangen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er meget fine - og SOMMERLIGE, så vejret må godt snart følge trop, tak :)

   Slet
 8. Hvor længe kan de holde sig efter de er lavet 😊

  SvarSlet