mandag den 23. juli 2012

Banankage

- m. kanel og mandler


Og denne lille sag blev medbragt til kaffen, da vi igår var på tur i Ree Park med familien. Naturligvis sammen med den lækre "bedstefars skæg" kage, som jeg også fik lavet den anden dag. Vi er trods alt en stor familie - endda en kageglad en af slagsen :)

Opskriften er fundet inde hos Sarah, men undervejs blev der lavet lidt ændringer i opskriften. I får naturligvis opskriften som jeg baksede den sammen.


Opskriften giver nok til én rugbrødsform (22x12 cm.)

230 g. sukker
2 æg
1 ½ dl. olie
3 ½ modne bananer, most
2 spsk. natural yoghurt
kornene fra 1 vaniljestang
200 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
80 g. hakkede mandler

Bland sukker og æg sammen og pisk det luftigt. Tilsæt dernæst olie, bananer, yoghurt og vaniljen, som piskes godt ind i æggemassen. Til sidst tilsættes mel, natron, salt, kanel og de hakkede mandler. Rør godt rundt i dejen, så al melet, samt mandlerne er ligeligt fordelt.

Smør/spray en rugbrødsform (ca. 22x12 cm.) og hæld dejen heri. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-45 minutter, eller indtil kagen er gennembagt og gylden på toppen.
Note: Kagen er en dødlækker banankage, og som Sarah selv skriver det, så er det faktisk en af de rigtig rigtig lækre banankager :) Jeg plejer altid at bage den fedtfattige version, men denne har bestemt fået en fast plads herhjemme. Den blev tilmed tage utrolig godt imod af hele familien, så jeg er nok ikke den eneste i familien, der kommer til at bage denne kage fremover :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar