fredag den 6. juli 2012

Chokolade Trøffelkage

- med frysetørret hindbær


For en lille kage skal man da have på sådan en skøn og regnvåd fredag, især når vi nu får besøg af en fælles veninde :) Peter og jeg blev nemlig enige om, at jeg ikke skulle bakse en vild dessert sammen, da menuen i aften står på t-bone steak, hasselback kartofler, whiskeysauce og grønt - en rigtig lækker fredags menu. Derfor faldt valget på denne søde og saftige sag, som jo passer pefekt til den chokolade-orange kaffe jeg lige har købt og ikke mindst som afslutning på et forhåbentligt lækkert måltid mad :) HAPS!

Opskriften er fra bogen "kager der smager - og andre søde sager" og giver dej til én tærteform/springform med en diameter på ca. 23 cm. (jeg brugte selv en springform, men hvis du andvender tærteform skal det helst være en med løs bund).

Chokoladekage:

125 g. smør
3 dl. sukker
1 dl. kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 dl. hvedemel

Chokoladetrøffel:

200 g. god mørk chokolade (jeg brugte callebaut)
1½ dl. piskefløde
2 spsk. smør

Smelt smørret i en gryde og rør dernæst sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør så et æg i ad gangen og kom til sidst melet i. Fordel nu dejen i tærteformen eller springformen (gerne med løs bund og et stykke tilpasset rundt bagepapir i bunden) og bag den ved 175 g. i ca. 20 min. Vær opmrksom på, at kagen skal være blød i det, når den tages ud.

Imens kagen bages laves trøffelcremen. Hak din chokolade i stykker (eller brug knapper) og bring så smør og fløde i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og vend så chokoladestykkerne ned i fløden og rør rundt til alt chokolade er smeltet. Hæld trøffelcremen i en skål og stil på køl i en times tid.

Når cremen har sat sig, smøres det ud over kagen og de frysetørrede hindbær drysses over kagen. Lad kagen stå koldt mindst en time før servering.

Og nu må der meget gerne snart blive aften og dermed spisetid, for hold nu op hvor jeg glæder mig til hyggeligt selskab, rødvin, t-bone og efterfølgende kaffe og chokoladebombe :) Mums.

Note: ja jeg kan jo ikke smide noget på bloggen uden at have smagt det først, så jeg har selvfølgelig smagt denne herlige sag, og netop derfor kan jeg ikke vente til kaffen, for den var ligeså himmelsk som jeg have forventet. Sød, blød og cremet og med en skøn gennemtrængende smag af kvalitetschokolade og kakao :) Uhm. Oh yes - den her kan i roligt servere for jer selv og jeres gæster :)

23 kommentarer:

 1. Rigtig flot kage og med alle de lækre ingredienser, tror jeg den kommer til at smage rigtig godt. Jeg ser du bruger frysetørrede hindbær til pynt - jeg har fået min datter at købe frysetørret frugt til mig fra Torvehallerne og sende det til Færøerne. Det er leveret i papirsposer, men hvordan opbevarer jeg det bedst ? i papirposerne eller i lufttætte beholdere ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro den var lækker :) UHm! Ejh hvor dejligt for dig :) Jamen jeg vil umiddelbart tænke, at en lufttætbeholer er bedst. Sådan opbevarer jeg i hvert fald mine :)

   Slet
 2. Ej, hvor lyder det lækkert, næsten for lækkert da!!! Uhm og kagen, den synger jo nærmest cronner melodier:-) den må jeg simpelthen prøve, for den chokolade trøffel lyder himmelsk, selvfølgelig sammen med resten af kagen :-) ha en rigtig rigtig dejlig gourmet aften i godt selskab :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må absolut prøve den - den er himmelsk :)

   Slet
 3. hvor ser den bare lækker ud den trøffelkage :)
  Er helt vild med dit kagefad af det man kan se på billederne af det!
  Kh Sabrina

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også uimodståelig lækker :D Uhm - tror da egentlig lige jeg skal ud og have mig et stykke snart ;) Jaa, jeg er også super glad for det. Det er et jeg har fået af min svigermor, som har arvet det. Det er SÅ fint..

   Slet
 4. Jeg har lige bagt kagen, men manglede dog det der indgridienserne til trøfflen, så det må undværes! :-)
  Men kagen er nu bare fantastisk god alligevel!!!! :D

  Næste gang den skal bages, skal jeg nok få bagt resten af hele kagen! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, sikke en skam du ikke fik lavet trøffelcremen, for den gør altså lige det sidste ;) Håber du får den lavet igen snart, så du kan få hele smagsoplevelsen - MED trøffel ;)

   Slet
 5. Supersmukke billeder! Jeg er dog lidt i tvivl om smagen og er bange for, at du nok bliver nødt til at sende en smagsprøve med luftpost... *gårdensågården* :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaaak søde de :) og eeehm, øøøhm - nu ved jeg ikke hvem du går og tror JEG er. I hvert fald ikke typen der lader sådan et stykke chokoladekage stå i længere tid ;) Så hvorend jeg gerne ville, så er der sørme ikke mere tilbage Piske :D Men ja, *gårdensågården* :D

   Slet
 6. Nøj hvor ser den lækker ud!!! Argh det er farligt at browse rundt på din blog, for som altid får jeg masser af inspiration... men jeg har får først lavet nyt køkken først i august, så argh... frustration ;) Måske prøver jeg med det gamle komfur, der står i huset nu...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja det kan jo være en smule farligt - men det troede jeg efterhånden du havde lært Gitte ;) Uuuf det lyder skønt med et nyt køkken. Gid det var mig der kunne sige det ;) Meeene mon ike dit gamle komfur og ovn kan klare sådan en svend her ;) Jeg tror det ;)

   Slet
 7. Hej. Ser dejlig ud den kage.
  Spørgsmål, hvad er 2 psks? Er det spiseske?
  Vh

  SvarSlet
  Svar
  1. Bingo ;) spsk. skulle der naturligvis have stået.

   Slet
 8. Min faster er på besøg i det Aalborg'ske, så i anledning af at hun har haft fødselsdag siden sidst, bager jeg i dag denne kage! Eller, den er faktisk bagt, og trøffelcremen sat på køl. Jeg glæder mig som et lille barn - går ud fra, at den skal nydes med en god kop kaffe :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuhj jeg så den godt lige på instagram - guf hvor ser den mums ud :) Og jeg lover dig, at du med ro i sindet kan glæde dig :) Imens vil jeg så glæde mig til udmeldingen, efter at du har slikket trøffelcremen af tænderne ;)

   Oh yes - en STOR kop kaffe :)

   Slet
 9. Kan man fryse selve kagen ned? Også bare putte cremen på den dag man skal kagen?

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Kan kagen laves dagen før den skal bruges, hvis den sættes på køl?

  SvarSlet